تهران - ايرنا - دبير شوراي دين‌پژوهان كشوراعلام كرد: به منظور تعميق، توسعه و ترويج پژوهش‌هاي ديني و به روزرساني اطلاعات و روش‌هاي دين‌پژوهي، پنجمين كنگره علمي دين‌پژوهان كشور در ابتداي سال 94 برگزار مي ‌شود.

به گزارش روز شنبه گروه فرهنگي ايرنا از دبيرخانه دين پژوهان كشور آيت پيمان افزود: براساس مصوبه شوراي علمي دين پژوهان و براساس سنجش ضرورت‌ها و بايسته‌ها در اين شورا موضوع «دين پژوهي در ايران معاصر؛ فرصت‌هاو چالش‌ها» به عنوان موضوع اصلي پنجمين كنگره علمي دين پژوهان كشور انتخاب شده است.

وي افزود: در اين رويداد پژوهشي مراكز فعال دين‌پژوهي و به‌ويژه معاونت پژوهشي حوزه علميه، دفتر تبليغات اسلامي، جامعه‌المصطفي العالميه، مركز تحقيقات اسلامي مجلس شوراي اسلامي، پژوهشگاه‌ حوزه و دانشگاه، همكاري و حمايت مي كند.

پيمان تاكيد كرد: پژوهشگران علوم اسلامي مي‌توانند ديدگاه‌ها و دستاوردهاي علمي خويش را در قالب مقاله تخصصي و در محورهاي هفت‌گانه كنگره به دبيرخانه ارسال كنند تا پس از ارزيابي و انتخاب، نسبت به انتشار و ارائه آن در كنگره اقدام شود.

وي افزود: محورهاي اين كنگره شامل «تعريف پژوهش ديني و شاخصه هاي مهم آن در دوران معاصر (بيان تفاوت هاي پژوهش با تأليف، تصحيح و تصنيف)»، «سنجش پژوهش هاي ديني از نظر كمي در قبل و بعد از انقلاب اسلامي» و «شيوه هاي دين پژوهي در دنياي جديد» است.

دبير شوراي دين‌پژوهان كشور اضافه كرد: «تحليل نمونه هاي عالي از پژوهش هاي مستشرقان درباره اسلام و تشيع»، «مقايسه شيوه هاي دين پژوهي درقبل و بعد از انقلاب اسلامي»، «دين پژوهي در سه دهه اخير، تحليل روش ها و رويكردها» و «نظريات مهم دين پژوهان ايراني پس از انقلاب اسلامي» از ديگر محورهاي پنجمين كنگره علمي دين پژوهان كشور است.

مدير مسوول موسسه دين‌پژوهان كشور افزود: طبق تعريف مورد قبول دبيرخانه، پژوهش ديني «كاوشي تحقيقاتي است كه داراي ويژگي هاي نوآوري علمي، روشمند بودن، پاسخگو بودن به شبهات و سوالات نظري، حل مسايل علمي، نقادي داده ها، ايده پردازي و مدل سازي مي باشد و لذا مقالات ارائه شده بايستي از ويژگي هاي تعريف مذكور برخوردار باشند.

وي گفت: مقالات بايستي در قالب متن كامل، خلاصه متن، فايل و پرينت متن از طريق پست و يا حضوري به دبيرخانه تحويل شوند.

پيمان مهلت ارسال آثار را پايان مهرماه 1393 اعلام كرد و از پژوهشگران علوم ديني و علاقه مندان دعوت كرد تا مقالات خود را براي ارزيابي و انتخاب در مهلت مقرر به نشاني: قم، ميدان رسالت، خيابان سميه، پلاك 27 به دبيرخانه شوراي دين‌پژوهان كشور ارسال نمايند و جهت كسب اطلاعات بيشتر به اين دبيرخانه مراجعه و يا تماس حاصل نمايند.

پيمان افزود: دبيرخانه شوراي دين پژوهان كشور كه به دلايلي در آغاز دولت نهم فعاليت خويش را متوقف نموده بود، از نيمه دوم سال گذشته مجدداً احيا گرديده و فعاليت‌هاي علمي و پژوهشي خود را به صورت مستقل آغاز كرده است.

شوراي علمي دين پژوهان كشور مركب از 15 نفر از شخصيت‌هاي علمي برجسته حقيقي و حقوقي از بين صاحب نظران و دين پژوهان و از اساتيد حوزه و دانشگاه مي‌باشند ، رياست شورا برعهده محمدجواد صاحبي استاد حوزه و دانشگاه است.

فراهنگ(1)**1003**1601**