«یحیی سخنگویی» روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: براساس آمار سازمان بهداشت جهانی، 15درصد از افراد هر جامعه معلول هستند كه در ایران این آمار به بیش از 11 میلیون نفر می رسد، كه سه درصد از این افراد دارای معلولیت های بسیار شدید هستند.
وی ادامه داد: امكانات سازمان بهزیستی محدود است و اگر امكانات این سازمان 10 برابر شود، همچنان قادر به پاسخگویی به نیازها نیستیم، زیرا جمعیت معلولان نیز هر ساله افزایش مییابد.
سخنگویی تصریح كرد: اكنون بیش از یكهزار و 800 مركز توانبخشی در كشور وجود دارد كه حدود یكصد هزار نفر از جامعه هدف بهزیستی را حمایت میكنند.
وی گفت: سازمان بهزیستی در چند سال گذشته حضور معلولان در كنار خانواده را در اولویت كاری خود قرار داده، زیرا بهزیستی اعتقاد دارد كه فرد معلول باید در كنار خانواده نگهداری شود و در واقع مجموعه بهزیستی وجه نظارتی خود را ایفا كند.
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی ادامه داد: طرح توانبخشی مبتنی بر خانواده اكنون از استانهای محروم شروع شده، بطوریكه در این بخش ماهانه یكصد هزار تومان به خانوادههایی كه افراد معلول خود را نگهداری میكنند، پرداخت میشود.
وی افزود: یكی دیگر از اقدامات انجام شده از سوی سازمان، ترخیص معلولان خودكفا از مراكز است كه در این زمینه نیز موظفیم تا 60 درصد از یارانه پرداختی مراكز را به خانوادهها جهت نگهداری معلولانی كه قابلیت ترخیص را دارند، پرداخت كنیم، بطوریكه ماهانه حداقل یكصد هزار تومان و حداكثر 150 هزار تومان بابت ترخیص معلولان جسمی حركتی به خانوادهها داده میشود.
سخنگویی با بیان اینكه بسیاری از معلولان تحت پوشش این سازمان دارای بیمارهای خاص مانند هپاتیت و ایدز نیز هستند، گفت: نگهداری و خدمات توانبخشی به این افراد بسیار دشوار است.
وی ادامه داد: 20 هزار بیمار روانی نیز در مراكز تحت پوشش بهزیستی بستری هستند كه اگر این مراكز تعطیل شود باعث بروز مشكلات زیادی در شهر و محلات خواهد شد.
اجتمام ** 9188 ** 1071
تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۸:۴۷
تهران - ایرنا - معاون توانبخشی سازمان بهزیستی گفت: آمار معلولیت در كشور طی دو سال اخیر از 10 به 15درصد افزایش یافته است.