سبزوار - ایرنا - مدیركل دفتر امور سكونتگاه های غیررسمی كشور گفت: 20 درصد جمعیت شهری كشور در سكونتگاه های غیررسمی و بافت های فرسوده ساكن هستند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، 'نریمان مصطفایی' روز جمعه در مراسم امضای تفاهم نامه بین دفتر اسكان بشر سازمان ملل متحد در ایران، شركت عمران و بهسازی شهری، شهرداری و دانشگاه حكیم سبزواری در سبزوار افزود: تهیه طرح ساماندهی سكونتگاه غیر رسمی برای 77 شهر كشور با 53 هزار هكتار و جمعیت شش میلیون نفر تصویب شده است.

وی ادامه داد: 495 شهر كشور نیز از نظر بافت فرسوده مورد مطالعه قرار گرفته اند كه 18 میلیون نفر ساكن این بافتها هستند.

وی با اشاره به توجه ویژه دولت یازدهم به سكونتگاه های غیررسمی و بافت های فرسوده گفت: دولت تسهیلاتی را برای این منظور با كارمزد 10 درصد در نظرگرفته است.

وی با بیان اینكه تسهیلات ساخت مسكن برای كلان شهرها 500 میلیون ریال، شهرهای با جمعیت بالاتر از 200 هزار نفر 400 میلیون ریال و برای شهرهای كمتر از 200 هزار نفر 300 میلیون ریال است، افزود : قرار است سالانه 300 هزار واحد مسكونی در كشور ساخته شود.

وی گفت: قانون سكونتگاههای غیر رسمی كشور پس از 10 سال مورد بازنگری قرار گرفته كه ثمره آن تدوین سند ملی توانمندسازی سكونتگاه ‌های غیر رسمی كشور است.

وی اظهار كرد: با تدوین این سند حركت بزرگی در راستای تحول مناطق حاشیه ‌نشین صورت خواهد گرفت.

مصطفایی افزود: در این سند تمام جنبه ‌های اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و امنیتی بافت ‌های فرسوده و سكونتگاه های غیررسمی در نظر گرفته شده است.

مدیركل توسعه مشاركت های مردمی و سازمان های مردم نهاد ستاد مبارزه با مواد مخدر كشور نیز در این مراسم گفت: توزیع و مصرف مواد مخدر یكی از بحث های جدی سكونتگاه های غیررسمی است كه بایستی مورد توجه ویژه قرار گیرد.

سید حسن موسوی با اشاره به نگاه حاكمیتی دولت به سكونتگاه های غیررسمی افزود: نگاهمان به این سكونتگاه ها تغییر كرده و مردم این مناطق باید به عنوان یك شهروند از همه خدمات برخوردار شوند.

وی با بیان اینكه بایستی در توانمندسازی سكونتگاه های غیررسمی نگاه همه جانبه با مشاركت مردم داشته باشیم، اظهار كرد: لازمه مشاركت مردم، اعتماد سازی است كه باید در این مسیر گام برداشته شود.

وی با اشاره به تعامل مردم و مسوولان در هر منطقه گفت: اولویت ها، شرایط فرهنگی و مذهبی مردم و نیازهای آنان باید به صورت مجزا برای هر منطقه تعریف شود.

معاون استاندار خراسان رضوی و فرماندار ویژه سبزوار نیز در این مراسم گفت: باید از تمام توان و ظرفیت شهرستان به نحو مطلوب در بهسازی سكونتگاههای غیررسمی استفاده كنیم.

احمد برادران با بیان اینكه حدود 12 درصد جمعیت این شهرستان در مناطق حاشیه نشین سكونت دارند، افزود: اراده جمعی در این شهرستان، توانمندسازی و مدیریت این سكونتگاهها است.

وی اظهار كرد: همه دستگاه های اجرایی باید در این زمینه همكاری كنند تا بتوانیم به نحو مطلوب و برابر زمانبندی انجام شده حركت كنیم.

شش محله به عنوان سكونتگاه های غیررسمی در سبزوار شناخته شده كه بهسازی چهار محله طی سه سال تصویب و به شهرستان ابلاغ شده است.

سبزوار در 237 كیلومتری غرب مشهد مقدس قرار دارد.

7495/7499 / 664