به گزارش ايرنا، يكي از اعضاي جامعه نابينايان گناباد روز چهارشنبه در جريان عيادت از 'عليرضا ميرمحمدي' يكي ديگر از نابينايان اين شهرستان كه دچار نارسايي كليويي نيز شده است افزود: براي اشتغال نابينايان در اين شهرستان همكاري مناسبي وجود ندارد.
علي اعتصامي، مسكن را يكي ديگر از مشكلات نابينايان گناباد دانست و گفت: در يكي از شركت هاي خصوصي كار بازاريابي را انجام مي دهم و ماهيانه حدود چهار ميليون و پانصد هزار ريال حقوق مي گيرم كه با اين مقدار پرداخت اجاره خانه بسيار سخت است.
وي ادامه داد: هم اكنون با همسر و دو فرزندم در يك زيرزمين زندگي مي كنم كه از هر نظر مشكل و طاقت فرسا است.
وي در زمينه مناسب سازي معابر و خيابانها براي رفت و آمد نابينايان افزود: سطح خيابانها و معابر نسبت به گذشته كمي بهتر شده اما وضعيت ادارات شهرستان براي مراجعه معلولين و نابينايان مناسب نيست و به رغم اينكه چندين جلسه براي رفع اين مشكل برگزار شده است اما كسي گوشش بدهكار اين حرفها نمي باشد.
وي گفت: وضعيت خودپردازها نيز براي نابينايان و معلولين شهرستان نامناسب است و تمهيدات لازم در اين زمينه انديشيده نشده است در حالي كه در برخي شهرستانها خودپرداز مخصوص نابينايان وجود دارد.
وي كه در مقطع كارشناسي ارشد مشغول تحصيل است خواستار رسيدگي بيشتر مسوولين اداره بهزيستي گناباد به معلولين و نابينايان شد.
اعتصامي افزود: درك مردم از نابينايان نسبت به گذشته بهتر شده و احساس مي شود نگاه هاي ترحم آميز تبديل به نگاههاي واقع گرايانه و انساني شده است.
وي اظهار كرد: بنده از نابينا بودنم ناراضي نيستم و خداوند را شاكرم زيرا بسياري از افراد با اينكه چشم دارند اما خوب نمي بينند و درك درستي از جهان آفرينش ندارند.
وي گفت: بارها با خودم خلوت كرده و مي گويم ممكن بود كه من چشم داشتم اما كارتن خواب بودم يا ممكن بود چشم داشتم ولي هزاران مشكل ديگر دست و پا گيرم بود و همين نوع نگاه به من آرامش مي دهد.
يكي ديگر از نابينايان شركت كننده در اين عيادت گفت: مهمترين مشكلات جامعه نابينايان گناباد، مشكل مسكن مي باشد.
امين مهربان افزود: من در مسكن مهر ثبت نام كرده ام و تاكنون نيز 200 ميليون ريال پرداخت كرده ام اما با اينكه مسوولين قول داده بودند بهمن سال گذشته مسكن را تحويل دهند هنوز از تحويل آن خبري نيست و با هر كس كه صحبت مي كنيم تقصير را گردن ديگري مي اندازد.
وي در باره وضعيت ورزش نابينايان در گناباد هم گفت: كسي به ورزش نابينايان اعتنايي ندارد و براي در اختيار گذاشتن سالن از ما پول مي خواهند و يا سالن ها را در زمانهاي نامناسب در اختيار جامعه معلولين قرار مي دهند.
وي افزود: براي فرار از پرداخت هزينه سالن، به سالن هاي فاقد كيفيت روآورده ايم كه اغلب از كف پوش مناسب برخوردار نبوده و براي ورزش 'گلبال' كه نابينايان بيشترين تماس را با زمين دارند مناسب نمي باشند.
يك نابيناي ديگر گفت: با داشتن همسر و دو فرزند بيكار هستم و هيچ گونه درآمدي ندارم.
مهدي سعادتمند افزود: همسرم با كار در كارخانه چيني تقديس، زندگي را اداره مي كند.
وي اظهار كرد: پيش از اين حصير بافي مي كردم ولي به دليل گران شدن مواد اوليه قادر به انجام اين كار نيستم.
'عليرضا مير محمدي' نيز كه نابينا است و از نارحتي كليه رنج مي برد ضمن تشكر از افرادي كه در روز عصاي سفيد به عيادتش آمده اند گفت: سال 1377 كليه هايم را از دست دادم و مدتي زير دياليز قرار داشتم تا اينكه عمل پيوند كليه انجام دادم ولي اينك كليه ام كم كار شده و دياليز مي شوم.
وي افزود: بينايي خود را بر اثر بيماي ديابت از دست داده ام و هم اكنون از ناحيه پا هم معلول شده ام.
يكي از مددكاراني كه در اين عيادت حضور داشت نيز گفت: در زمينه اشتغال نابينايان سعي بر اين است كه امكان اين كار فراهم شود.
اعظم احمدزاده افزود: برخي معلولين در بعضي از صنايع دستي مهارت دارند كه به دليل گران بودن مواد اوليه نمي توانند به اين كار ادامه دهند وسعي بهزيستي اين است كه امكان فعاليت اين افراد فراهم شود.
مسول پيشگيري و توانبخشي اداره بهزيستي گناباد هم گفت: اداره بهزيستي گناباد با مشكل كمبود نيروي انساني مواجه است ولي با همه وجود اراده كاركنان و مسوولين اين اداره بر اين است كه نهايت خدمت را براي جامعه معلولين بويژه نابينايان انجام دهند.
معصومه جاويد افزود: شايد در برخي موارد برخورد هاي نامناسب موردي صورت گرفته است اما نمي توان اين برخورد هاي موردي را به پاي كل اداره بهزيستي نوشت.
رييس هيات مديره جامعه نابينايان و كم بينايان گناباد نيز گفت: هم اكنون سي نفر نابينا و 180نفر كم بينا عضو جامعه نابينايان و معلولين اين شهرستان هستند.
سيد حسين پور هاشمي افزود: ساختمان فرهنگي ورزشي جامعه نابينايان گناباد نيز در حال ساخت است كه به علت كمبود منابع مالي 33 تا 35 درصد پيشرفت فيزيكي داشته است.
وي ادامه داد اين ساختمان از محل كمكهاي خيرين ساخته مي شود و بهزيستي هم در اين زمينه كمك كرده است.
شهرستان گناباد با حدود 78 هزار نفر جمعيت در 270 كيلومتري جنوب مشهد واقع است./4
514 / 664
تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۳ - ۱۹:۵۲
گناباد - ايرنا - برخي نابينايان و كم بينايان گناباد، نداشتن كار و مسكن را از مهمترين مشكلات خود دانستند.