اردبيل - ايرنا - مديرعامل شركت آب و فاضلاب استان اردبيل گفت: اجرايي شدن تبصره سه تسريع در اصلاح شبكه هاي فرسوده با هدف بهبود زيرساخت هاي شبكه آب و فاضلاب اين استان ضرورت دارد.

به گزارش روز سه شنبه آبفاي استان ، عبدالحسين حسن زاده به مقدار سرانه مصرف آب خانگي در كشور و استان اردبيل اشاره كرد و افزود: ميانگين مصرف سرانه در مناطق

مختلف كشور متفاوت بوده و ميانگين كشوري 150 ليتر است.

وي مصرف سرانه در شهر اردبيل و جنوب استان را 150 ليتر و در شمال استان به دليل اقليم منطقه را بين 190 تا 220 ليتر ذكر كرد و گفت: ميانگين استاني به 160 ليتر در شبانه روز براي هر نفر است.

وي در زمينه مشكل شبكه هاي فرسوده و افت فشار آب اظهار كرد: با توجه به اين كه عمر بيشتر شبكه هاي آب شرب بالاي 30 سال است و براي بازسازي آنها با توجه به بودجه اي كه سالانه در نظر گرفته مي شود بايد اعتبار تخصيص يابد اين كفاف به روز رساني آن را نمي كند.

حسن زاده گفت: توليد آب در اين استان در سال گذشته 69 ميليون و 46 هزار متر مكعب بود طوري كه شش درصد نسبت به سال 89 كاهش هدر رفت داشته و تا پايان سال 92 هدر رفت به 12/25 درصد رسيده است.

وي افزود: تحقق اين مهم به واسطه برنامه ريزي دقيق و انجام اقداماتي از جمله اصلاح و بازسازي شبكه توزيع آب ، استاندارد سازي انشعابات فرسوده ، تعويض كنتورهاي خراب و شناسايي انشعابات غير مجاز است.

حسن زاده اظهار كرد: كشور ايران به دليل قرار گرفتن در كمربند خشك و نيمه خشك كره خاكي و مستعد بودن براي وقوع خشكسالي هاي متمادي و نيز بارندگي اندك و توزيع نا مناسب آب در كشور و همچنين رشد جمعيت در آستانه ورود به بحران كم آبي و در مناطقي بحران مطلق بوده و استان اردبيل نيز نسبت به دوره هاي دراز مدت جزو 21 استان مطرح شده در كشور است.

وي افزود: اگر چه مصارف آب شرب شهري در مقايسه با مصارف كشاورزي درصد كمتري را به خود اختصاص مي دهد اما با توجه به هزينه هاي هنگفت انتقال ، تصفيه و توزيع آب شرب ، صرفه جويي در مصرف آب در اين بخش نيز مي تواند منافع قابل ملاحظه اي به همراه داشته باشد.

دكتر كانوني عضو هيات علمي دانشگاه محقق به اهميت و فرهنگ سازي و صرفه جويي در مصرف آب شرب و بخش كشاورزي اشاره كرد و گفت: ترويج فرهنگ و مشاركت مردمي و درك اهميت آب در عرصه اقتصادي و چرخه حيات و تاثير آن در توسعه از اهميت ويژه اي برخودار است.

وي به وضعيت بارش استان اشاره كرد و افزود: با نصب تجهيزات كاهنده مصرف شير آلات اهرمي و دوش هاي كاهنده مصرف و يا با كاهش مدت زمان استحمام و تغيير زمان آبياري باغچه ها و يا ساير موارد ديگر مي توان مقدار قابل توجهي مصارف آب شرب خانگي را كاهش داد.

594/530