به گزارش روز /پنجشنبه/ ایرنا، در این آئین كه با حضور جمعی از سرداران هشت سال دفاع مقدس، پدر و همسر و تنها یادگار شهید علیرضا موحد دانش همراه بود، جانشین فرماندهی لشكر 10 سیدالشهداء در سخنانی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره تمامی شهدای هشت سال دفاع مقدس به خصوص شهید موحد دانش، به تشریح چگونگی انجام عملیات غرورآفرین والفجر 2 پرداخت.
سردار'احمد غلامی' با بیان اینكه، عملیات والفجر 2 در منطقه استراتژیك حاج عمران اتفاق افتاد، این منطقه را به لحاظ طبیعی و موقعیت منطقه ای بسیار مهم و حساس دانست و گفت: اهدافی مانند تسلط بر تردد ضدانقلاب و كنترل آنان، ایجاد تسهیلات و پشتیبانی لازم از اكراد مسلمانان و مبارز عراقی، فراهم كردن امكان گسترش عملیات نامنظم در خاك عراق، حفظ پیرانشهر از هرگونه تهاجم و تجاوز نیروهای عراقی، زمینه سازی نزدیكی بیشتر به شهر و تاسیسات نفتی كركوك از اهمیت این منطقه حكایت داشت.
وی با اشاره به سختی انتقال نیروی های جنگی به این منطقه برای انجام عملیات گفت: پیاده روی 12 كیلومتر راه به صورت پیاده در این منطقه برای مواجه تن به تن با دشمن و مقابله با پاتك های مختلف چهل روزه 2 تیپ پیاده و یك گردان زرهي به عنوان نیروي درگیر و یك تیپ پیاده و آتشبارهای مختلف از سوی دشمن در منطقه به منظور بازپسگیری مناطق تصرف شده همه نشان از اهمیت این عملیات غرور آفرین دارد.
همرزم شهید موحد دانش در ادامه ضمن یادآوری رشادت های شهید موحد دانش با بیان اینكه، این شهید بعنوان طراح عملیات والفجر 2 نقش عمده ای در پیروزی رزمندگان اسلام داشت، افزود: دقت طراحی عملیات و جانفشانی تمامی زحمت كشان عملیات والفجر 2 نیتجه اش شهادت تنها چند نفر از رزمندگان اسلام بود كه تعداد آنها كمتر از انگشتان دست بود.
سردار'منصور كوچك محسنی' نخستین فرمانده نیروهای ایرانی در سوریه و لبنان و از دیگر همرزمان شهید موحد دانش نیز در ادامه این آئین در سخنانی ضمن یادآوری رشادت های حماسه سازان عملیات والفجر 2 در سخنانی اظهار داشت: دیانت و ایمان شهید موحد دانش بر كسی پوشیده نیست.
وی، صداقت، بردباری، شجاعت را از ویژگی های شهید علیرضا موحد دانش عنوان كرد و افزود: این شهید والامقام در پاییز سال 1358 وارد پادگان ولیعصر شد و تا 13 مرداد ماه سال 1362 كه به درجه رفیع شهادت رسید، بیش از سه سال منشاء خدمات ارزنده برای میهن اسلامی بود.
وی از شهید محسن رضوایی و شهید علیرضا موحد دانش بعنوان دو بازوی توانمند شهید احمد متوسلیان نام برد و گفت: رشادت های این شهدا در عملیات والفجر یك، فتح المبین بعنوان یكی از بزرگترین عملیات های نظامی هشت سال دفاع مقدس و همچنین عملیات والفجر 2 هیچگاه فراموش نخواهد شد.
*** خاطره ای خواندنی از پدر شهید موحد دانش
پدر شهید برادران محمدرضا و علیرضا موحد دانش نیز در این آئین ضمن قدردانی از برگزاركنندگان آئین بزرگداشت سی و یكمین سالگرد شهادت علیرضا، در سخنانی اظهار داشت: تمامی شهدا فرزندان نظام جمهوری اسلامی هستند.
