محمدرضا ملاصالحی روز شنبه درگفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، افزود: در سنوات گذشته اقدامات جدی درباره تقویت پرورش اسب در كشور صورت گرفت به طوری كه با تصویب قانون جامع دامپروری در مجلس شورای اسلامی، اسب نیز در آن دیده و مباحث كار روی آن نیز شروع شد.
وی اظهار داشت: در صنعت اسب، در مرحله نخست تبارنامه، اصالت و هویت اسب مهم است كه باید نژاد اسب خالص و اصیل باشد و هم اكنون در كشور نژادهای تركمن، دره شوری و اسب خزر موجود است كه از نژادهای بومی و مرغوب كشور به شمار می روند.
مدیركل مركز اصلاح نژاد و بهبود كیفیت تولیدات دامی وزارت جهادكشاورزی با بیان اینكه پرورش اسب در دنیا علاوه بر تفنن یك صنعت بسیار سودآور به شمار می رود، گفت: برای تقویت صنعت پرورش اسب در كشور باید اسب های بومی ما دارای هویت و شناسنامه باشند كه هم اكنون برای سهولت در شناسایی نژادها از طریق نمونه های آزمایشگاهی و میكروچیپ علامت هایی روی اسب ها نصب می شود.
وی انتخاب و شناسایی اسب را براساس زیبایی و توانمندی و قدرت جسمی در دنیا یك تخصص دانست و افزود: اما این تخصص در كشور ما كم و محدود است كه باید این مهم نیز در كشور ما مورد توجه قرار گیرد.
وی اضافه كرد: امروزه برخی از مردم صرف نظر از هزینه ها و گرانی برخی نژادها برای تفنن مصرف كننده اسب از نژادهای بومی و غیربومی هستند.
به گفته وی، هم اكنون سالانه كمتر از 200 راس اسب وارد كشور می شود كه مورد مصرف برخی افراد است كه واردات این تعداد اسب صدمه ای به نژاد اسب بومی كشور وارد نخواهد كرد.
وی تصریح كرد: برخی از نژادهای وارداتی از نژادهای عرب و تروبلت هستند كه برای مسابقات پرشی، كورسی، بارور كردن مادیون ها و گاها برای تفنن برخی افراد وارد می شوند.
ملاصالحی تاكید كرد: كشور ما پتانسیل پرورش صنعت و صادرات اسب بومی و سایر نژادهای غیربومی را داراست چرا كه این صنعت علاوه بر اشتغالزایی، حضور در مسابقات اسب سواری و حتی پانسیون اسب ها می تواند منبع درآمدی خوبی برای كشور ایجاد كند.
مدیركل مركز اصلاح نژاد و بهبود كیفیت تولیدات دامی وزارت جهاد كشاورزی به قدمت پرورش اسب در ایران اشاره كرد و گفت: پرورش، نگهداری و سواركاری اسب از پیشینیان تاكنون به ویژه بین اقوامی همچون تركمن ها و عشایر وجود داشته و علاقه و وابستگی عجیبی به این صنعت دارند كه این موضوع هیچ ارتباطی به سطح درآمدشان ندارد، بنابراین نیاز است این صنعت بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد.
اقتصام(4)9186**1558
تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۸
تهران - ایرنا - مدیركل مركز اصلاح نژاد و بهبود كیفیت تولیدات دامی وزارت جهاد كشاورزی، گفت: ایران یكی از كشورهایی است كه پتانسیل پرورش اسب را دارد بنابراین تقویت این صنعت می تواند ارزآوری خوبی برای كشور به همراه داشته باشد.