تهران - ايرنا - پزشك متخصص روانپزشكي گفت: در پي آغاز اجراي اولين بسته نظام سلامت، مشكلات بيماران مبتلا به اختلال هويت جنسيتي (تراجنسيتي) بررسي مي شود.

دكتر 'مهدي صابري' روز شنبه در خصوص مسائل و مشكلات پيش روي اين بيماران به خبرنگار اجتماعي ايرنا افزود: بيماران مبتلا به اختلال هويت جنسيتي در جامعه ايران از مشكلات عديده اي رنج مي برند به همين منظور برنامه اي با همكاري جمعي از پزشكان و فعالان اجتماعي براي رسيدگي به مشكلات آنان در نظر گرفته شده است.

وي تصريح كرد: قرار است بار ديگر مشكلات افراد تراجنسيتي و راه حل هاي سلامت آنان مورد توجه قرار گيرد و در زمينه كمك به حل مشكل آنان نيز اقدام شود.

صابري با بيان اينكه مشكلات بيشتر اين افراد به مشكلات اجتماعي دامن زده است، افزود: در اين ميان عدم آگاهي اجتماعي لازم از يك سو و عدم وجود سيستمي منسجم براي درمان و كمك به اين بيماران از سوي ديگر، رنج اين قشر در جامعه ايران را دو چندان كرده است.

وي ادامه داد: در اين زمينه نياز به عزمي جدي جهت رفع مشكلات اين قشر از بيماران را الزامي مي كند.

اين پزشك متخصص روانپزشكي اضافه كرد: همچنين قرار است دوشنبه هفته جاري در يك نشست خبري موضوع بيماران اختلال هويت جنسيتي بررسي شود تا خبرنگاران رسانه ها ما را در زمينه اطلاع رساني جمعي جهت كمك به حل اين مشكل ياري كنند.

اين اختلال با احساس قوي و پايدار در شناخت هويت جنسي خود متناقض با جنسيتي است كه اطرافيان فرد را از نظر بيولوژيك مي‌شناسند.

اين بيماران اغلب بعد از رسيدن به سن بلوغ، دچار مشكلات بيشتري مي ‌شوند، سنيني كه احساس هويت و داشتن نقش مردانه يا زنانه اهميت زيادي دارد.

برخي از اين بيماران به پزشك مراجعه مي ‌كنند، عده‌اي ناخواسته به انحراف كشيده و برخي ديگر نيز به افسردگي، تشويش و نارضايتي هويتي مبتلا مي ‌شوند.

همچنين شيوع اين پديده نادر در جنس مذكر، بيشتر از جنس مونث است.

براساس آمار از سازمان بهداشت جهاني، از هر صد هزار پسر متولد شده، يك نفر و از هر چهارصد هزار دختر متولد شده يك نفر داراي اين اختلال است.

اجتمام(4)**7268**1436