تهران - ایرنا - معاون وزیر و مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسكن وزارت راه و شهرسازی با بیان اینكه عملیات ساخت مسكن اجتماعی از نیمه اول سالجاری آغاز می شود، گفت: مسكن اجتماعی به دهك های یك و دو پائین جامعه كه زیر خط فقر قرار دارند، اختصاص می یابد.

سیدمحمد پژمان روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، افزود: در واقع درآمد این خانوارها، براساس متوسط كشوری كمتر از 920 هزار تومان یعنی زیر خط فقر است و كفاف زندگی به ویژه هزینه های مسكن آنان را نمی دهد، در این راستا دولت در نظر دارد با تامین مسكن برای این گروه، از آنان حمایت كند.

وی اظهار داشت: هم اكنون خانوارهای تحت پوشش كمیته امداد امام خمینی(ره) و بهزیستی و خیریه ها از دهك های پائین درآمدی یك و دو محسوب می شوند، اما معتقدیم دهك سوم درآمدی شامل خانوارهای زیر خط فقر می شود كه باید مسكن اجتماعی به این دهك نیز اختصاص یابد.

وی تصریح كرد: در دهك های یك، دو و سه درآمدی بزرگترین معضل تامین مسكن و سرپناه است كه سهم عمده درآمد های آنها صرف هزینه های این بخش می شود.

وی اضافه كرد: برای آنكه این گروه وضعیت معیشتی بهتری پیدا كنند یا باید درآمدهای آنها افزایش یابد و یا آنكه سازمان ملی زمین و مسكن به عنوان متولی بخش مسكن شرایط آسان تری را برای تامین مسكن این افراد تدارك ببیند كه در این راستا قرار شد مسكن اجتماعی توسط دولت تامین و در اختیار این خانوارها قرار گیرد.

به گفته مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسكن وزارت راه و شهرسازی، مسكن اجتماعی قرار است در مساحت های محدود و با كیفیت خوب احداث و در اختیار خانوارهای كم درآمد قرار گیرد.



** اجاره بهای مسكن اجتماعی 30 درصد درآمد خانوار

پژمان درخصوص اجاره بهای این واحدها نیز گفت: همان گونه كه از اسم مسكن اجتماعی پیداست این نوع مسكن برای حمایت از اقشار كم درآمد جامعه است، بنابراین قصد داریم میزان اجاره بهای دریافتی و سهم هزینه های مسكن رقم منطقی، معقول و متناسب با درآمد آنها باشد یعنی خانوارهایی كه از درآمد خوبی برخوردار نیستند كمترین اجاره بهاء را بپردازند.

معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح كرد: در این راستا در نظرداریم اجاره بهای دریافتی برای مسكن اجتماعی حدود 30 درصد درآمد خانوارها باشد.

وی افزود: به طور مثال اگر قیمت واقعی بهای اجاره واحدی 500 هزار تومان باشد و درآمد خانوار حدود 600 هزار تومان، اجاره بهای دریافتی از این خانوار حدود 200 هزار تومان خواهد بود.

وی گفت: دهك های پائین درآمدی توان خرید مسكن را ندارند بنابراین برنامه ای برای واگذاری مسكن اجتماعی نداریم چرا كه این افراد به دلیل گرفتاری های مالی كه دارند ممكن است اقدام به فروش این واحدها و تبدیل آنان به پول كنند.

پژمان افزود: هم اكنون توزیع و پراكندگی دهك های اجتماعی برای تهیه مسكن براساس زیرساخت های شهری درمقیاس كشوری و استانی و شهری در دست مطالعه است و پیش بینی می شود تا سه ماه آینده مطالعات آن به اتمام برسد و وارد مرحله اجرا شویم.

مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسكن گفت: البته هم اكنون مطالعه طرح مسكن اجتماعی برای اقشار تحت پوشش كمیته امداد امام خمینی(ره)، بهزیستی برخی مناطق شهری به اتمام رسیده و وارد عملیات اجرا شده ایم.

وی درباره تامین اعتبار مسكن اجتماعی اظهار داشت: ساخت مسكن اجتماعی توسط دولت عملیاتی می شود اما بخشی از منابع مالی آن قرار است توسط نهادهای عمومی و حمایتی همچون تامین اجتماعی، كمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی تامین شود كه در این راستا تفاهم نامه هایی برای قرارداد با این نهادها تهیه و تنظیم شده تا این سازمان ها خواسته های خود را براساس پراكندگی هایشان اعلام و ما هم براساس مطالعات صورت گرفته زمین و مسكن آنها را تهیه كنیم.

وی با تاكید بر آنكه طبق توافق دولت و نهادهای حمایتی قرار است احداث مسكن اجتماعی از نیمه اول سالجاری آغاز شود ؛ گفت: برای تامین اعتبار مسكن اجتماعی، لایحه دریافت ردیف بودجه مستقل در بودجه سال 94 پیشنهاد شده كه امیدواریم با دریافت این ردیف بتوانیم با سرعت بیشتری مسكن دهك های كم درآمد را تامین كرده و در اختیار آنها قرار دهیم.

اقتصام(4)9186**1558