به گزارش ايرنا نقش مادري مجموعه اي از مفاهيم ارزنده همچون محبت، ايثار، شكيبايي، پايداري و آرامش دروني است و بسيارند كودكاني كه از لحظه بعد از تولد از اين موهبت الهي محرومند و در شيرخوارگاه در انتظار دست هاي نوازشگر مادري ديگر هستند.
مراكز بهزيستي مملو از كودكاني است كه در انتظار تجربه كردن محيط گرم خانواده و محبت والدين به سر مي برند و به اميد برخورداري از محبت مادري و مهر پدري روزها را از پي هم مي گذرانند.
به گفته يك كارشناس مسايل اجتماعي در همدان، كودكان بيسرپرست يا بدسرپرست واقعيت تلخ بسياري از جوامع يا كشورها هستند كه ريشههاي آن به نهاد خانواده و جامعه بازميگردد.
'پيمان صادقي' معتقد است: كودكاني كه از فقدان خانواده رنج ميبرند در آينده در دوران تحصيل و مراحل زندگي خود باز ميمانند و دچار بحران شخصيت و عدم توانايي برقراري با اطرافيان خود ميشوند.
وي افسردگي، وابستگي دلهره آميز، ترس، گريههاي شبانه، شب ادراري، عدم اعتماد به نفس، وابستگيهاي پي درپي به افراد مختلف و توانايي ضعيف براي برقراري با محيط اجتماعي را از بحرانهاي پيش روي كودكان بي سرپرست يا بدسرپرست عنوان كرد.
به گفته اين كارشناس مسايل اجتماعي، واگذاري اين كودكان به والدين جديد كه صلاحيت سرپرستي كودكان را داشته باشند مي تواند به بهبود وضعيت اين كودكان كمك كند.
اين درحاليست كه به گفته معاون امور اجتماعي سازمان بهزيستي استان همدان ، در حال حاضر شش كودك شيرخواره در شيرخوارگاه حضرت آمنه همدان نگهداري مي شوند و 600 خانواده در استان همدان كه فاقد فرزند هستند در صف انتظار قرار دارند تا بتوانند سرپرستي يكي از نوزادان شيرخوارگاه آمنه بهزيستي همدان را بر عهده گيرند.
'جمشيد شيران' در گفت گو با ايرنا با بيان اينكه بيشتر خانواده هاي متقاضي سرپرستي نوزادان بي سرپرست در اين استان، خواستار فرزند دختر هستند تصريح كرد: مادران متقاضي كه بچه آنها پس از تولد فوت كرده است در اولويت واگذاري فرزند قرار دارند تا بتوانند نوزاد شيرخواره را پس از قبول سرپرستي با شير مادر تغذيه كنند.
معاون امور اجتماعي سازمان بهزيستي استان همدان ادامه داد: خانواده هايي كه سرپرستي فرزندي را مي پذيرند براساس قانون بايد يك سوم اموال خود را به نام كودك بزنند.
شيران با بيان اينكه كودكان تحت پوشش بهزيستي تا 18 سالگي مي توانند از خدمات اين مركز بهره مند شوند ادامه داد: سازمان بهزيستي كمك هزينه هاي اشتغال، وديعه مسكن و ازدواج را پس از سن 18 سالگي به اين افراد اعطا مي كند.
وي اظهار داشت: كودكان تحت پوشش اين سازمان در حين تحصيل، مهارت هاي فني و حرفه اي را نيز آموزش مي بينند و سازمان بهزيستي، هزينه تحصيل دانشگاهي اين افراد در سنين 18 تا 24 سالگي را نيز تقبل مي كند و در زمان تحصيل اين افراد مي توانند در صورت تمايل در مراكز سكونت داشته باشند.
شيران افزود: در زمان ترخيص اين افراد از سازمان، خانه هاي موقت مستقل به مدت شش ماه در اختيار آنها قرار داده مي شود و در اين مدت كل هزينه هاي گذران زندگي اين افراد توسط بهزيستي پرداخت مي شود تا آنها راه و روش زندگي مستقل را يادبگيرند و در اين مدت يك مددكار اجتماعي با آنها در ارتباط است.
وي افزود: در حال حاضر 106 كودك در مراكز نگهداري كودكان بي سرپرست، نگهداري مي شوند و سال گذشته 30 نفر بالاي 18 سال از حمايت هاي بهزيستي خارج شدند.
يك مركز دولتي براي نگهداري از شيرخوارگان و سه مركز غيردولتي براي نگهداري از كودكان بي سرپرست سه تا 12 سال و سه مركز غير دولتي براي نگهداري از نوجوانان بي سرپرست 12 تا 18 سال در استان همدان فعال هستند.
576/7533/681
تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۸
همدان- ايرنا- داشتن فرزندي سالم و صالح از آرزوهاي هر خانواده اي است و اين در حالي است كه 600 خانواده در همدان كه صاحب فرزند نمي شوند در صف انتظار مانده اند تا بتوانند با در آغوش كشيدن نوزادان بي سرپرست، جاي خالي فرزند را در خانواده خود پر كنند.