کافئین احتمال پریشانی خاطر راافزایش می دهد ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 87/10/28 علمی آموزشی.قهوه.کافئین.توهم تهران - پژوهشگران انگلیسی هشدار دادند زیاده روی در مصرف نوشیدنی های حاوی کافیین، احتمال پریشانی خاطر را افزایش می دهد.
به گزارش روز شنبه گروه صوتی و تصویری ایرنا به نقل از دویچه وله ،نوشیدن بیش از هفت فنجان قهوه در طول روز خطرناک است، زیرا دست ها شروع به لرزش می کنند و ضربان قلب تند می شود.
براساس گزارش دویچه وله،پژوهشگران مذکور خاطرنشان ساختند اگر به نوشیدن قهوه عادت ندارید، چنین حسی را زمانی تجربه می کنید که تازه به جمع طرفدران قهوه پیوسته باشید. اگر هم به قهوه نوشی عادت دارید که با افزایش ضربان قلب و لرزش دست ها آشنایید.
دویچه وله افزود: قهوه کافیین دار با تحریک سیستم عصبی، منجر به افزایش ضربان قلب، بالا رفتن فشار خون و فعالیت بیشتر رود ه ها می شود. کسانی که قهوه می نوشند، معتقدند که قهوه کافیین دار دقت و تمرکز حواس را افزایش می دهد.
پژوهشگران روانشناسی دانشگاه دورهام انگلستان می گویند، افزایش تمرکز حواس پس از نوشیدن قهوه، بدون عوارض جانبی نیست. مصرف بیش از حد قهوه، خطر پریشانی خاطر را افزایش می دهد و ممکن است باعث توهم شود.
افزایش کسانی که روزانه بیش از حد معمول قهوه می نوشند، مثلا حدود 7 فنجان در طول روز، در مقایسه با افردای که یک لیوان قهوه در طول روز می نوشند، تا 3 برابر بیشتر در معرض خطرند.
نتیجه تحقیق این پژوهشگران، در مجله علمی شخصیت و تفاوت های فردی به چاپ رسیده است.
در این تحقیق، 200 دانشجوی داوطلب شرکت کردند و به سوال هایی از قبیل اینکه در طول روز چه میزان نوشیدنی کافیین دار مصرف می کنند، پاسخ دادند چای، قهوه، کولا و نوشیدنی های انرژی زا و همین طور شکلات، حاوی کافیین هستند. در مرحله بعدی تحقیق ، داوطلبان توضیح دادند که چه زمانی استرس بیشتری داشتند یا دچار توهم می شدند.
برخی از شرکت کنندگان می گویند پس از نوشیدن بیش از 7 فنجان قهوه در طول روز ، گاه چند دقیقه صداهایی می شنوند یا تصاویری جلوی چشمشان ظاهر می شود که وجود خارجی ندارند. برخی از داوطلبان حتی حضور درگذشتگان را حس می کنند.
تحقیقاتی مختلفی که تاکنون در این زمینه انجام شده، نشانگر آن است که کافیین با افزایش استرس، قدرت درک افراد را تحت تاثیر قرار می دهد. علت این امر هم می تواند افزایش ترشح هورمون کورتیزول در خون باشد.
از سوی دیگر، به گفته روانشناسان دانشگاه دورهام انگلستان، توهم و پریشانی خاطر، اغلب ریشه ژنتیکی دارد، یا به خاطرات دوران کودکی و حوادث ناگوار عاطفی برمی گردد که در ضمیر ناخودآگاه فرد بایگانی شده اند.
در نتیجه این احتمال هم وجود دارد که چنین افرادی برای تمرکز بیشتر و فرار ناخودآگاه از توهم، قهوه بیشتری بنوشند و نتیجه عکس بگیرند.
صویر1522** ** 1506 شماره 239 ساعت 18:34 تمام
تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۳۸۷ - ۰۰:۰۱