تهران - ایرنا - تحریم ایران و روسیه توسط غرب، روند نزدیكی سیاسی و اقتصادی تهران و مسكو را بیش از پیش شدت بخشیده به طوری كه مقامات دو كشور توافق كرده اند با جهشی بزرگ در روابط، حجم تبادلات اقتصادی را تا 10 برابر افزایش دهند.

به گزارش ایرنا، توافقات یازدهمین اجلاس كمیسیون دایمی همكاری های تجاری و اقتصادی ایران و روسیه، آغازگر فصلی جدید در روابط اقتصادی دو كشور است به طوری كه می تواند روابط سیاسی تهران و مسكو را نیز بیش از پیش تقویت كرده و به همگرایی دو كشور در عرصه بین المللی كمك كند.

سفر هیات یكصد نفره روسیه به ایران و انجام مذاكرات فشرده در حوزه های مختلف اقتصادی حاكی از عزم دو طرف برای تقویت همكاری های اقتصادی است.

توافق برای مبادلات اقتصادی به ارزش 70 میلیارد یورو و انجام مبادلات مالی با استفاده از پول های ملی دوكشور در حوزه های مختلف انرژی، حمل و نقل، صدور خدمات فنی و مهندسی، محصولات كشاورزی و غیره از جمله مهم ترین دستاورهای اجلاس دو روزه یازدهمین اجلاس كمیسیون دایمی همكاری های تجاری و اقتصادی ایران و روسیه است.



** كنار گذاشتن دلار و یورو در تبادلات مالی ایران و روسیه

بیژن نامدار زنگنه در مراسم امضای سند تفاهم همكاری های اقتصادی ایران و روسیه اظهار داشت: در حال حاضر حجم مبادلات ایران و روسیه 1.5 میلیارد دلار می باشد كه قرار است این رقم در سال های آینده تا 10 برابر افزایش یابد.

وی با بیان اینكه روابط سیاسی گسترده نیاز به روابط اقتصادی مستحكمی دارد، گفت: شركت های روسی علاقه مند هستند كه در صنعت نفت ایران حضور داشته باشند.

وزیر نفت گفت: ایران و روسیه توافق كردند با همكاری بانك های مركزی دو كشور مبادلات مالی خود را با ارزهای «ریال و روبل» انجام دهند.

وی، دیدار روسای جمهوری ایران و روسیه را نقطه عطفی در روابط دو كشور دانست و افزود: این اجلاس گام نخست برای همكاری های مختلف دو طرف است.

وزیر نفت با بیان اینكه ایران و روسیه از ظرفیت های خوبی برای صدور خدمات فنی و كالا برخوردارند، اظهار داشت: بانك های مركزی ایران و روسیه تلاش دارند روال مناسبی برای واردات و صادرات كالا برقرار كنند.



** توافق برای تبادلات اقتصادی به ارزش 70 میلیارد یورو

الكساندر نواك وزیر انرژی روسیه در پایان این اجلاس با بیان اینكه ما به دنبال فصل جدید همكاری‌ اقتصادی بین ایران و روسیه هستیم، گفت: دو كشور برای حدود 70 میلیارد پروژه توافقات كلی كرده اند.

وی اظهار داشت: استخراج منابع هیدروكربوری ایران برای روسیه جذاب است اما تاكنون با توجه به تحریم های وضع شده، همكاری های بازرگانی میان دو كشور محدود شده بود.

نواك خاطرنشان كرد: اگر شرایط روسیه در زمینه سرمایه گذاری در بخش نفت و گاز كشورهای دیگر در ایران نیز فراهم شود، تحرك بزرگی در زمینه فعالیت های نفت و گاز ایران به وجود می آید.

وی همچنین به تمایل شركت های روسی برای بازسازی نیروگاه های ایران اشاره كرد و گفت: آنها خواهان ساخت نیروگاه های جدید هستند.

وزیر انرژی روسیه با یادآوری ساخت نیروگاه بوشهر، گفت: برای روسیه جالب است كه ایران می خواهد ٢٠ واحد نیروگاه جدید اتمی بسازد.

وی افزود: گفت و گوهایی نیز درباره احداث ١٠ واحد نیروگاه حرارتی و خطوط انتقال نیرو میان دو كشور انجام شده است.

به گفته نواك، شركت های بزرگ هوایی روسیه علاقه مند به ارسال هواپیماهای Tu-٢٠٤ و صدور قطعات هواپیما به ایران هستند.

وزیر انرژی روسیه یادآورشد كه مباحث انرژی، محصولات فنی و ماشین آلات، محور همكاری دو كشور را تشكیل می دهد.

نواك خاطرنشان كرد كه اجلاس یادشده در سطح بسیار بالایی برگزار شد به طوری كه نمایندگان ٤٠ شركت روسی و ١٠٠ نفر از فعالان تجاری این كشور در این آن حضور داشتند.

نواك با بیان اینكه روابط ایران و روسیه هم اكنون در سطح بسیار خوبی قرار دارد، افزود: به طور كلی تعامل و همكاری روسیه و ایران برای هر دو كشور در سطح بین المللی تبدیل به یك همكاری سنتی شده است.

وزیر انرژی روسیه ادامه داد: دو طرف علاوه بر روابط تجاری مطلوب از نظر سیاسی نیز روابط خوبی دارند به طوری كه در چند روز آینده دیداری میان روسای جمهور ایران و روسیه انجام می شود.

نواك با بیان اینكه در آینده ای نزدیك شاهد شاخص های مناسب تری از نتایج این همكاری ها خواهیم بود، خاطرنشان كرد: آمادگی در روسیه وجود دارد كه دو طرف كالاها و خدمات مورد نیاز خود را از یكدیگر تامین كنند.

وزیر انرژی روسیه با اشاره به همكای های دو كشور در حوزه های مختلف از جمله انرژی می گوید: تحریم های آمریكا و اروپا علیه روسیه، تاثیری بر روابط دو كشور ایران و روسیه در بخش انرژی ندارد.

وی تصریح كرد: روسیه با ایران در زمینه انرژی و انرژی هسته‌ای با مقاصد صلح جویانه و مسائل مربوط به نفت و گاز همكاری دارد و تحریم روسیه، مانع گسترش همكاری ها نیست.

اقتصام(5)2022**1558