«علی میرزاجانی» در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا درباره این لنزها افزود: اغلب لنزهای چینی كه در كارخانه مهر استاندارد نمی خورند ، باید به صورت فله ای دور ریخته شوند اما برخی افراد به صورت مافیایی به قیمت نازل این لنزها را خریداری و بسته بندی كرده و به ایران آورده و در كنار خیابان یا در آرایشگاه ها می فروشند.
وی تصریح كرد: برخی افراد اصلا نمی توانند لنز بگذارند به دلیل اینكه لایه اشكی چشم این افراد برای لنز گذاشتن مناسب نیست.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی ایران خاطرنشان كرد: همچنین ممكن است بیماری هایی در سطح كره چشم (در قسمت جلویی چشم) وجود داشته باشد و افراد نتوانند از لنز استفاده كنند.
وی تصریح كرد: برغم این مشكلات متاسفانه در جامعه ما، لنز بدون حساب و كتاب در عینك سازی ها عرضه می شود؛ بسیاری از این عینك فروشی ها نیز مجاز نیستند و اجازه فروش لنز ندارند.
وی تاكید كرد: تجویز لنز باید حتما با معاینه تخصصی در مطب های چشم پزشكی یا اپتومتری، صورت گیرد و اینطور نیست كه لنز خوب ، فلان مارك است زیرا برای هر چشمی یك مارك لنز، مناسب است.
رئیس انجمن اپتومتری ایران گفت: لنز باید با توجه به میزان اشك، انحنای سطح جلوی چشم، تعداد پلك زدن بیمار، سایز كره چشم و با توجه به نمره عینك و بسیاری از شاخص های دیگر، تجویز شود.
میرزاجانی افزود: به همین دلیل به مردم توصیه می شود كه از آرایشگاه ها لنز نگیرند. گاهی آرایشگاه، لنز چشمی را با قیمت 20 تا 30 هزار تومان به عروس ها اجاره داده و پس از پایان مراسم دوباره آن را پس می گیرند و به فرد دیگری می دهند.
وی ادامه داد: میكروارگانیسم ها و میكروب هایی در چشم وجود دارد كه ممكن است سیستم ایمنی یك فرد با آن سازگار بوده و واكنشی نشان ندهد اما این میكروب ها در صورت انتقال از طریق لنز به چشم فرد دیگر می تواند بیماری ایجاد كند كه درمان آن ماه ها به طول می انجامد كه موارد مشابه آن را زیاد دیده ایم.
رئیس انجمن اپتومتری ایران در ادامه به فروش لنزهای رنگی در كنار خیابان ها اشاره كرد و گفت: متاسفانه مردم لنزهای رنگی كنار خیابان را جدا كرده و می خرند.
میرزاجانی ادامه داد: برغم كنترل های دولت ، همواره اجناس قاچاق مانند لنزهای چشمی وجود دارد اما آگاهی مردم در این زمینه نیز حائزاهمیت است و همانگونه كه مردم از كنار خیابان ،ساندویچ نمی خرند لنز هم نباید بخرند.
وی از مردم خواست لنز مورد نیاز خود را فقط از موسسات دارای مسوول فنی اپتومتریست یا از مطب های چشم پزشكی تهیه كنند تا سلامت چشم حفظ شود.
**عینك بهتر از لنز
رئیس انجمن اپتومتری ایران تصریح كرد: تجویزكنندگان لنز یعنی اپتومتریست ها و چشم پزشكان همیشه توصیه می كنند كه اولین و آسان ترین روش برای اصلاح عیوب انكساری چشم ، عینك است .
میرزاجانی افزود: فقط برای برخی بیماری ها كه عینك كمك نمی كند باید لنز تجویز شود اما برخی افراد به دلیل شغل ، زیبایی یا به دلیل دوست نداشتن عینك، می خواهند لنز بگذارند.
وی اضافه كرد: ما اینگونه افراد را از نظر شاخص های مختلف ارزیابی می كنیم و اگر آن شخص می توانست لنز بگذارد، لنز توصیه می شود اما اگر شاخص ها را نداشت لنز توصیه نمی شود.
وی یادآور شد: برای اصلاح عیوب انكساری چشم در همه جوامع اول عینك، دوم لنز و بعد جراحی عیوب انكساری ، توصیه می شود.
میرزاجانی گفت: درعین حال عدسی ها یا لنزهای تماسی نیز یكی از روش های خوب و كارآمد برای اصلاح عیوب انكساری چشم بوده و گاهی می تواند خیلی خوب جایگزین عینك گردد اما به شرط اینكه ابتدا بیمار ارزیابی شود .
اجتمام(4)**9185 ** 1418
تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۶
تهران - ایرنا - رئیس انجمن اپتومتری ایران با تاكید بر اینكه همه افراد نمی توانند لنز بگذارند از مردم خواست به دلیل بروز آسیب های بینایی از خرید لنز از آرایشگاه ها و دست فروش ها خودداری كنند.