رواج سزارین این تصور را بر اذهان مادران برجای گذارده كه این گونه زایمان برای سلامت نوزادان مفیدتر است.
مادران جوان در حالی روش سزارین را برای تولد فرزند خود بر می گزینند كه نتیجه مطالعات پزشكی نشان می دهد این نوع زایمان، سبب بروز بسیاری از بیماری های آلرژی زا و آسم در سیستم تنفسی نوزادان می شود.
نیم نگاهی به گذشته این مطلب را یادآوری می كند كه در گذشته، كمتر مادری رضایت به سزارین نشان می داد و مادران هرچه بیشتر از این روش دوری می كردند اما اكنون با وجود افزایش آگاهی مادران و نیز پیشرفت علم پزشكی، 98 درصد مادران، خود پیشنهاد زایمان بدون درد سزارین را به پزشكان می دهند و البته كه پزشكان نیز مادران را به این امر ترغیب می كنند.
براساس آمارهای موجود در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی، اكنون 52 درصد زایمان ها در كشور به صورت سزارین انجام می شود، این درحالیست كه در دیگر كشورهای دنیا، تولد كودك به روش سزارین به مادر پیشنهاد نمی شود مگر آنكه جان مادر در معرض خطر قرار گرفته باشد.
در این كشورها تلاش می شود مادر با روش های زایمان بدون درد جنین را بطور طبیعی به دنیا آورد.
در راستای تشویق مادران به بازگشت به زایمان طبیعی، چند روزی است كه طرح رایگان زایمان طبیعی با محور سیاست های جمعیتی و ترویج این نوع زایمان در سراسر كشور به اجرا درآمده است.
با اجرای این طرح تمامی بیمارستان های دولتی مكلف شده اند تا زنان باردار را بدون هیچ هزینه ای بابت دارو، ملزومات و خدمات، زایمان طبیعی كنند.
** انتخاب نوع زایمان برعهده مادر است
متخصص زنان و زایمان به خبرنگار ایرنا می گوید: زایمان طبیعی دارای مزایای بی شماری نسبت به سزارین است كه البته انتخاب در نهایت پس از توصیه های پزشك به عهده مادر گذارده خواهد شد.
دكتر «زهرا یاراحمدی» می افزاید: نوزادان زایمان طبیعی نوزادان رسیده ای نسبت به نوزادان سزارین هستند كه در هفته 41 ام به دنیا می آیند، اما برای تولد سزارین نوزاد در هفته 37 تا 39 متولد می شود.
وی با تاكید بر اینكه در تولدهای طبیعی محدودیتی در تعداد زایمان ها وجود ندارد، می گوید: سزارین به دلیل عوارضی كه برای مادر ایجاد می كنند، تعداد تولد فرزندان را محدود می كند و مادر قادر نیست بیشتر از چند فرزند بدنیا بیاورد.
این متخصص با بیان اینكه نوزادان تولد طبیعی از سلامت بهتری برخودار خواهند بود، ادامه می دهد: دردهای مادر در تولد طبیعی، سبب می شود تا نوزاد آب و مواد مشابهی را كه درون ریه ها و سیستم گوارشی خود دارد به بیرون برگرداند و این امر به سلامت هر چه بهتر نوزاد كمك می كند.
وی همچنین درباره شیردهی مادران نیز می افزاید: مادرانی كه با زایمان طبیعی نوزاد خود را به دنیا می آورند، زودتر امكان شیردهی را پیدا می كنند، درحالیكه این امكان در مادرانی كه سزارین می شوند، به مراتب كمتر است.
به گفته دكتر یاراحمدی، علت ترغیب برخی پزشكان برای تولد سزارین نوزادان، بحث مالی و نیز رهایی از اتلاف وقتی است كه باید صرف مادر شود.
وی می افزاید: شاهد هستیم كه برخی پزشكان برای سودجویی، پیشنهاداتی را به مادر برای زایمان سزارین با مبالغ دستمزد بالا می دهند.
دكتر یاراحمدی عمده علت استقبال مادران از زایمان سزارین را حفظ زیبایی اندام، تبلیغات غیر واقعی غربی و زایمان بدون درد عنوان كرد.
از: فرزانه جلالیان
اجتمام(5) ** 9136 ** 1071
تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۰۸:۵۹
تهران - ایرنا - بیش از یك دهه است كه زایمان طبیعی در كشور به فراموشی سپرده شده و مادران بیش از پیش برای تولد نوزادان خود به «سزارین» رغبت نشان می دهند و این امر سبب شده تا حلقه مفقوده سلامت مادر و نوزاد در معرض خطر قرار گیرد.