هفدهم مرداد ماه سالروز شهادت شهيد محمود صارمي روز خبرنگار نام گرفته است و طي يك دهه گذشته اين روز با تجليل از تلاش يكساله خبرنگاران و بعضا مديران مسوول و سردبيران گرامي داشته مي شود.
در استان ها نيز مانند پايتخت چنين مراسمي از 15 تا 25 مرداد ماه ' تقريبا دهه خبرنگار' برگزار مي شود كه در مركز گيلان قرار است روز 23 مرداد روز خبرنگار برگزار شود.
آنچه تاكنون در سازمان ها و نهادها به مناسبت روز خبرنگار برگزار شده است، پيش و بيش از آنكه تكريم خبرنگاران باشد در حقيقت تضعيف روحيه اين قشر زحمتكش بوده، اگر نگوئيم خبرنگاران را با برخي تبعيض ها و هديه دادن ها و پشت درها نگه داشتن و اغلب دعوت هاي گزينشي ' له ' كردند!
به نظر نگارنده جامعه رسانه اي كشور از جمله جامعه رسانه اي گيلان كه بعد از تهران بيشترين نشريه مكتوب را دارد ' 180 مجوز نشريه !!' و در صدر آنها خانه مطبوعات و سراي روزنامه نگاران يك تكاني به خودشان بدهند و اجازه ندهند اين همه بي حرمتي به خبرنگاران بشود.
دو روز قبل در يك مركز علمي در رشت براي خبرنگاران كه چند تن از مديران مسئول هم متاسفانه دعوت شده بودند، مراسمي از سوي روابط عمومي برگزار شد كه رئيس اين مركز علمي سخنراني و خبر اين نشست به خوبي در همان رسانه هاي مدعو منعكس شد.
انعكاس اين خبر خوب حداقل 200 هزار تومان دستخوش داشت ، اما روابط عمومي كه فرد با سابقه اي در اين زمينه است، براي يك سال كار و تلاش رسانه هاي مدعو يك برگ نوشته بعنوان لوح تقدير و كارت هديه 50 هزار توماني از دستان رئيس مركز داد. متاسفانه براي همين مقدار اندك نيز بعضي از رسانه هاي استان ' خبرنگاران و دبيران' خودشان را كشتند ، سر و دست شكستند و بارها رفتند و آمدند و تماس گرفتند كه چرا به اين نشست تجليلي دعوت نشده اند.!!
اينجاست كه بايد گفت ، ' از ماست كه بر ماست' ، زماني كه مديرمسوول واقعي ( با افراد كاسبكار و دلال در رسانه هاي كشور و استان كاري ندارم) ، براي 50 هزار تومان يك روز خود را خراب مي كنند و با 10هزار تومان هزينه خود را به محل مي رسانند، طبيعي است كه آن دستگاه دولتي و مركز علمي ، دانشگاهي ، نهاد و امثال آن براي چنين رسانه و خبرنگاري تره خرد نكنند.
روابط عمومي ها چنين دستگاه هايي آگاه باشند ، مادام كه به رسانه ها و خبرنگاران احترام نگذارند، كسي در درون مجموعه به آنها احترام نخواهند گذاشت و همين وضعيت اسفباري كه برخي روابط عمومي در استان ها از جمله گيلان دارند، شايد حقشان باشد و جاي اعتراض هم نيست.
اخبار دريافتي از شهرستان ها هم حاكي است كه وضعيت بسيار تاسف بارتر است و فرمانداري ها ، فلان نهاد انقلابي يا دستگاه دولتي خبرنگاران را كه تعداد آنها نيز معدود است، دعوت و به هر كدام كارت هديه 20 يا 30 هزار توماني داده است كه اين اقدام به جاي تقدير، توهين مستقيم است.
در همان جلسه نيز مدير دستگاه داد سخن سر مي دهد كه خبرنگار مانند … چيست و نقش قلم چيست و اطلاع رساني چه جايگاهي دارد.!!
فرمانداري ها هم اگر امسال كمي جدي تر وارد اين عرصه شدند به آن دليل بود كه مدير كل فرهنگي ، اجتماعي استانداري كه خود از افراد رسانه اي و بسيار فعال است، طي نامه اي از آنها خواسته بود ، روز خبرنگار را با تجليل از خبرنگاران به شايستگي برگزار كنند.
