مشهد - ايرنا - مديركل دفتر توسعه صادرات كالا در سازمان توسعه تجارت ايران گفت: بر اساس آنچه كه در سند راهبرد ملي براي سال 93 پيش بيني شده صادرات 47 ميليارد دلاري كالاهاي غيرنفتي محقق شود.

'محمود بازاري' روز چهارشنبه در جمع فعالان تجاري و اقتصادي خراسان رضوي در مشهد افزود: يك هدف عملياتي نيز پيش بيني كرده و پيشنهاد آن را به وزير صنعت، معدن و تجارت ارائه نموده ايم كه قرار شده در شوراي عالي صادرات مطرح شود.

وي ادامه داد: پيشنهاد هدفگذاري براي صادرات 37 ميليارد دلاري كالاهاي غيرنفتي را براي سال جاري اگر تحريمها همچنان ادامه يابد ارائه كرده ايم.

او گفت: در واقع طي تحليلي كه از وضعيت كنوني كشور، توانمنديهاي استانها و ظرفيتهايي كه امروز در بازارهاي هدف داريم ارائه شده، تحقق اين هدف به نسبت عملكرد سال گذشته كه 32 ميليارد دلار صادرات بود خيلي ممكن به نظر نمي رسد.

مديركل دفتر توسعه صادرات كالا در سازمان توسعه تجارت ايران افزود: در واقع تحقق هدف 47 ميليارد دلاري صادرات كالاهاي غير نفتي براي امسال سخت و دشوار است.

وي گفت: در صورتي كه طي چهار ماه آينده در حوزه سياست خارجي و تحريمها گشايش بيشتري ايجاد شود همان هدف 47 ميليارد دلاري سند راهبرد ملي را پيگيري مي كنيم.

او در ادامه اظهارداشت: در 'لايحه خروج از ركود توليد' يكي از مباحث اصلي توليد، تقاضاي خارجي است و در اين راستا هر استان بايد با توجه به ظرفيتها و توانمنديهاي بازارهاي اصلي خود در زمينه فرصت سازي و تقاضاسازي در اين بازارها اقدام كند.

وي افزود: خراسان رضوي در حوزه كشورهاي آسياي ميانه و افغانستان بايد مبنا و اولويت نخست را بر ايجاد تقاضا براي توليد خود بگذارد.

بازاري با اشاره به ظرفيتهاي خراسان رضوي گفت: اين استان با توجه به اين توانمنديها نه با استانهاي ديگر كشور بلكه بايد در سطح بين المللي و كشورهايي چون تركيه مقايسه شود.

مديركل دفتر توسعه صادرات سازمان توسعه تجارت افزود: امروز اين استان قابليتهاي بسياري دارد كه بايد با يك عزم ملي به منصه ظهور برسند و در خور استان تعريف شود.

وي ادامه داد: امروز سبد توليدات صادراتي خراسان رضوي در كشور كم نظير است چون در زمينه كالا و خدمات پتانسيل خوبي دارد كه بايد برنامه ريزي اصولي و خوبي را براي آن انجام دهيم.

او گفت: بحث خدمات، محصولات توليدي، زيرساختها و موقعيت استان در كريدورهاي شمال و جنوب بسيار مهم و كليدي است ضمن آنكه اين منطقه مرز خروج كالا از كشور به تركمنستان و افغانستان مي باشد.

وي افزود: خراسان رضوي در بحث مركزيت هماهنگي و توزيع(هاب لجستيك) صادرات كالا به غرب افغانستان و كشورهاي آسياي ميانه هم بايد مورد توجه قرار گيرد و امكانات و ظرفيتهاي مناسب آن هم فراهم شود.

او در ادامه با اشاره به مشكلات ريلي كه از سالها قبل همچنان با آسياي ميانه وجود دارد نيز گفت: اين وضعيت در خور صادرات مملكت ما نيست لذا بايد براي آن فكري شود.

وي در ادامه از جمله برنامه هاي مورد توجه اين سازمان را كاهش تعرفه ورود كالاهاي صادراتي ايران به بازارهاي هدف عنوان و بيان كرد: مذاكرات تجاري در اين زمينه در جريان است.

مديركل دفتر توسعه صادرات سازمان توسعه تجارت همچنين با اشاره به سرمايه گذاري چين در كراچي و جنوب پاكستان گفت: بايد بر روي محور بندرچابهار - منطقه ويژه اقتصادي سرخس به عنوان يك مركز هماهنگي و توزيع(هاب) سرمايه گذاري و لجستيك كالا تمركز كرده و از ظرفيتهاي آن در اين زمينه بهره برد.

2713/660