ولی الله افخمی راد روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا با بیان آنكه این میزان حجم تجارت همچنان مورد رضایت نیست، ابراز امیدواری كرد تا پایان سال حجم مبادلات خارجی كشور به حدود 110 میلیارد دلار افزایش یابد.
وی سپس با اشاره به روز 29 مهرماه به عنوان روز ملی صادرات، اظهار داشت: هدف از برگزاری این روز تبیین جایگاه صادرات در برنامه های اقتصادی كشور است و اینكه دولت جایگاه ویژه ای را برای بحث صادرات قایل شود.
افخمی راد با بیان آنكه در روز ملی صادرات بحث حمایت از صادركنندگان را به صورت نمادین با معرفی صادركنندگان نمونه اعلام خواهیم كرد، گفت: در مراسم امسال در معرفی صادركنندگان نمونه دو شاخص ویژه را مورد نظر قرار دادیم كه شامل كالاهای صادراتی با ارزش افزوده بالا و همچنین صادرات كالاهایی كه از فناوری تولید برخوردار بودند، می شود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به تراكم هیات های خارجی برای حضور در ایران، افزود: این هیات ها در قالب هیات های دولتی و خصوصی عازم ایران می شوند كه امیدواریم این ترددها موجب رونق صادرات كشور شود.
وی اظهار امیدواری كرد: مجموعه اقداماتی كه در این روز انجام می شود اهمیت صادرات را برای كشور و مسئولان به گونه ای تبیین كند تا كمك های بیشتری را برای رونق و توسعه صادرات جلب كرده و حجم مبادلات خارجی را هرچه بیشتر افزایش دهد.
افخمی همچنین از احیای جوایز صادراتی خبر داد و گفت: شورای عالی صادرات در سه ماهه دوم تشكیل جلسه داد و مصوب كرد كه برای پشتیبانی از صادركنندگان خدمات فنی مهندسی و صادرات كالا با ارزش افزوده بالا و فناوری بالا ضرورت دارد كه حمایت ها و مشوق هایی از آنها صورت گیرد.
وی افزود: در این جلسه پیشنهاد سازمان توسعه تجارت مورد تایید قرار گرفت و قرارشد بودجه ای معادل 100 میلیارد تومان در اختیار این سازمان قرار گیرد تا بر مبنای آیین نامه ای كه مشخص می شود، این مشوق های در اختیار صادركنندگان قرار گیرد.
افخمی اضافه كرد: همچنین بخشی از این بودجه بطور غیرمستقیم در اختیار دستگاههای اجرایی قرار می گیرد تا زیر ساخت های مورد نیاز را برای امر صادرات ایجاد كنند.
رییس سازمان توسعه تجارت تصریح كرد: هم اكنون این اقدامات انجام شده و منتظر هستیم این بودجه در اختیار ما قرار گیرد تا براساس آن مشوق ها پرداخت شود.
افخمی راد در خصوص ممنوعیت ورود خودروهای بالای2500 سی سی، گفت: در پنج ماهه نخست سال جاری در مجموع 132 دستگاه خودروی بالای 2500 سی سی از گمركات كشور ترخیص شده كه نیمی از آنها به سفارتخانه های خارجی تعلق داشته و نیمی دیگر آن مربوط به كسانی است كه قبل از سال ثبت سفارش كرده بودند.
وی با بیان اینكه تنها حدود 70 دستگاه از این نوع خودروها در سال جاری وارد كشور شده است، گفت: این تعداد دستگاه خودرو اصلا رقمی نیست كه تصور كنیم ورود این گونه خودروها زیاد است ضمن اینكه این خودروها قبلا وارد كشور شدند و در حال حاضر خودروهای بالای 2500 سی سی ثبت سفارش نمی شود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح كرد: از ابتدای سال جاری خودروهای بیش از 2500 سی سی دیگر ثبت شفارش نشده ضمن آنكه اعتبار ثبت سفارش قبل از سال نیز شش ماه اعتبار داشته كه اكنون به پایان رسیده بنابراین از این پس خودرویی با این حجم موتور وارد كشور نخواهد شد و تعداد آنها نیز روبه كاهش است.
اقتصام (4)1574**1558
تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۳۹۳ - ۱۵:۴۰
تهران - ایرنا - رییس سازمان توسعه تجارت ایران گفت: حجم تجارت خارجی كشور در شش ماهه نخست سال جاری با 22 درصد رشد به بیش از 53 میلیارد دلار رسید.