به گزارش روابط عمومي سازمان جهاد كشاورزي مازندران، ' محمدتقي شكوهي ' روز يكشنبه در گفت و گويي اظهار داشت: به منظور كاهش تنش هاي گرمايي درختان كيوي، انجام هرس تابستانه، تغذيه و آبياري ضروري است.
وي با بيان اينكه هرس تابستانه از پايان گلدهي شروع و تا پايان فصل رشد به صورت مستمر ادامه مي يابد، افزود: اگر هرس تابستانه درست صورت نگيرد، احتمال آفتاب سوختگي در ميوه هاي حاشيه بيروني درخت افزايش مي بايد.
وي در خصوص نحوه انجام هرس تابستانه گفت: شاخساره هاي سالجاري حاوي ميوه، 3 تا 4 برگ را بعد از آخرين ميوه، روي شاخساره نگه داشته و مابقي شاخساره، كه حالت رويشي دارد بايستي حذف گردد، همچنين شاخسارهايي كه حالت رويشي داشته و فاقد ميوه بوده، بعد از آخرين سيم روي داربست، شناسايي شده و كاملا حذف شوند. نرك ها به روشي كه يك ناخن كوتاه چند سانتي متري از آن باقي بماند، بايستي حذف شود.
وي با بيان اينكه باقي گذاشتن ناخنك، براي تحريك به رشد جوانه هاي خفته و ايجاد شاخساره هاي جديد ميوه دهنده و جايگزين براي فصل بعد، ضروري است، گفت: شاخساره هايي كه براي فصل بعد، گل و ميوه توليد مي كنند، پس از برگ هاي 25-20 از مبدأ (طول حدود دو متر) براي تقويت ساير جوانه ها بايستي سرزني شده شوند.
شكوهي، هرس تابستانه درختان نر را بلافاصله بعد از گلدهي ضروري دانست و افزود: شاخساره هاي گلدهنده كه پس از گرده افشاني، نيازي به آنان نيست بايد حذف كامل شوند و شاخساره هاي داخلي كه حالت چوب پنبه اي مي گيرند بايستي قطع شوند.
شكوهي تغذيه را يكي ديگر از عوامل كاهش تنش هاي گرمايي كيوي بر شمرد و افزود: كمبود برخي عناصر مانند كلسيم، موجب حساس تر شدن ميوه ها به آفتاب سوختگي مي شود، لذا ضروري است با انجام آزمون برگ، نسبت به رفع كمبود عناصر در اسرع وقت اقدام شود.
وي با اشاره به اهميت آبياري مناسب درختان كيوي گفت: دماي بالاي 33 درجه با افزايش ميزان تعرق، آفتاب سوختگي برگي را تشديد مي نمايد و يك درخت بارآور رقم هايوارد تا 100 ليتر آب در روزهاي گرم را از دست مي دهد، لذا آبياري منظم و روزانه ضروري است.
مازندران يكي از مناطق مهم توليد كيوي در ايران است.ك/1
608
تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۹۳ - ۲۲:۱۹
ساري - ايرنا - مدير باغباني سازمان جهاد كشاورزي مازندران بر هرس تابستانه، تغذيه و آبياري جهت كاهش تنش هاي گرمايي در كيوي تأكيد كرد.