اصفهان- ایرنا- محقق دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان موفق به كشف تاثیر گیاه « گلنار فارسی» در درمان آفت های مینور دهان و تولید داروی گیاهی از آن شد.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، این داروی گیاهی قادر است با كاهش دردهای ناشی از زخم های آفت دهان، این زخم ها را در مدت سه تا چهار روز درمان كند.

به زخم های عود كننده و دردناك مخاط دهان آفت گفته می شود كه آفت مینور، زخم از نوع كوچك است و حالت عود كننده دارد.

بر اساس گزارش دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان)، نتایج اثر این دارو در ژورنال پزشكی و داروسازی در پایگاه علمی «الزویر» به نشانی http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2213422014000213 نمایه شده است.

این محقق كه عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان است در این باره گفت: از گلنار فارسی یا همان «گل انار غیر مثمر» در طب سنتی بعنوان قابض و بندآورنده خون در شرایط بالینی متنوعی از جمله هموروئید، خونریزی بینی، خونریزی زیاد رحمی و التهاب استفاده می‌ شود.

«شاهین گوانجی » افزود: در مراحل اول تحقیقات مربوط به این گیاه، اثر ضد زخم آن در فاز حیوانی بررسی شد.

این محقق جوان گفت: پس از مطالعه تركیبات شیمایی، اثر عصاره آبی و الكلی گلنار فارسی بر روی 240 بیمار مبتلا به آفت مینور مورد بررسی قرار گرفت.

وی ادامه داد: نتایج این مطالعه نشان داد عصاره الكلی گیاه گلنار فارسی دارای اثر معناداری در درمان آفت دهان نسبت به عصاره آبی آن است و تركیبات فنلی و سایر تركیبات موثره موجود در این گیاه در درمان زخم های دهانی موثر است.

گوانجی با بیان اینكه تحقیق علمی بر روی این گیاه از سال 1383 شروع و تا سال 1393 به طول انجامید، اظهار كرد: تحقیقات آنتی میكروبیال و اثرات دارویی دیگر این گیاه نیز بعنوان اقدامات تكمیلی مورد بررسی قرار گرفته است كه در آینده نتایج آن اعلام خواهد شد.

این محقق از طرحهای توسعه ای بر روی این دارو خبر داد و گفت: قرار است بر اساس استانداردهای جهانی فرمول بهتری از این دارو عرضه كنیم تا اثر بخشی آن را افزایش دهیم.

بر اساس این گزارش، پس از اعلام نتایج این تحقیق در مجامع علمی، سه همایش علمی داروسازی در جهان از محقق دانشگاه آزاد اصفهان بعنوان سخنران كلیدی دعوت كرده اند.

د/7148/607 /س