تهران - ایرنا - وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی، آلودگی هوای اهواز را موضوعی پیچیده و جدی توصیف كرد و خواستار اقدام عملی سازمان محیط زیست برای رفع این معضل شد.

به گزارش ایرنا از وزارت بهداشت، دكتر «سیدحسن قاضی زاده هاشمی» روز دوشنبه در حاشیه نشست امضای تفاهمنامه مشترك بین وزارت بهداشت و سازمان اوقاف و امور خیریه، با بیان اینكه آلودگی هوای اهواز موضوع پیچیده‌ای است، افزود: تاكنون یكهزار نفر به دلیل این آلودگی راهی بیمارستان شده‌اند، بنابراین برای حل این معضل باید محیط زیست وارد عمل شود.

وی درمورد آخرین وضعیت آلودگی هوا در اهواز گفت: آلودگی در اهواز جدی است، بدون تردید آلاینده‌ای در آسمان وجود دارد كه با بارش باران این آلاینده با هوای تنفسی مردم مخلوط شده و با استنشاق آن دچار تنگی نفس می‌شوند.

هاشمی خاطرنشان كرد: این موضوع از سال گذشته ایجاد شده كه اطلاع رسانی‌های صحیحی سال گذشته انجام شد و بارش این نوع باران‌ها قطع شد ولی امسال نیز با شروع بارندگی، آلودگی هوا تشدید شد و تا به حال هزار نفر را راهی بیمارستان‌ها كرده است.

وزیر بهداشت با بیان اینكه این آلاینده‌ها از محیط‌ ‌‌های اطراف به داخل شهر می‌آیند، عنوان كرد: محیط زیست باید وارد این موضوع شود و تمهیداتی را برای پیشگیری از وقوع دوباره بیاندیشد.



** علت مسمومیت زاهدان در حال بررسی است

هاشمی درمورد مسمومیت 235 نفر از ساكنان منطقه ای در زاهدان به دلیل متصاعد شدن گازی ناشناخته، گفت: روز گذشته(یكشنبه) یك گروه از دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی و امروز(دوشنبه) گروهی دیگر از معاونت های بهداشت و درمان به منظور بررسی علت بروز این اتفاق راهی زاهدان شدند.

وی افزود: عوامل مختلفی برای این مسمومیت مطرح شده كه نظر قطعی را باید استاندار زاهدان اعلام كند اما در عین حال تمام گروه‌های درمانی و خدماتی وزارت بهداشت، انتقال خون و اورژانس در حال آماده باش هستند كه در صورت لزوم بتوانند مصدومین را به تهران یا دیگر استان های كشور اعزام كنند.



** كمبود تخت بیماران سوختگی با همراهی واقفان رفع می شود

هاشمی همچنین با دعوت از خیران برای كمك به بیماران سوختگی، روانی و سرطانی گفت: جبران كمبود تخت های سوختگی در كشور نیازمند همراهی واقفان است.

وی افزود: جبران كمبود تخت‌های سوختگی معضلی جدی در كشور است و تامین آن همراهی و همكاری واقفان را می طلبد.

وزیر بهداشت درمورد وضعیت تخت‌های سوختگی بیمارستان های كشور گفت: موضوع كمبود تخت‌های سوختگی یك مشكل بزرگ برای وزارت بهداشت است كه اگر واقفان با ما همكاری كنند، می‌توانیم این كمبودها را برطرف كنیم.

وی با بیان اینكه اكنون بیمارستانهایی مربوط به سوختگی در تهران و شیراز با كمك سازمان اوقاف در حال احداث هستند، ادامه داد: باید توجه داشت كه سوختگی پرهزینه و نیازمندهای ما در بخش درمان بیماران دچار سوختگی بسیار زیاد است، باید تعداد تخت‌ها افزایش پیدا كند، حتی بنا داریم كه برخی مراكز آموزشی و بیمارستان‌هایی را كه در اختیار داریم به فروش برسانیم و از قبل آن تخت‌های سوختگی را افزایش دهیم.

هاشمی تاكید كرد: نباید منتظر باشیم كه حادثه‌ای مثل مسجد ارگ اتفاق بیافتد و آن موقع بدنبال تامین تخت سوختگی باشیم، بنابراین باید امكانات را به خصوص برای كلانشهری مثل تهران، با كمك ارگان‌هایی مثل شهرداری، شورای شهر، اوقاف و بیمارستان‌های مخصوص سوختگی در تهران و دیگر شهرها احداث كنیم.

وی عنوان كرد: اكنون تعداد تخت های استاندارد سوختگی در تهران كمتر از 20 تخت است كه این تعداد پاسخگوی حادثه‌های سوختگی كه هر روز اتفاق می‌افتد، نیست. باید توجه داشت كه اگر تخت‌های سوختگی‌ استاندارد باشد، می‌توانیم مانع از فوت بیماران دچار سوختگی‌های 80 درصد شویم.

وزیر بهداشت افزود: چنانچه مردم می خواهند وقف كنند بهتر است در زمینه بیماران سوختگی، روانی و مراكز درمانی سرطان وقف كنند زیرا در این بخش ها كمبودهای زیادی وجود دارد.

اجتمام ** 1293 ** 1071