پكن - ایرنا - موزه ملی توكیو در بخش اكتشافات باستانشناسی خود كاسه بلورینی به نمایش گذاشت كه تحقیقات نشان می دهد مربوط به اوایل دوره ساسانیان در ایران است.

به گزارش ایرنا، این كاسه بلورین كه در كاوش های سال 1962 تا 1967 میلادی در منطقه 'نارا' و از قبرستان شماره 126 این منطقه كاوشگری به دست آمده، سال جاری توسط اساتید دانشگاه علوم توكیو با استفاده از اشعه ایكس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

بررسی ها ثابت كرد كه این كاسه مربوط به نیمه اول عصر ساسانیان (قرن چهارم و پنجم میلادی) بوده و تركیبات شیمیایی آن مربوط به خاك ایران است.

ویژگی های ظاهری این اثر تاریخی، به دلیل استفاده از شیشه نازك با سایر كاسه های بلورین شناخته شده عصر ساسانی و نمونه مشابه موجود در ژاپن و جهان كمی تفاوت دارد، ولی تحقیقات اشعه شناختی، ایرانی بودن این كاسه را اثبات كرده است.

'فورویا تاكه شی' محقق آثار باستانی در موزه ملی توكیو درباره مسیر ورود این اثر ایرانی به خاك ژاپن، گفت: این كاسه بلورین در مقبره اشرافی متعلق نیمه دوم قرن پنجم میلادی در نارا كشف شده است.

به گفته وی، با توجه به اینكه مسیر جاده ابریشم در آن زمان فعال نبوده و همچنین به علت استفاده كم ساسانیان از مسیر دریایی، احتمال قوی می دهیم این اثر از مسیر استپ و از خاك روسیه امروزی به چین رفته و از آنجا از شبه جزیره كره به 'نارا' كه پایتخت آن زمان ژاپن بوده، وارد شده است.

این كاسه بلورین با توجه به قدمت آن، قدیمی ترین شی ایرانی كشف شده در خاك ژاپن می باشد. پیشتر نمونه های دیگری از كاسه های بلورین ایرانی در ژاپن كشف و شناخته شده بود كه مشهورترین آنها كاسه بلورین مربوط به نیمه دوم دوران ساسانیان است كه در گنج خانه سلطنتی 'سوشایین' در شهر 'نارا' نگهداری می شود.

نمایش این كاسه بلورین در قالب نمایشگاه اكتشافات باستانشاسی ژاپن تا روز 16 آذرماه (هفتم دسامبر) در موزه ملی توكیو در پارك اونو این شهر ادامه دارد.

آساق**1611