تهران-ایرنا- قائم مقام دبیركل ستاد مبارزه با مواد مخدر از امضای تفاهم‌نامه همكاری این ستادو سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خبر داد و گفت: سینما به عنوان اهرم اول در حوزه هنر به صورت هدفمند می‌تواند در اجتماعی‌كردن مبارزه با مواد مخدر ایفای نقش كند.

به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر، ' علیرضا جزینی 'در مراسم امضای این تفاهم‌نامه ،ضمن تشریح وضعیت مواد مخدر و روان‌گردان‌ها در كشور بر لزوم توجه ویژه وزارت ارشاد در امر پیشگیری از اعتیاد به ویژه اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی به آحاد سالم جامعه تاكید كرد.

وی اظهار داشت :موضوع مواد مخدر و اعتیاد كه متاسفانه روز به روز و به خصوص در میان جوانان رو به افزایش است، دلایل گوناگونی دارد كه یكی از مهمترین این دلایل كنجكاوی، تفریح و لذت است .

جزینی ادامه داد: این به معنی آن است كه در حوزه نشاط اجتماعی نقص داریم و كم كاری كرده‌ایم و اینكه بیش از 90 درصد مردم دغدغه مواد مخدر و مبارزه با آن را دارند، یعنی باید در این موضوع با دقت و قدرت ورود كنیم و از خود مردم هم كمك بگیریم، كمك‌گیری از سینما به معنی استمداد از مردم است .

وی اضافه كرد:رویكرد اجتماعی كردن مبارزه با مواد مخدر را در دستور كار داریم و و سینما به عنوان اهرم اول در حوزه هنر به صورت هدفمند می تواند در این حوزه نقش خود را نشان دهد و با توجه به اینكه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عضو اصلی ستاد مبارزه با مواد مخدر است ایجاب می كند كه با تدوین موارد و تفكیك وظایف حوزه سینما در جهت كاهش آلام مردم ، نقش آفرینی كند.

قائم مقام دبیركل ستاد با اشاره به تفاهم‌نامه همكاری گفت: این تفاهم‌نامه با هدف استفاده كارآمد از قابلیت‌های سینما در امر آموزش‌های اجتماعی،‌ ارتقای مهارت‌های زندگی و فرزندپروری، پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و اعتیاد، بسط و گسترش روحیه نشاط، شادبی امیدواری، اعتماد اجتماعی، تعمیق ارزش‌های دینی و هنجارهای اجتماعی، برقراری و گسترش همكاری بخش فرهنگ با سایر بخش‌ها ودر امر مبارزه با مواد مخدر و سند جامع پیشگیری اولیه از اعتیاد منعقد شده است.

جزینی با اشاره به مفاد این تفاهم نامه افزود: همكاری و استفاده از امكانات طرفین به منظور پیشگیری و كاهش آسیب‌های اجتماعی و اعتیاد با بهره‌گیری از نقش كارآمد فیلم و آثار سینمایی در آگاهی‌بخشی و تربیت نسل جوان، حمایت از تحقیق، نگارش و تولید 20 فیلم‌نامه مرتبط، حمایت مالی از تولید، توزیع و نمایش حداقل 100 فیلم كوتاه با رویكرد آموزش‌های اجتماعی، ارتقای مهارت‌های زندگی و فرزندپروری و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و اعتیاد، حمایت مالی از تولید، توزیع و نمایش حداقل 50 فیلم مستند، 50 انیمشین و پنج فیلم سینمایی با مضامین مرتبط با راهبردهای ستاد در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و اعتیاد از سوی ستاد از جمله مفاد این تفاهم‌نامه است.

وی همچنین طراحی و اهدای جایزه ویژه به آثار مرتبط بخش مسابقه جشنواره‌های معتبر سینمایی نظیر فجر، سینما حقیقت، فیلم كوتاه تهران و منطقه‌ای سینمای جوان با مضامین مرتبط با راهبردهای ستاد در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و اعتیاد، ساخت و نمایش آثار سینمایی و مستند برای هشدار به مخاطبان خاص نظیر مقامات ، برگزاری كارگاه و نشست‌های تخصصی در امر پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و اعتیاد برای دست‌اندركاران موثر سینمایی و همكاری در اجرای سایر فعالیت‌های سینمایی و سمعی و بصری در محورها و مقولات مرتبط با ماموریت‌های ستاد را از دیگر مفاد این نفاهم‌نامه بیان كرد.

وی افزود:این تفاهم‌نامه به مدت سه سال لازم ‌الاجراست و به منظور پیگیری اجرای مفاد این تفاهم‌نامه، كارگروه مشتركی مركب از نمایندگان تام‌الاختیار دبیرخانه ستاد و سازمان سینمایی تشكیل خواهند می‌شوند كه بر روند اجرای تفاهمات نظارت كنند.

'حجت‌اله ایوبی 'معاون وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی نیز در این مراسم، از آمادگی هنرمندان و سینما گران برای ایفای نقش در مبارزه با مواد مخدر در جامعه خبر داد و تاكید كرد: سینماگران با كمال میل آماده كمك به دولت هستند و با استفاده از شهرت ، قدرت تاثیر گذاری كه بر مخاطبان خود دارند با ساختن فیلم های خوب و تاثیر گذار، شكل گیری این رابطه را به بهترین شكل ممكن میسر خواهند كرد.

وی افزود: سینماگران در بحث آسیب‌های اجتماعی مثل مقابله با بلای اعتیاد كه دغدغه همه افراد جامعه است با اجماع كامل حضور خواهند داشت.

اجتمام (1)*89022