اعتراض به افزایش نقش دولت دراقتصاد آلمان همزمان با ارایه بسته تقویتی ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 87/10/23 اقتصاد.اسراییل.اختلاف.آلمان برلین - درحالیکه آنگلامرکل صدراعظم آلمان و رییس حزب دمکرات مسیحی همراه با دیگر روسای احزاب ائتلافی یعنی سوسیال دمکرات و سوسیال مسیحی، درحال بررسی دومین بسته تقویت اقتصادی برای ارایه آن به پارلمان است، مخالفان باانتقاد ازاین بسته، آن را باعث افزایش دخالت دولت در اقتصاد می دانند.
این بسته تقویت اقتصادی از سوی آنگلا مرکل برای مقابله با رکود اقتصادی ناشی از بحران بین المللی تهیه شده است که کاهش مالیات ها ، افزایش سرمایه گذاری در زیرساخت ها از جمله جاده سازی، مدارس، دانشگاه ها و ارایه ضمانت های مالی به شرکت ها، از جمله موارد پیش بینی شده در آن هستند.
این بسته بیش از 50 میلیارد یورویی، بعد از بررسی توسط روسای احزاب ائتلافی به فراکسیون های پارلمان ارایه خواهد شد تا در صورت تصویب در پارلمان برای اجرا ابلاغ شود.
مخالفان این بسته معتقدند که دولت با این برنامه چند میلیاردی تقویت اقتصادی، بیشترین نفوذ را در تاریخ جمهوری فدرال آلمان در اقتصاد خواهد داشت.
این کارشناسان با اشاره به اینکه اجرای این بسته ، حدود 300میلیارد یوروی دیگر به هزینه های دولت اضافه کرده و باعث افزایش کسری بودجه می شود، افزودند: ایجاد این میزان بدهی، آثار اقتصادی وحشتناکی برجای خواهد گذاشت.
کارشناسان مالی یادآور شدند با توجه به اینکه طبق این بسته، دولت در صورت ضرورت می تواند، سهام شرکت های خصوصی را نیز خریداری کند، افزودند: در صورت اجرای این بسته، عملا دولت و ایالت ها مالک اصلی اقتصاد آلمان می شوند.
آنان با اشاره به دیدگاه لیبرال مرکل در اقتصاد و تاکید وی بر آزادی اقتصادی، افزودند: تصمیم اخیر وی، عملا برخلاف آن دیدگاه ها بوده و به دخالت بیشتر دولت در اقتصاد منجر خواهد شد.
از سوی دیگر، این اقدام انگلا مرکل با مخالفت دیگر روسای حزب دمکرات مسیحی مواجه شده و شورای اقتصادی این حزب هشدار داده است که دولت در حال خرید سهام شرکت های خصوصی است.
بسیاری از ناظران بر این عقیده هستند که مرکل در صورت اجرای این بسته تقویت اقتصادی، اقتصاد آلمان را به یک نظام اقتصادی کاپیتالیستی دولتی تبدیل می کند.
به نظر می رسد که نگرانی آنگلا مرکل از عواقب وخیم و گسترده رکود اقتصادی که پیش بینی می شود تعداد بیکاران را در این کشور به بیش از 4 میلیون نفر برساند، باعث شده است تا دست به چنین اقدامی بزند.
البته کارشناسان معتقدند که مرکل در ارایه این بسته، نگاهی نیز به انتخابات ماه سپتامبر دارد که طی آن باید برای ماندن در قدرت، بار دیگر بتواند رای مردم را جلب کند.
اروپام **250**2051** 1592 شماره 310 ساعت 22:55 تمام
تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۸۷ - ۰۰:۰۱