تهران - ايرنا -رئيس انجمن كلينيكال انكولوژي هشدار داد: بر اساس بررسي‌هايي كه در برخي از كشورهاي اروپايي صورت گرفته است مشخص شد كه امواج موبايل بر افزايش تومورهاي مغزي در اطفال تأثير داشته است.

به گزارش ايرنا ،دكتر محمدرضا آقانصيري امروز پنجشنبه در نشست نهمين كنگره سالانه كلينيكال انكولوژي با اشاره به اينكه سرطان سومين عامل مرگ ايرانيان است، گفت: اگر تصادفات را در نظر نگيريم دومين عامل مرگ و مير در كشور سرطان است؛ بنابراين توجه به اين بيماري بايد يكي از دغدغه‌هاي مهم مسئولان باشد.

وي ادامه داد:امروزه در كشورهاي پيشرفته 40 درصد از مرگ و ميرهاي ناشي از سرطان قابل پيشگيري است به همين جهت دولتمردان بايد فكر اساسي در مورد پيشگيري، تشخيص زودرس و درمان‌هاي صحيح اين بيماري داشته باشند.

آقانصيري با تأكيد بر اينكه پتانسيل انساني خوبي در كشور به منظور پيشگيري از سرطان يا تشخيص به موقع آن وجود دارد، گفت :در طرح تحول سلامت بايد سرطان جايگاه خاصي داشته باشد. خوشبختانه امروز داروهاي بيماران مبتلا به سرطان به روز شده و داروهاي خارجي نيز بيشتر وارد كشور مي‌شود، به طوريكه بيماران حتي از نظر پرداخت فرانشيز نيز با مشكلي مواجه نيستند و بيمه هزينه اين بيماران را تقبل كرده است.

وي در خصوص شيوع سرطان در كشور گفت: طبق آمار سال 88 موارد جديد ابتلا به سرطان در كشور 80 هزار مورد و موارد مرگ و مير 35 هزار نفر بوده است؛ به طور كلي بيماران مبتلا به سرطان در كشور با احتساب افراد جديد و تحت درمان 500 هزار نفر هستند.

به گفته رئيس انجمن كلينكال انكولوژي ايران تا سال 2020، 20 ميليون نفر در جهان به سرطان مبتلا خواهند شد.

آقانصيري در بخش ديگري از سخنان خود به بيشترين سرطان‌ها در كشور اشاره كرد و گفت: سرطان پوست، معده، مثانه، پروستات و روده بزرگ جزء سرطان‌هاي شايع در آقايان و سرطان پستان، پوست، روده بزرگ، معده و تيروئيد از سرطان‌هاي شايع در خانم‌ها است.

به گفته وي، شيوع سرطان دستگاه گوارش در ايران رو به افزايش است، كه اين مشكل به دليل مصرف مواد غذايي ناسالم و عادات نامطلوب غذايي است.

وي با بيان اينكه ميزان ابتلا به سرطان خون به خصوص در اطفال شايع است، گفت:شايد يكي از دلايل سرطان خون در اطفال به دليل بنزين غير استانداردي است كه ساليان سال در كشور وجود دارد. در واقع سرب باعث تحريك مغز استخوان مي‌شود، كه در ‌‌نهايت سرطان خون را در پي دارد. همچنين نقش مواد غذايي را نيز نبايد فراموش كرد.



***ابتلا به سرطان با مصرف قرص‌هاي جلوگيري از بارداري

رئيس انجمن كلينيكال انكولوژي در اين خصوص گفت: مافياي اقتصادي اجازه نمي‌دهند كه مطالب علمي به راحتي در اختيار افراد قرار گيرد و تاكنون رسانه‌هاي گروهي سرطان‌زا بودن قرص‌هاي جلوگيري از بارداري را مطرح نكرده‌اند.

به گفته وي قرص‌هاي جلوگيري از بارداري در ابتلا به سرطان تأثير گذارند.

همچنين در اين نشست خبري دكتر احمد عامري دبير انجمن انكولوژي ايران با اشاره به اينكه ميزان رشد سرطان در ايران نسبت به ساير كشور‌ها بيشتر شده است، گفت:در آينده سرطان معضل اصلي جامعه بشريت خواهند شد.

عامري ادامه داد:سرطان‌هاي دستگاه ادراري ،سرطان گوارش و سرطان پستان از موضوعات مهمي هستند كه در اين كنگره به آن پرداخته خواهد شد.

