همدان- ایرنا- داشتن فرزندی سالم و صالح از آرزوهای هر خانواده ای است و این در حالی است كه 600 خانواده در همدان كه صاحب فرزند نمی شوند در صف انتظار مانده اند تا بتوانند با در آغوش كشیدن نوزادان بی سرپرست، جای خالی فرزند را در خانواده خود پر كنند.

به گزارش ایرنا نقش مادری مجموعه ای از مفاهیم ارزنده همچون محبت، ایثار، شكیبایی، پایداری و آرامش درونی است و بسیارند كودكانی كه از لحظه بعد از تولد از این موهبت الهی محرومند و در شیرخوارگاه در انتظار دست های نوازشگر مادری دیگر هستند.

مراكز بهزیستی مملو از كودكانی است كه در انتظار تجربه كردن محیط گرم خانواده و محبت والدین به سر می برند و به امید برخورداری از محبت مادری و مهر پدری روزها را از پی هم می گذرانند.

به گفته یك كارشناس مسایل اجتماعی در همدان، كودكان بی‌سرپرست یا بدسرپرست واقعیت تلخ بسیاری از جوامع یا كشورها هستند كه ریشه‌های آن به نهاد خانواده و جامعه بازمی‌گردد.

'پیمان صادقی' معتقد است: كودكانی كه از فقدان خانواده رنج می‌برند در آینده در دوران تحصیل و مراحل زندگی خود باز می‌مانند و دچار بحران شخصیت و عدم توانایی برقراری با اطرافیان خود می‌شوند.

وی افسردگی، وابستگی دلهره آمیز، ترس، گریه‌های شبانه، شب ادراری، عدم اعتماد به نفس، وابستگی‌های پی درپی به افراد مختلف و توانایی ضعیف برای برقراری با محیط اجتماعی را از بحران‌های پیش روی كودكان بی سرپرست یا بدسرپرست عنوان كرد.

به گفته این كارشناس مسایل اجتماعی، واگذاری این كودكان به والدین جدید كه صلاحیت سرپرستی كودكان را داشته باشند می ‌تواند به بهبود وضعیت این كودكان كمك كند.

این درحالیست كه به گفته معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی استان همدان ، در حال حاضر شش كودك شیرخواره در شیرخوارگاه حضرت آمنه همدان نگهداری می شوند و 600 خانواده در استان همدان كه فاقد فرزند هستند در صف انتظار قرار دارند تا بتوانند سرپرستی یكی از نوزادان شیرخوارگاه آمنه بهزیستی همدان را بر عهده گیرند.

'جمشید شیران' در گفت گو با ایرنا با بیان اینكه بیشتر خانواده های متقاضی سرپرستی نوزادان بی سرپرست در این استان، خواستار فرزند دختر هستند تصریح كرد: مادران متقاضی كه بچه آنها پس از تولد فوت كرده است در اولویت واگذاری فرزند قرار دارند تا بتوانند نوزاد شیرخواره را پس از قبول سرپرستی با شیر مادر تغذیه كنند.

معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی استان همدان ادامه داد: خانواده هایی كه سرپرستی فرزندی را می پذیرند براساس قانون باید یك سوم اموال خود را به نام كودك بزنند.

شیران با بیان اینكه كودكان تحت پوشش بهزیستی تا 18 سالگی می توانند از خدمات این مركز بهره مند شوند ادامه داد: سازمان بهزیستی كمك هزینه های اشتغال، ودیعه مسكن و ازدواج را پس از سن 18 سالگی به این افراد اعطا می كند.

وی اظهار داشت: كودكان تحت پوشش این سازمان در حین تحصیل، مهارت های فنی و حرفه ای را نیز آموزش می بینند و سازمان بهزیستی، هزینه تحصیل دانشگاهی این افراد در سنین 18 تا 24 سالگی را نیز تقبل می كند و در زمان تحصیل این افراد می توانند در صورت تمایل در مراكز سكونت داشته باشند.

شیران افزود: در زمان ترخیص این افراد از سازمان، خانه های موقت مستقل به مدت شش ماه در اختیار آنها قرار داده می شود و در این مدت كل هزینه های گذران زندگی این افراد توسط بهزیستی پرداخت می شود تا آنها راه و روش زندگی مستقل را یادبگیرند و در این مدت یك مددكار اجتماعی با آنها در ارتباط است.

وی افزود: در حال حاضر 106 كودك در مراكز نگهداری كودكان بی سرپرست، نگهداری می شوند و سال گذشته 30 كودك بالای 18 سال از حمایت های بهزیستی خارج شدند.

یك مركز دولتی برای نگهداری از شیرخوارگان و سه مركز غیردولتی برای نگهداری از كودكان بی سرپرست سه تا 12 سال و سه مركز غیر دولتی برای نگهداری از نوجوانان بی سرپرست 12 تا 18 سال در استان همدان فعال هستند.

576/7533