دكتر'مصطفي كناركوهي 'روزشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: اين طرح در سه مرحله كشوري با پوشش 80 درصد دامداري هاي استان با هدف صيانت از سرمايه ملي، كاهش تلفات دام و جلوگيري از افت توليد شير و گوشت قرمز به كمك بخش خصوصي با موفقيت به اجرا درآمد.
وي گفت: اعتبار اين طرح ملي از محل طرح توسعه بهداشت و درمان سازمان دامپزشكي كشور تامين شد.
دكتر كناركوهي افزود: در اجراي اين عمليات كه از ششم ارديبهشت ماه سال 1393آغاز شد 282هزار راس گاو و گاوميش زيرپوشش واكسيناسيون قرار گرفت.
مديركل دامپزشكي خوزستان گفت: در مرحله پاياني اين طرح ، عمليات مايه كوبي تب برفكي با پوشش هدفمند واكسيناسيون و در مناطق با تراكم بالاي دامي به ميزان قابل توجهي از بيماري بومي منطقه كاهش يافته و ضريب ايمني دام استان افزايش ياقته است.
وي بيان كرد: در راستاي مراقبت و پايش از بيماري تب برفكي، 27 اكيپ بررسي بيماري هاي دامي استان و شهرستانها اقدام به انجام 540 مورد مراقبت فعال و غيرفعال بيماري تب برفكي در دام هاي حساس موجود در واحد هاي اپيدميولوژيك زير پوشش استان كردند.
دكتر كناركوهي گفت: بيماري تب برفكي به عنوان يكي از بيماريهاي ويروسي واگير دام (گاو، گاوميش، گوسفند و بز) مطرح است و در صورت وقوع و اپيدمي خسارات اقتصادي فراواني به دامداران وارد مي كند.
وي واكسيناسيون و ايمنسازي دامها و رعايت مقررات و ضوابط بهداشتي، قرنطينهاي و امنيت زيستي در واحدهاي دامداري را موثرترين راههاي پيشگيري از بيماري واگير تب برفكي در دامها عنوان كرد.
بيماري واگير تب برفكي به صورت تاول در بخش دهان حيوان ظهور و بروز پيدا مي كند و معمولا با تلفات سه تا هفت درصدي همراه است.
ابتلاي دام به اين بيماري سبب كاهش توليد شير و گوشت مي شود.
استان خوزستان 350 هزار راس دام سنگين (گاو ، گاوميش و شتر) و سه ميليون و 700هزار راس دام سبك دارد.
دامداري و دامپروري دومين بخش مهم اقتصادي زيرمجموعه كشاورزي استان خوزستان محسوب مي شود و پس از زراعت و باغداري بيشترين اشتغال را دارد.538/646
تاریخ انتشار: ۱۴ تیر ۱۳۹۳ - ۱۷:۲۲
اهواز- ايرنا - مديركل دامپزشكي خوزستان از انجام طرح ملي واكسيناسيون بيماري دامي تب برفكي در سطح گاوداري هاي صنعتي ، نيمه صنعتي و روستايي استان خبر داد.