به گزارش ایرنا به نقل از روزنامه اكونومیك تایمز، وزارت نفت هند به دنبال كاهش تدریجی واردات گاز از كشورهای بی ثبات از لحاظ سیاسی در منطقه خلیج فارس و افزایش واردات از روسیه، ایران و كشورهای مستقل همسود است.
براساس راهبرد جدید وزارت نفت هند، این كشور برای افزایش امنیت انرژی خود باید مانع از وابستگی شدید به نفت شود و به دنبال فرصتهایی برای واردات گاز طبیعی از همه منابع ممكن باشد.
یك منبع دولت هند نیز با اشاره به آنكه پس از دیدار ماه گذشته دارمندرا پرادان وزیر نفت هند از روسیه، این وزارتخانه سند راهبردی تازه ای را تدوین كرده است، گفت: روسیه یك تامین كننده بالقوه مناسب است و ما میتوانیم گاز طبیعی را هم به شكل مایع و هم از طریق خط لوله از این كشور وارد كنیم.
به گفته این مقام دولتی، این كشور انتظار دارد طرح خط لوله ایران – پاكستان – هند نیز بعد از كاهش تحریمهای غرب علیه ایران، به طور جدی پیگیری شود زیرا ایران خواهان اجرایی كردن این خط لوله و هند نیز نیازمند انرژی آن است.
از سوی دیگر، بعد از آنكه ناآرامیهای سیاسی در عراق كه دومین تامین كننده نفت خام هند پس از عربستان سعودی به شمار می رود، وزارت نفت این كشور به دنبال متنوع سازی منابع تامین نفت مورد نیاز خود است.
هند متعهد به واردات حدود ١٩ میلیون تن نفت خام از عراق است و اوضاع فعلی این كشور نگرانیهایی را در این خصوص بوجود آورده است.
هند در حال برنامه ریزی برای واردات نفت از كانادا و همچنین ونزوئلا است.
مقام دولتی هند در ادامه با اشاره به واردات ٨٠ درصد نفت خام مورد نیاز هند از خاورمیانه و افزایش ناآرامیهای این منطقه، افزود: نمیتوانیم همه تخم مرغهای خود را در یك سبد بگذاریم. تولیدكنندگان آفریقایی نفت علاقه دارند تا بر اساس قراردادهای درازمدت صادرات داشته باشند و پالایشگران هندی نیز هم اكنون مشغول گفتگو با آنها هستند.
پالایشگاه های هند در سال ٢٠١٣ بیش از ٢٢٢ میلیون تن نفت خام را پالایش كردند.
اقتصام(1)2022**1558
تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۳ - ۱۴:۰۷
تهران - ایرنا - روزنامه اكونومیك تایمز نوشت: بیثباتی سیاسی در بعضی كشورهای منطقه خاورمیانه و خلیج فارس سبب شده تا هند به دنبال كاهش تدریجی واردات گاز از این كشورها و افزایش خرید از ایران و روسیه باشد.