تهران - ایرنا - سفرا و نمایندگان جمهوری اسلامی ایران در خارج از كشور در نشستی با هیات رییسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی ایران در مورد راهكارها و نقشه راه های حل مسایل و مشكلات اقتصادی كشور به بحث و گفت وگو پرداختند.

به گزارش ایرنا، در این جلسه رییس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به شرایط حساس كنونی، افزود: در روابط خارجی، اقتصاد و سیاست دو مولفه تقویت كننده یكدیگر هستند كه پایداری روابط اقتصادی به تحكیم روابط سیاسی و تحكیم روابط سیاسی هم به ثبات روابط اقتصادی كمك می كند.

غلامحسین شافعی با تشریح سیاست ها و اولویت های دولت جدید، گفت: اتاق ایران به دولت جدید پیشنهاد داد كه در انتخاب استانداران، سفرا و نمایندگان خود در خارج از كشور دیدگاه اقتصادی در نظر گرفته شود چون سفیران مبدا و منشاء توسعه روابط اقتصادی كشور با دیگر نقاط جهان هستند.

شافعی خاطرنشان كرد: وظیفه اتاق و سفرا این است كه شرایط موجود را مورد توجه قراردهند تا بتوانند با مساعدت یكدیگر انتظارات مورد نظر را در زمان مناسب برآورده كنند.

رییس اتاق ایران سپس برقراری روابط نزدیك و بیشتر بین فعالان اقتصادی كشور و سفیران ایران در خارج از كشور را خواستار شد و گفت: ارائه اطلاعات اقتصادی كشورها به اتاق توسط سفارتخانه ها و ارائه اطلاعات اقتصادی ایران به نمایندگی های خارج از كشور توسط اتاق ایران، اعزام و پذیرش هیات های تجاری جهت عقد قراردادهای تجاری و پیگیری اجرایی شدن آنها با همكاری اتاق و سفارت های ایران و ایجاد بازار رقابتی برای شركای تجاری فعلی و جدید برای حفظ منافع كشور از راه های توسعه همكاری ها و روابط نزدیك بین بخش خصوصی و نمایندگی های خارج از كشور هستند.

عبدالرحمن سلیمانی عضو هیات رئیسه اتاق ایران نیز با اشاره به سیاست های بین المللی اتاق ایران مبتنی بر سیاست های دولت و وزارت خارجه، گفت: اتاق ها و شوراهای مشترك بازوان اجرایی اتاق ایران هستند كه محور اجرایی برنامه های بین الملل اتاق از طریق این اتاق ها انجام می گیرد.

وی با تاكید بر تقویت اتاق و شوراهای مشترك، پیشنهاد كرد: وزارت خارجه برای تنظیم سیاست های اقتصادی خود از توانایی ها و ظرفیت های اتاق ایران استفاده كند.

معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت خارجه نیز با اشاره به دستاوردهای همایش هشت روزه سفیران كشورمان در خارج اظهار داشت: این دیدگاه كه دو كشور مكمل روابط اقتصادی روبه رشدی خواهند داشت، باید خنثی و تعدیل شود چون درسیاست های جدید اقتصادی دولت ها می توانند با همدیگر همكاری جامعی داشته باشند.

ابراهیم رحیم پور ادامه داد: رئیس جمهور تاكید دارد كه در سفرهای خود به كشورهای دیگر حتما هیاتی تجاری به سرپرستی بخش خصوصی كشور وی را همراهی كند.

در ادامه جلسه اسدالله عسگراولادی رئیس اتاق مشترك ایران - چین، به سفیران ایران در كشورهای دیگر پیشنهاد داد: تسهیل صدور روادید برای تجار، استماع مشكلات و مسایل تجار ایرانی، ارائه اطلاعات تجاری كشور مربوطه به بخش خصوصی كشور و انعكاس مشكلات تجار ایرانی مقیم كشور مربوطه به اتاق ایران ارائه شود.

پدرام سلطانی نایب رییس اتاق ایران، با تاكید بر تقویت و استحكام روابط سفرا با فعالان بخش خصوصی كشور به ارزیابی عملكرد و خدمت رسانی سفارتخانه های ایران پرداخت و گفت: سفارتخانه ها باید در زمینه اقتصادی در خارج از كشور، شناسایی تجار خوشنام در كشور مربوطه، تهیه بانك اطلاعات تجاری در زمینه های مختلف و استفاده از مشاوران حقوقی معتبر و سرشناس برای تجار ایرانی تلاش كنند.

در پایان جلسه نیز، سفرای ایران در كشورهای كرواسی، اتریش، دانمارك، یونان و مكزیك انتظارات و توقعات نمایندگی های ایران در خارج از كشور را از بخش خصوصی كشور و اتاق ایران اعلام كردند.

اقتصام (3)1574**1558