دزفول - ايرنا - مدير كل ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري استان خوزستان با تاكيد بر ضرورت احياي بافت قديم دزفول گفت:طرح احداث تله كابين بر روي رودخانه دز وبافت قديم دزفول پيگيري مي شود.

به گزارش خبرنگار ايرنا' افشين حيدري' روز يكشنبه در نشستي كه به منظور توسعه گردشگري در سالن جلسات فرمانداري ويژه دزفول برگزار شد افزود:براي توسعه صنعت گردشگري در شهرستان دزفول در نظر داريم بر روي رودخانه دز و بافت قديم اين شهر 'تله كابين' احداث شود تا امكان مشاهده كامل اين بافت ارزشمند تاريخي براي گردشگران فراهم شود.

وي از شهرداري دزفول خواست تا سرمايه گذاري را براي راه اندازي تله كابين به ميراث فرهنگي معرفي كند تا زيرساخت هاي لازم فراهم شود.

مدير كل ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري استان خوزستان افزود:براي احياي مناطق تاريخي و توسعه گردشگري بايد زمينه همكاري و سرمايه گذاري بخش خصوصي را فراهم كرد.

وي گفت:براي توسعه گردشگري و ايجاد كمپ گردشگري در شمال استان خوزستان بايد از ظرفيت شركت هاي بزرگي چون ملي حفاري ،فولاد بهره گرفت.

حيدري افزود:با توجه به نگاه ويژه استاندار خوزستان و فرماندار دزفول نسبت به مقوله گردشگري بايد طرحهايي در اين راستا تعريف و عملياتي كرد.

وي دزفول را يكي از مقاصد اصلي مسافران نوروزي و گردشگران دانست و گفت:بايد با حمايت از سرمايه گذاران زمينه را براي توسعه گردشگري در منطقه فراهم كرد تا سرمايه گذاران احساس امنيت كرده ضمن اينكه مي توان از ظرفيت صندوق توسعه ملي نيز در اين زمينه استفاده كرد.

حيدري با اشاره به ديگر برنامه هاي ميراث فرهنگي در دزفول افزود:با توجه به وجود 240 هكتار بافت تاريخي در دزفول كه رتبه نخست خوزستان را نيز داراست بايد هتل ورستوران سنتي در خانه هاي تاريخي دزفول احداث شود تا گردشگران با اقامت در اين هتل سنتي به گردشگري در بافت قديم بپردازند.

وي همچنين پيشنهاد داد يك تيم باستان شناسي براي كاوش در سايت جندي شاپور به كار گرفته شود.

فرماندار ويژه دزفول نيز در اين نشست گفت:بايد قطب گردشگري شمال خوزستان با محوريت آبشار شوي،روستاي ليوس ،روستاي بوالحسن ،سايت جندي شاپور و درياچه راه اندازي كرد و پاي مديران ومسوولان استاني را به اين منطقه باز كرد.

'حبيب اله آصفي' با تاكيد بر تهيه نقشه راهنما براي گردشگران در دزفول اظهار داشت:براي رونق گردشگري بايد از مردم و گروه هاي مردم نهاد استفاده كرد تا افراد علاقمند و دوستدار گردشگري به معرفي نقاط ديدني بپردازند.

نماينده مردم دزفول در مجلس شوراي اسلامي نيز گفت:هفته پركاري براي مسوولان دزفول در پيش است و از مديران كل دعوت شده تا با حضور در دزفول در خصوص رفع مشكلات برنامه ريزي و اعتباراتي تخصيص داده شود.

'عباس پاپي زاده' افزود:برنامه هايي براي اطلاع رساني وساخت مستندات در دزفول طراحي شده كه اميدواريم با اجرا شدن آنها از اين فرصت طلايي بيشترين بهره را برد.

وي اظهار داشت:بافت قديمي دزفول در حال تخريب ونابودي است و ما ناخواسته در حال تخريب اين گنجينه گران بها هستيم در صورتيكه اگر بافت قديم دزفول و هسته مركزي شهر به محل تردد عابران پياده تبديل شود و افراد با كالسكه جابجا شوند منظر خوب و سنتي زيبايي براي گردشگران فراهم خواهد شد.

وي اجراي پروژه قائم در خيابان طالقاني را يك ظلم بزرگ در حق آيندگان دانست و افزود:در خيابان طالقاني بايد صنايع دستي دزفول به فروش برسد در حالي كه با اجراي اين پروژه بافت قديم دزفول نيز نابود مي شود.

پاپي زاده گفت:بايد چشم انداز صدساله اي براي بافت قديم دزفول ترسيم كرد و بر اساس اين چشم انداز تغيير كاربري داد .

نماينده مردم دزفول در مجلس شوراي اسلامي با انتقاد از وضعيت بازار قديم اين شهر گفت:بازار قديم با اين همه قدمت به كهنه فروشي مبدل شده و فضاي زشتي ايجاد كرده است.

وي با تاكيد بر طراحي طرح جامع حفاظت از بافت تاريخي دزفول افزود: سردشت،شهيون و ليوس نيز نقاط گردشگري زيبايي دارند كه هنوز ناشناخته باقي مانده كه بايد در معرفي آنها تلاش كرد.

نايب رييس شوراي اسلامي شهر دزفول نيز در اين نشست گفت:دزفول با برخورداري از آب،خاك،كشاورزي،درياچه و بافت قديم كليه امكانات براي جذب گردشگر را دارد.

'محمدحسن فضيلت پناه' افزود:مردم دزفول در هشت سال دفاع مقدس مقاومت بي نظيري در برابر حملات دشمن داشتندكه بايد اين مقاومت به مردم جهان معرفي شود.

وي اظهار داشت:دزفول با اين سابقه مقاومت موزه دفاع مقدس ندارد لذا با راه اندازي موزه اي از مقاومت هاي مردم دزفول در دوران جنگ تحميلي مي توان اين فداكاري ها را به گردشگران معرفي كرد.

در اين نشست مقرر شد با تشكيل كارگروه تخصصي گردشگري در شهرستان دزفول و معرفي نقاط گردشگري اين شهرستان نتايج كار گروه به فرمانداري و اداره كل ميراث فرهنگي استان خوزستان ارائه شود.ك/2

7278/648