'غلامحسین موحد دانش' یكی از افتخارات خویش را دیدار با رهبر معظم انقلاب عنوان كرد و با اشاره به خاطرات مربوط به این دیدار گفت: سال 91 كه برای دیدار از مناطق مرزی از طریق راهیان نور به منطقه سرپل ذهاب رفته بودیم پس از سه روز اسكان كه قصد بازگشت داشتیم خبردار شدیم كه آیت الله خامنه ای قصد بازدید از این منطقه را دارند.
وی افزود: پیش خودمان گفتیم حالا كه سه روز مانده ایم حیف است كه رهبر معظم را نبینیم و به تنهایی به میدان مقاومت گیلان غرب رفتم و هنگامی كه در محل نشسته بودم یك آقایی آمد و پس از پرس و جو از احوالات بنده خواست كه همراهش به محل فرمانداری گیلان غرب بروم كه بنده هم پس از اینكه هنوز قانع نشده بودم همراه با او سوار یك تاكسی شدیم و به فرمانداری گیلان غرب رفتیم.
این پدر شهید افزود: به هنگام ورود به فرمانداری گیلان غرب سردار باقرزاده مسوول تفحص شهدا را مشاهده كردم و به شوخی گفتم سردار شما دستور داده اید ما را كت بسته اینجا بیاورند كه وی نیز ضمن روبوسی با بنده درخواست كرد مقداری صبر كنم.
پدر شهید موحد دانش ادامه داد: پس از لحظاتی سوار یك خودرو شدیم كه مادران شهید كشوری و پیچك نیز حضور داشتند و رفتیم به محل اسكان رهبر معظم انقلاب و بنده هنوز نمی دانستم به كجا می رویم.
وی افزود: هنگامی كه به محل اسكان رهبر معظم انقلاب رسیدیم آنجا به ما قضیه دیدار با رهبری به ما گفته شد و شوق وصف ناپذیری از همان ابتدای این دیدار وجودم را فرا گرفته بود.
این پدر شهید در ادامه اظهار داشت: بنده قصد روبوسی با صورت نورانی رهبر معظم را داشتم كه كه یكی از محافظان نیز از نزدیك شدن بنده به رهبری جلوگیری كرد.
وی افزود: با اشاره رهبر معظم انقلاب محافظین كنار رفته و بنده با آرامش ایشان را بغل كردم و صورت نورانی ایشان را بوسیدم و ضمن اینكه آقا احوال خانواده را می پرسیدند بنده حال عجیبی پیدا كرده بودم و نمی توانستم صحبت كنم و این یكی از بهترین خاطرات عمر بنده است.
در بخش پایانی این آئین معنوی كه با حضور فرماندهان پیشین لشكر 10 سیدالشهدا (ع) و جمعی از ایثارگران همراه بود كتاب'خاطراتی از سردار شهید علیرضا موحد دانش'رونمایی شد.
عملیات والفجر 2 در 29 تیرماه 1362 و در منطقه عملیاتی حاج عمران با اهداف خارج كردن شهرهای كردنشین میهن اسلامی از محدوده آتش دشمن، آزادسازی ارتفاعات مهم منطقه، مسدود كردن راه ضدانقلاب و تصرف پادگان مهم حاج عمران، توسط رزمندگان متشكل از سپاه و ارتش آغاز انجام شد.
شهید علیرضا موحد دانش در 13 مرداد ماه سال 1362 در عملیات والفجر 2 در منطقه عملیاتی حاج عمران در حالی كه فرماندهی تیپ 10 سپاه سیدالشهداء برعهده داشت به شهادت رسید.
703
تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۶:۴۹
شهرری – ایرنا - آیین بزرگداشت سی و یكمین سالگرد شهادت سردار شهید'علیرضا موحددانش' فرمانده لشكر 10 سیدالشهداء(ع) و شهدای عملیات والفجر 2 روز /پنج شنبه/ در سالن كنفرانس گلزار شهدای بهشت زهرا(س) برگزار شد.