دبير انجمن انكولوژي ايران با تأكيد بر اينكه در اين كنگره روش‌هاي جديد شيمي درماني و ساير روش‌هاي جديد سرطان مطرح خواهد شد، گفت :درمان سرطان نيازمند كار تيمي است، به‌‌ همان اندازه كه يك جراح بايد در زمينه سرطان اطلاعات داشته باشد ساير رشته‌ها كه با اين بيماري در ارتباط هستند بايد در زمينه آن اطلاعات كافي كسب كنند.

دبير انجمن انكولوژي ايران گفت: سرطان تنها بيماري است كه به درمان كم تخصصي نياز دارد و قطعاً تك درماني موفقيت چنداني را در پي نخواهد داشت. به دليل تكنولوژي‌هاي جديد و داروهاي جديدي كه هر روز در زمينه سرطان توليد مي‌شود مسلماً بار مالي درمان سرطان را افزايش مي‌دهد.

وي گفت:بر همين اساس ما در انجمن كلينيكال انكولوژي سعي مي‌كنيم با پوشش وسيع همه جانبه از نظر درمان‌هاي مختلف و آگاهي دادن به تيم درمان كار را به درستي پيش ببريم.

به گفته وي بيش از 90 درصد بيماران مبتلا به سرطان به غير از جراحي به درمان‌هاي ديگر نياز دارند و اين در حالي است كه تمام درمان‌ها توسط همكاران كلينكال انكولوژي ارائه مي‌شود، در واقع اين انجمن سعي دارد با صرفه‌ترين، مؤثر‌ترين و مناسب‌ترين درمان را براي بيماران فراهم كند.

عامري اظهار كرد :در سال 92، هشت هزار ميليارد تومان صرف هزينه دارو شده كه سهم داروهاي بيماران مبتلا به سرطان 1200 ميليارد تومان بوده است كه البته اين رقم بدون احتساب داروهاي تك نسخه‌اي است.



*** ورود دستگاه‌هاي پيشرفته درمان سرطان به كشور در آينده‌اي نزديك

دكتر بهرام مفيد دبير نهمين كنگره كلينيكال انكولوژي ايران با اشاره به اينكه در آينده‌اي نزديك دستگاه‌هاي پيشرفته را وارد خواهيم كرد، گفت: معاون درمان وزارت بهداشت قول داده‌اند تا اين دستگاه‌ها را براي مراكز راديوتراپي تهيه كنند كه از نظر درمان تحول بزرگي محسوب مي‌شود.

وي افزود :درمان سرطان نيازمند همكاري تيمي است كه اين موضوع در بيماري‌هاي ديگر كمتر ديده مي‌شود. متاسفانه گا‌ها تيم درماني درمان جراحي را با ساير درمان‌ها به دو قسمت تقسيم مي‌كنند كه اين موضوع باعث متضرر شدن بيمار مي‌شود.

مفيد در خصوص تكنولوژي‌هاي درمان سرطان گفت: دستگاه‌هاي توليد كننده اشعه x يكي از روش‌هاي درمان سرطان است. همچنين دستگاه هاي شتاب دهنده نيز براي درمان بيماران وجود دارد كه به دليل تحريم اين تكنولوژي در كشور عقب افتاده است.

مفيد افزود :داروهاي توليدي مربوط به بيماران مبتلا به سرطان از تكنولوژي بالايي برخوردار هستند و مطالعات باليني بسياري بر روي آن‌ها انجام مي‌شود كه مسلما بسيار گران هستند.

به گفته وي برخي از اين دارو‌ها اثر بخشي محدودي دارند ولي به دليل بعد اقتصادي ممكن است بر انتخاب بيمار تاثير بگذارد. لذا ما قصد داريم در اين كنگره ميزان اثر بخشي دارو‌ها را مطرح كنيم تا بيمار و پزشكان در انتخاب دچار مشكل نشوند.

مفيد گفت : كمترين هزينه درمان مبتلايان به سرطان بيش از ۲۵ ميليون تومان است.

دبير نهمين كنگره كلينيكال انكولوژي پرداخت هزينه ۱۰ درصدي بيماران مبتلا به سرطان در برنامه طرح تحول سلامت را يكي از نكات مثبت در درمان بيماران دانست و گفت: با اجرا شدن اين برنامه بخش‌هاي بيمارستاني در حال بازسازي است و شرايط كاملا متفاوت شده است.

نهمين كنگره سالانه كلينيكال انكولوژي در روزهاي ۱۶ تا ۱۸ مهرماه در محل كتابخانه ملي برگزار مي شود.

علمي **1354**1436