«علی گورانی» روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: سرطان پوست، اولین سرطان شایع در مردان و دومین سرطان شایع در زنان كشور شده و مردم ما پیرپوستی های قابل توجهی دارند.
وی با بیان اینكه بیماری كاتاراكت(آب مروارید) نیز در كشور خیلی شایع است، خاطرنشان كرد: بیش از 70 درصد علت این مشكلات ناشی از پرتوگیری از اشعه فرابنفش نور خورشید است.
رییس اداره بهداشت پرتوهای وزارت بهداشت با بیان اینكه مساله پرتوگیری از نورخورشید، اهمیت بهداشتی، اجتماعی و اقتصادی زیادی دارد، گفت: استفاده از وسایل حفاظتی در برابر نور خورشید مانند عینك آفتابی از نظر مردم كاری لوكس است، درحالیكه این باورها موجب شده تا سالانه هزینه های هنگفتی برای انواع آسیب پوستی در كشور بپردازیم.
گورانی تصریح كرد، سهل انگاری زیادی در زمینه نور خورشید و آسیب های پوستی در كشور وجود دارد، درحالیكه نه پول و نه زمان كافی برای جبران آسیب ها و فاجعه های ناشی از پرتوهای خورشیدی داریم.
وی تاكید كرد: توجه به مساله عوارض ناشی از پرتوگیری نورخورشید یك نیاز ضروری اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و بهداشتی است و اگر مردم می خواهند زندگی بهتری داشته باشند، باید در امر بهداشت خود سرمایه گذاری كنند.
گورانی گفت: باید به علت اصلی آسیب های پوستی یعنی نور خورشید، یك توجه ملی داشت و لازم است اطلاع رسانی درباره عوارض این پرتوها را در ساختارهای آموزشی اعم از مهدكودك ها و همچنین در ساختارهای اجرایی و دولتی بكار گیریم.
**برای محافظت از عوارض پرتوهای خورشیدی چكار كنیم؟
رییس اداره بهداشت پرتوهای وزارت بهداشت گفت: برای كاهش پرتوگیری از اشعه فرابنفش خورشید باید تا جاییكه امكان دارد در معرض نور خورشید قرار نگیریم و كمتر آفتاب بخوریم.
گورانی افزود: همچنین بسته به شدت اشعه فرابنفش خورشید، باید از وسایل حفاظتی مانند عینك دودی و كلاه لبه دار استفاده كنیم.
وی با تاكید براینكه برای حفاظت از نور خورشید نباید به سایه اعتماد كرد، ادامه داد: اگر برای حفاظت از نور خورشید در سایه دیوار در فضای آزاد قرار بگیریم فقط از 50 درصد پرتوی خورشید در امان مانده ایم.
رییس اداره بهداشت پرتوهای وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشكی افزود: خیلی از افراد از كلاه برای حفاظت در برابر نور خورشید استفاده می كنند، اما باز هم صورت آنان در برابر نور می سوزد، چون اشعه ماوراء بنفش خورشید از روی اجسام پیرامون منعكس می شود.
وی گفت: مردم همچنین باید به زمان تابش نور خورشید توجه داشته باشند؛ بیشترین تابش نور خورشید از 10 تا 14 و 30 دقیقه است و نباید در این زمان بطور مستقیم در معرض پرتوهای خورشید قرار بگیریم.
گورانی افزود: همچنین برای حفاظت از نور خورشید باید به میزان چسبندگی تار و پودهای پارچه لباس توجه داشت، هرچه این چسبندگی ها بیشتر باشد، نفوذ اشعه فرابنفش خورشید از لباس كمتر است و پوست كمتر آسیب می بیند.
وی از مردم خواست تا حدامكان دست و صورت خود را با وسایلی مانند دستكش و كلاه و سایه بان در برابر نور ماوراءبنفش خورشید حفاظت كنند.
رییس اداره بهداشت پرتوهای وزارت بهداشت گفت: برای حفاظت صورت از نور خورشید، اندازه لبه كلاه نباید كمتر از هفت سانتیمتر باشد و عینك های آفتابی نیز باید در برابر نور ماوراءبنفش خورشید، غیرقابل نفوذ باشند.
گورانی افزود: همچنین برای حفاظت در برابر اشعه ماوراءبنفش باید از موادشیمیایی یعنی كرم های ضدآفتاب نیز استفاده كرد، اما باید مراقب بود كه این كرم ها تقلبی نبوده و همچنین باید به «مقدار مصرف طبق دستورالعمل» و همچنین مساله «پاك كردن» آن نیز توجه داشت.
وی از مردم خواست برای حفاظت از نورخورشید به ابرها دل خوش نكنند و یادآور شد: ابر، مانع نفوذ اشعه ماوراء بنفش نمی شود.
رییس اداره بهداشت پرتوهای وزارت بهداشت گفت: شیشه های خانه ها نیز تا 12 درصد، اشعه ماوراء بنفش خورشید را از خود عبور می دهند، پس شیشه ها نیز چندان برای حفاظت از نور خورشید قابل اطمینان نیستند.
گورانی افزود: همچنین پرتوگیری از نور خورشید در سواحل دریاها بیشتر می شود؛ مقدار زیادی از پرتوهایی كه به ماسه ها می خورند، منعكس می شود.
وی یادآور شد: انعكاس پرتوهای خورشید در محیط های مختلف، متفاوت است، بطور مثال برف تا 80 درصد نور خورشید را منعكس می كند و افراد در محیط های برفی علاوه بر پرتوگیری از نور خورشید از برف هم پرتو دریافت می كنند، یعنی پرتوگیری افراد در این محیط ها به 180 درصد می رسد.
اجتمام(4) ** 9185 ** 1071
تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۳
تهران - ایرنا - رییس اداره بهداشت پرتوهای وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشكی با تاكید بر آمار بالا و قابل توجه آسیب های پوستی در كشور گفت: سهل انگاری و بی توجهی به مضرات اشعه ماورابنفش خورشیدی، موجب بروز حجم گسترده ای از بروز انوع آسیب های پوستی در كشور شده است.