شهیندخت مولاوردی روز چهارشنبه در گردهمایی مشاورین امور بانوان دستگاه های تابعه و ادارات كل استان های وزارت راه و شهرسازی در مشهد افزود : طی این سال ها شاهد پیشرفت هایی در حوزه آموزش زنان و رفع شكاف آموزش دختران و پسران، افزایش چشمگیر دانشجویان و دانش آموختگان دختر هستیم، اما تعادلی در بازار كار ایجاد نشده است.
وی عنوان كرد : به منظور ایجاد این تعادل توجه به تركیب جنسیتی عرضه نیروی كار كه در برنامه توسعه چهارم كشور هم مورد توجه قرار گرفته از جمله راهكارهای خروج از این وضعیت است.
مولاوردی افزود : از سویی در جامعه ما نظام رفاهی از جمله بیمه اشتغال محور است و زنان عملا برای برخورداری از این نظام رفاهی وابسته به مردان هستند زیرا در بازار كار نقش چندانی ندارند.
معاون رئیس جمهوری ادامه داد: در واقع با وجود همه تحولات سال های اخیر در حوزه زنان، بازار كار ایران تمایل مردانه دارد و نیروی كار اقتصادی زنان حاشیه ای محسوب می شود.
وی گفت : نمونه این امر تعداد نمایندگان زن حاضر در مجلس شورای اسلامی است كه از 290 نماینده عضو مجلس فقط 9 نفر زن هستند.
وی ادامه داد : در این میان طی چند دهه اخیر زنان به تدریج حضور خود را در عرصه های اجتماعی افزایش داده اند اما همواره در برابر زنان در تمامی جوامع و كشورها موانعی وجود دارد كه باید رفع شود و اقدامات زیادی نیاز است تا از توانمندی های این قشر بهره گرفته شود.
وی تصریح كرد : در عصر حاضر وضعیت زنان یكی از ملاك های اصلی ارزیابی سطح توسعه انسانی جوامع است كه طیف گسترده ای از شاخص ها را در درون خود دارد .
وی با تاكید بر اینكه در توسعه پایدار یك جامعه باید همه گروه های اجتماعی مشاركت داشته باشند، گفت : در تحقق این توسعه زنان و نیروی بالقوه آنان عاملی بسیار مهم است كه در كشورهای در حال توسعه نادیده گرفته شده است.
مولاوردی با اشاره به بحث توانمندسازی جنسیتی عنوان كرد : در دهه اخیر میزان پیشرفت زنان در عرصه ها و شاخص های مختلف در كشور ما یكسان نبوده است.
وی توضیح داد : بویژه در شاخص متغیر جنسیتی توسعه متوازنی را شاهد نبوده ایم چنانكه نسبت مدیران زن به كل مدیران جامعه از جمله مواردی است كه در این توسعه متوازن جنسیتی موثر است كه ما در این زمینه آمار خیلی خوبی نداریم.
مولاوردی ادامه داد : واقعیت این است كه بر اساس تحقیقات بانك جهانی دولت ها با مشاركت فعال زنان رشد اقتصادی بیشتری را كسب می كنند كه خود به مفهوم استفاده بهینه از نیروی كار است .
وی تصریح كرد : سرمایه انسانی محور توسعه پایدار است و با هیچ قیمتی قابل خریداری نیست و هنر كشورها در آن است كه چگونه از این منابع بویژه در حوزه بانوان در توسعه كشور بهره گیرند.
مولاوردی تاكید كرد : باید در تدوین برنامه توسعه ششم كشور و تمامی برنامه های توسعه ای و اجرایی این واقعیت را مورد توجه ویژه قرار دهیم.
وی گفت : اگر قرار است در سال1404 كشوری توسعه یافته در سطح منطقه و بین المللی داشته باشیم ناگزیر از تغییر رویكرد از اقتصاد محور به اقتصادی دانش بنیان هستیم كه زن و مرد نمی شناسند.
مولاوردی افزود : در واقع زمانی تداوم و رشد توسعه را خواهیم داشت كه زن و مرد در كنار هم حضور داشته باشند و تا زمانی كه زنان از این گردونه خارج و یا در حاشیه قرار داده شوند این توسعه دست نیافتنی خواهد بود.
