تهران - ايرنا - دبير ششمين نمايشگاه عكس سفره‌هاي افطاري، برگزاري چنين مسابقاتي را احياگر زواياي دلنشين زندگي ايراني عنوان كرد و گفت: سفره افطاري نمادين است كه در آن بهانه اصلي جمع شدن انسان ها خوردن نيست بلكه ارتباطات اجتماعي، مهر و همدلي است .

محمد صالح حجت‌الاسلامي روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار فرهنگي ايرنا و درباره برگزاري ششمين نمايشگاه عكس سفره‌هاي افطاري اظهار كرد: نمايشگاه همزمان با افتتاح بيست و دومين نمايشگاه بين المللي قرآن كريم از روز سه شنبه سوم تيرماه در باغ موزه دفاع مقدس آغاز به كار كرد و تا 20 روز ادامه خواهد داشت.

بيست و دومين نمايشگاه بين المللي قرآن كريم تا 19 ماه مبارك رمضان در باغ موزه دفاع مقدس و از ساعت 18 تا 24 ميزبان عموم علاقه مندان است.

طراح و دبير مسابقات سفره هاي ايراني اسلامي افزود: اين نمايشگاه كه با حمايت هيات هماهنگي و نظارت بر كانون‌هاي فرهنگي هنري مساجد استان تهران برپا شده ، متشكل از 80 تابلوي عكس است كه بخش اصلي آن به آثار منتخب و برگزيده ششمين مسابقه عكاسي از سفره هاي افطاري شامل 37 تابلوي عكس تعلق دارد و مابقي منتخبي از آثار عكاسان برگزيده پنج دوره گذشته است. اين 37 تابلوي عكس از 21 هنرمند عكاس، براي اولين بار است كه به نمايش در مي‌آيند.

حجت‌الاسلامي، ايده برگزاري مسابقات عكاسي سفره هاي ايراني اسلامي را هفت سال پيش دانست و افزود: اين سلسله مسابقات در چهار محور با موضوع سفره‌هاي افطاري، سفره‌هاي حسيني، سفره‌هاي يلدا و سفره‌هاي هفت سين اجرايي و تاكنون شش دوره از اين مسابقات را برگزار كرديم.

وي تاكيد كرد: با برگزاري اين مسابقات عكاسي و نمايشگاه‌هاي آنها به دنبال راهكاري بوديم تا به دور از تلخ نگاري بتوانيم نگاه مخاطب داخلي را با سنت‌ها و رسوم پاك ايراني آشنا كنيم و نگاه خارجي را ضمن آشنا كردن، از بدبيني به خوش بيني تغيير دهيم.

دبير ششمين نمايشگاه عكس سفره‌هاي افطاري، برگزاري چنين مسابقاتي را احياگر زواياي دلنشين زندگي ايراني عنوان كرد و گفت: سفره افطاري يك سفره نمادين است كه به نوعي با انتقال فرهنگ و تقويت روابط به تاكيد بر اصول و عرف ديني نيز مي پردازد.

وي افزود: برگزاري اين نمايشگاه مي‌تواند ضمن احياي زواياي دلنشين زندگي ما ايرانيان، حس خوب بودن و افتخار به مخاطبين ايراني و به ويژه جوانان را تداعي كند.علاوه بر آن، بسته زيبايي را براي ارائه به جهانيان و معرفي مناسب مردم عزيز ايران به ساكنان آن سوي مرزها كه تحت تاثير تبليغات منفي هستند، ارائه كند.

وي در بخش ديگري از سخنانش بيان كرد: در اين نمايشگاه آثار 45 عكاس از سراسر ايران به نمايش گذاشته شده است. عكاسان در اين نمايشگاه به خوبي نشان داده اند كه هدف‌شان يك گزارش صرف نبوده است و در پي آن بوده‌اند كه بتوانند مفهوم و ماهيت قدسي و معنوي اين سفره‌ها كه فقط يك شام و ميهماني معمولي نيست را تحت قالب 80 تصوير به نمايش بگذراند.

حجت‌الاسلامي در ادامه به انتخاب بهترين عكس از نگاه مردمي اشاره كرد و گفت: اتفاق خوبي كه براي اولين بار در نمايشگاه‌هاي ما افتاده است، انتخاب بهترين عكس از زاويه ديد بازديدكنندگان است كه از نخستين روز افتتاح نمايشگاه، براي بازديدكنندگان بيست و دومين نمايشگاه بين‌المللي قرآن كريم اين امكان وجود داشته است و تا آخرين روز نمايشگاه ادامه خواهد داشت. بر اين اساس، تا پايان اين نمايشگاه 3 عكس منتخب معرفي مي‌شوند و جوايز نفيسي به سه هنرمند خالق آثار منتخب مردم اهدا خواهد شد.

وي در توضيح بيشتر عنوان كرد: با نظر حجت‌الاسلام گلي سرپرست دبيرخانه هيات هماهنگي و نظارت بركانون‌هاي مساجد استان تهران به عنوان حامي اين نمايشگاه، قرار بر برگزاري اين رقابت مردمي شد و بر همين اساس آراي مردمي به تفكيك روزهاي بازديد جمع آوري شده و در پايان نمايشگاه به قيد قرعه به صد نفر از بازديدكنندگان جوايزي تعلق خواهد گرفت.

فراهنگ**9246**1601**