به گزارش ایرنا، در حال حاضر در تاسیسات تقویت فشار گاز تبریز، سه دستگاه توربوكمپرسور وجود دارد كه با راه اندازی طرح توسعه تاسیسات تبریز سه دستگاه الكتروكمپرسور نیز به این تاسیسات اضافه می شود.
عبدالحسین ثمری معاون عملیات شركت ملی گاز ایران از راه اندازی این تاسیسات در روزهای آینده خبر می دهد و می گوید: با راه اندازی فاز دو این تاسیسات، ظرفیت انتقال گاز از 36 میلیون مترمكعب در روز به 53 میلیون مترمكعب در حالت طراحی و 60 میلیون مترمكعب در حالت ماكزیمم افزایش خواهد یافت.
در حال حاضر تركیه خریدار ثابت گاز ایران است، به طوری كه براساس قرارداد 25 ساله، سالانه 10 میلیارد مترمكعب گاز ایران به تركیه صادر شود.
تهران و آنكارا در سال ١٩٩٦ میلادی و در جریان سفر نجم الدین اربكان رئیس جمهوری سابق تركیه به تهران قرارداد گازی را امضا كردند.
در سال های اخیر به طور متوسط روزانه 25 میلیون مترمكعب گاز به این كشور صادر شده، البته در مقاطعی میزان صادرات گاز به تركیه بین هشت میلیون مترمكعب تا 27 میلیون مترمكعب در روز در نوسان بوده است.
مقامات وزارت نفت ایران كه افزایش صادرات به كشورهای همسایه را دنبال می كنند، تخفیف در قیمت فروش گاز به تركیه را به افزایش حجم صادرات گاز طبیعی به این كشور مشروط كرده اند.
خواسته ایران برای افزایش صادرات گاز به تركیه مورد پذیرش تلویحی مقامات ترك قرار گرفته، به طوری كه رجب طیب اردوغان نخست وزیر تركیه پس از دیدار اخیر با مقامات ایران اعلام كرده است: در صورتی كه تهران و آنكارا در مورد قیمت گاز به توافق برسند، تركیه احتمالا گاز بیشتری از ایران خریداری خواهد كرد.
اقتصام(2)2022**1558
تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۴:۰۸
تهران - ایرنا - با تقویت تاسیسات فشار گاز تبریز، ضمن امكان تقویت فشار گاز شمال و شمال غرب كشور، ظرفیت صادرات گاز به تركیه نیز افزایش می یابد.