به راستي چرا خبرنگاران، دبيران، سردبيران و مديران مسئول ارزش و قدر خود را نمي دانند و به هر دعوتي لبيك مي گويند و چرا روابط عمومي ها كه بايد از مسير همين رسانه به پست و مقام برسند، تا اين حد نسبت به رسانه بي اعتنا و كوته نگر هستند. برادران و خواهران در روابط عمومي هاي سازمان هاي دولتي و نهادها و حتي بخش صنعت و خدمات و … اگر مشكل مالي دارند يا فرماندار و بخشدار و فلان مدير دستگاه در استان و شهرستان روحيه همكاري ندارد، روز خبرنگار را فراموش كنند يا حداقل چنانچه دلسوز هستند ، با يك پيام و متن خوب از همه تقدير كنند، كاري كه بعضي از روابط عمومي ها استان به شايستگي انجام دادند.
در اين ميان چند مدير روابط عمومي نيز با آگاهي و درك درست از سختي كار خبرنگاري و روزنامه نگاري و تجليل از يكسال تلاش رسانه ها با درايت مراسمي در خور شأن برگزار كردند و در حال برگزاري هستند كه بايد از آن ها به صورت ويژه تقدير كرد. خوب است رسانه هاي استان اسامي روابط عمومي ها و مديراني كه روز خبرنگار را خوب يا بد برگزار كردند، با توضيح و تفسير منعكس كنند كه عبرتي براي سال هاي آينده باشد.
در استان گيلان كه توزيع نشريه اغلب به صورت هديه به دستگاه هاي دولتي مي رسد و بعضي در پايان سال پولي را به خبرنگار مي پردازند يا نمي پردازند و اين كار و بدعت را هركس در استان گذاشت، خيانت بزرگي به جامعه مطبوعات كرد و خبرنگاران و روزنامه نگاران يك سال اخبار آن سازمان و نهاد را پوشش مي دهند، حداقل هدايا براي خبرنگاراني كه در طول سال فعال هستند بايد نيم سكه بهار آزادي يا معادل آن باشد كه حداقل خبرنگاري كه نصف روز يا يك روز خود را براي حضور در مراسم هدر مي دهد، بداند به درستي از او تجليل شده است.
شايد برخي از دوستان بگويند هدف تجليل و تكريم است و به مقدار هديه بستگي ندارد، اما اين ها شعار است چرا كه هر اقدامي به مقياس و اندازه اش سنجش مي شود به ويژه آنكه شما از يك سال تلاش و خدمت خبرنگار تجليل مي كنيد و قطعا به گدا پول نمي دهيد.! مديران دستگاه هاي دولتي بسيار شايسته است كه با مديران مسئول نشريات، سايت هاي خبري ، خبرگزاري ها و صدا و سيما ” بخش خبر” و نيز با خبرنگاران همان حوزه در اين روز يك نهار يا شام صرف كنند و ضمن ميزباني در زماني 3 تا 4 ساعته به مطالب و درد دل هاي عوامل رسانه به درستي گوش بدهند و اين به هيچ عنوان انتظار زيادي نيست و استانداري بايد در اين زمينه پيشقدم مي بود!
شما مدير و مسوول دستگاه و مسوول روابط عمومي به چه حقي با خبرنگار و روزنامه نگار اين گونه برخورد مي كنيد و چرا خبرنگاران و روزنامه نگاران ما با مشاهده اين گونه رفتارها جلسات را ترك نمي كنند؟!
بي ارزش كردن كار رسانه و خبرنگار تا چه زماني بايد ادامه داشته باشد و چرا بايد عده اي دلال و آدم سرخوش و بعضا سبك مغز در عرصه رسانه حضور داشته باشند كه اين چنين عرصه رسانه اي مورد توهين و تمسخر قرار گيرد. آقايان و خانم هاي رسانه اي در سراسر كشور و در شمال به خصوص در گيلان كه مدعي رسانه هاي انبوه و حجمي است ، كمي بينديشيد و تامل كنيد كه اين فضا را به كجا مي كشانيد و چرا كسي به اين وضعيت سر و سامان نمي دهد. ارشاد اسلامي ، خانه مطبوعات ، سراي روزنامه نگاران در اين زمينه مسئوليت دارند و بايد با آن به دقت ، نظارت و وسواس عمل كنند . از همه سايت ها و شبكه هاي خبري، مطبوعات استان ، صدا و سيما و خبرگزاري ها درخواست دارم كه اين متن را به صورت كامل منعكس كنند تا مديران دستگاه هاي دولتي ، نهادها و به خصوص روابط عمومي ها شايد كمي به خود بيايند و اينقدر به مناسبت روز خبرنگار، خبرنگاران را تضعيف نكنند.
منبع : پايگاه اطلاع رساني ديار ميرزا
1881/695
تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۴:۳۰
رشت - ايرنا - پايگاه اطلاع رساني ديار ميرزا در بخش يادداشت خود به قلم مجيد محمد پور هويت خبرنگاري را در روزي به همين نام تحليل نموده است.