* زنان متخصص 40 درصد كاركنان وزارت راه و شهرسازی را تشكیل می دهند
مشاور امور بانوان وزیر راه و شهرسازی گفت : 40 درصد كاركنان این وزارتخانه و دستگاه های تابعه را زنان متخصص در حوزه های مرتبط تشكیل می دهند.
سودابه احسانی در این همایش، تعداد شاغلان زن در این وزارتخانه را كه دارای 14 سازمان و شركت تابعه است، هشت هزار نفر عنوان كرد.
وی با بیان اینكه این وزارتخانه از جمله مجموعه های تخصصی است، افزود: تعداد زنان شاغل با تخصص های كارشناسی ارشد و دكترا در این مجموعه بسیار است ضمن آنكه مخاطبان بسیاری از زنان و خانواده ها نیز با ما ارتباط دارند و از خدمات این وزارتخانه استفاده می كنند.
وی گفت: در سازمان هواشناسی كه زیرمجموعه این وزارتخانه می باشد 436 نفر از بانوان با تحصیلات كارشناسی ارشد و دكترای مرتبط با علوم هواشناسی و اقلیم شناسی فعالیت می كنند كه عضو جامعه جهانی هواشناسی بوده و در كنفرانس های ملی و بین المللی حضور موثر دارند.
وی با اشاره به شركت هواپیمایی جمهوری اسلامی، تعداد زنان شاغل در این مجموعه را نیز یك هزار و 700 نفر عنوان كرد كه دارای تخصص های ارزشمند هستند.
به گفته وی، این زنان دارای تخصص در حوزه های مختلف از برنامه نویسی تا انجام تعمیرات اساسی هواپیماها می باشند كه اخیرا تعمیرات اساسی هواپیماهای ایرباس را نیز انجام داده اند.
احسانی افزود: در حالی كه غرب ما را متهم به رعایت نكردن حقوق بشر می كند زنان ما در بخش های تخصصی ظرفیت ها و توانمندی های بسیار ارزشمند از خود به نمایش گذاشته اند.
وی با تاكید بر اینكه وزارت راه و شهرسازی در حوزه فعالیت های تخصصی زنان حرف نخست را در كشور می زند، اظهار كرد: این مجموعه می تواند نمونه ای از ظرفیت ها و توانایی های زنان ما باشد كه باید مورد حمایت و توجه ویژه قرار گیرد.
وی گفت: باید ماده ای مشابه ماده 230 برنامه پنجم توسعه كه در آن به حوزه زنان توجه شده در برنامه ششم توسعه كشور نیز گنجانده شود.
وی پیش بینی بودجه برای این بخش همانند آنچه در برنامه چهارم توسعه بوده را به منظور حمایت از امور زنان در حوزه های فرهنگی و در راستای ارتقای وضعیت زنان و خانواده از دیگر مطالبات حوزه زنان دانست.
وی افزود: تبیین جایگاه امور زنان و حفظ مشاورین امور بانوان در دستگاهها از دیگر خواسته بانوان است.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور بانوان هم در این همایش گفت: وزارت راه و شهرسازی مجموعه ای كلیدی است كه در همه امور تاثیرگذار است و گسترش و اتصال زیبایی های فرهنگ ما با دیگر نقاط جهان را فراهم می كند.
عفت شریعتی كوهبنانی افزود: از جمله وظایف ما در این وزارتخانه آن است كه زمینه فرهنگ سازی در حوزه ارتقای امنیت راه ها و ایمنی جاده ها را فراهم كنیم كه در این میان نقش بانوان بسیار مهم است.
وی اظهار كرد: دولت تدبیر و امید باید زمینه ای فراهم كند كه توانمندی های زنان به زمینه ای برای توسعه این سرزمین تبدیل شود.
پنجمین هایش مشاورین امور بانوان وزارت راه و شهرسازی با حضور 45 نفر از این مشاوران در مشهد مدت دو روز ادامه دارد.
شركت كنندگان در این همایش به بررسی مسائل زنان و نقش آنان در اجرای برنامه پنجم توسعه و برنامه توسعه خانواده می پردازند.
2713/ 664 / 2713/522/1596/686
تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۳ - ۱۷:۰۸
مشهد - ایرنا - معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده گفت: عدم تعادل جنسیتی از مشخصه های بارز بازار كار ایران است و علی رغم تمام پیشرفت ها در حوزه زنان همچنان تعادلی از این جهت در بازار كار دیده نمی شود.