'ابراهیم حسن نژاد' روز دوشنبه در حاشیه جشنواره توت فرنگی در سنندج، در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: میزان سطح زیر كشت توت فرنگی در كردستان دو هزار و 500 هكتار است و سطح زیر كشت این محصول در استان های مازندران و گلستان نیز به ترتیب هزار و 300، و هزار هكتار است.
وی نقش تولید محصول توت فرنگی را در ایجاد اشتغال و درآمدزایی موثر عنوان كرد و گفت: هم اكنون بیش از 12 هزار خانوار در كردستان در عرصه تولید توت فرنگی فعالیت دارند.
رییس سازمان جهاد كشاورزی كردستان اظهار كرد: استفاده از آب سالم برای آبیاری، استفاده نشدن از كود و سموم شیمیایی و همچنین كشت در آب و هوای مناسب، اكنون به برندی برای كردستان در این محصول تبدیل شده است.
وی كشت مزرعه ای توت فرنگی را از دیگر مزیت های كردستان در تولید این محصول عنوان كرد و افزود: توت فرنگی در سایر نقاط كشور در سطح مزارع كوچك تولید می شود.
حسن نژاد اظهار كرد: بخش قابل توجهی از مزارع كردستان به كشت ارقام تجاری كه راندمان تولید بالاتر و بازار پسندی دارد اختصاص دارد.
نماینده ولی فقیه در كردستان نیزبا اشاره به خواص دارویی و درمانی توت فرنگی خواستار اختصاص بخشی از بودجه سلامت كشور به تولید این محصول شد.
حجت الاسلام 'سید محمد حسینی شاهرودی' در پنجمین جشنواره استانی توت فرنگی در سنندج افزود: این اقدام موجب می شود كه علاوه بر كمك به كشاورزان و تولیدكنندگان، زمینه استفاده بیشتر از این میوه كه بهترین تصفیه كننده خون به شمار می رود در میان مردم فراهم شود.
وی گفت: این میوه دارای خواص درمانی و دارویی زیادی است و بیشتر بیماری های جامعه با مصرف این محصول از بین می رود لذا باید تلاش شود كه این میوه بیشتر در سبد كالایی مردم قرار گیرد.
به گفته وی از نظر درمانی بهترین روش برای مصرف توت فرنگی، خوردن این محصول به صورت تازه و بهترین زمان استفاده از آن فصل بهار و ماه های اردیبشهت و خرداد است.
نماینده ولی فقیه در كردستان با بیان اینكه مصرف توت فرنگی همچنین موجب شادابی و نشاط در انسان شده و ویتامین مورد نیاز بدن را تامین می كند افزود: آشنایی مردم با خواص این میوه علاوه بر سلامت افراد منجر به ایجاد اشتغال و درآمد برای جامعه نیز خواهد شد.
وی اظهار كرد: با توجه به اینكه هم اكنون كردستان در زمینه تولید توت فرنگی در كشور دارای مقام نخست است این ظرفیت را نیز دارد كه سطح زیركشت این محصول افزایش دهد.
حجت الاسلام شاهرودی با تاكید بر تلاش هر چه بیشتر در راستای تولید این میوه افزود: كشاورزان باید سعی كنند ظرفیت این محصول را بالا ببرند چون با این كار میزان مصرف آن در میان مردم نیز افزایش پیدا خواهد كرد.
پنجمین جشنواره استانی توت فرنگی روز دوشنبه با حضور نماینده ولی فقیه در كردستان، استاندار، جمعی دیگر از مسوولان، تولیدكنندگان و كشاورزان در مجتمع فرهنگی هنری فجر سنندج برگزار شد.
در ادامه این جشنواره از هفت نفر از تولیدكنندگان نمونه و همچنین شركت آوان گواه زاگرس به عنوان نخستین شركت مجری محصولات سالم و ارگانیك در غرب كشور تجلیل شد.ك/2
7348/533 / 640
تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۳:۴۴
سنندج- ایرنا- رییس سازمان جهاد كشاورزی كردستان گفت: سالانه 49 هزار تن توت فرنگی در كشور تولید می شود كه كردستان به تنهایی تولید 33 هزار تن برابر با 67 درصد این محصول را به خود اختصاص است.