تهران- ایرنا - علی خرم معتقد است: اگر اوباما در مذاكرات ایران و 1+5 كه در حال نهایی شدن است، موفق به توافق نشود ، با پیروزی كنونی جمهوری خواهان در سنای آمریكا به سختی امكان تعامل با ایران و ادامه مسیر گذشته را خواهد داشت.

این كارشناس و تحلیلگر مسایل بین الملل با بیان اینكه كار دولت اوباما با پیروزی جمهوری خواهان در مجلس سنای آمریكا دشوار خواهد شد، گفت: اوباما باید از فرصت باقی مانده برای رسیدن به توافق با ایران استفاده كند.

«علی خرم» روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا در پاسخ به سوالی درباره انتخابات میان دوره ای مجلس سنای آمریكا و پیامدهای آن اظهار داشت: خواه ناخواه با اكثریت یافتن جمهوریخواهان در سنای آمریكا ، جان كری و سایر اعضای تیم مذاكره كننده آمریكا به راحتی گذشته نمی توانند با تیم ایران روبرو شوند چرا كه باید پاسخگوی اكثریت نمایندگان تندروی این كشور نیز باشند.

وی احتمال داد كه موضع آمریكا در مذاكرات تغییر می كند و شاید فرصت آنچه را كه نرمش می خواندند را از این پس نداشته باشند.

خرم با بیان اینكه در پرونده هسته ای و توافق در این زمینه نباید تاخیر شود، افزود: تفاهم بین ایران و 1+5 باید به نتیجه برسد،در این راه آنها كه از روی نادانی ساز مخالف می زنند ،باید بیدار شوند كه منافع ملی كشور می تواند با عدم توافق به خطر بیفتد.

وی همچنین اضافه كرد: از سوی دیگر مسوولین هم نباید فرصت مطرح شدن گلایه ها و نگاه های غیركارشناسی را در فضای سیاسی كشور بدهند.

دیپلمات سابق وزارت امورخارجه تاكید كرد: جمهوری خواهان اسرائیل را متحد درجه یك خود می دانند. از این منظر وقتی جمهوری خواهان پیروزی بدست آورند، نقش رژیم صهیونیستی در سیاست خارجی آمریكا پررنگ تر می شود.

این تحلیلگر مسایل بین الملل خاطرنشان كرد: ما نباید اجازه دهیم كه جمهوری خواهان و اسراییل یك تن واحد شوند و ما شاهد تنش های دوره جورج بوش و احمدی نژاد باشیم كه مطلوب منافع ایران و حتی منطقه نیست.

خرم ادامه داد: از سوی دیگر ایران باید مسایل منطقه ای را نیز تا دوسال پایانی ریاست جمهوری اوباما سامان دهد ،تا اگر رییس جمهور بعدی ایالات متحده از جمهوری خواهان باشد،این دیدگاه امكان تاثیر بر تحولات منطقه را نداشته باشد.

وی تصریح كرد: نمایندگان جمهوریخواه نامزد در این انتخابات، از مدت ها پیش اعلام كرده بودند كه در صورت انتخاب شدن،سیاست هایی كه در سال های گذشته می خواستند درباره ایران اجرایی كنند و دموكرات ها مانع آن شده بودند را پیاده خواهند كرد.

وی با اشاره به طرح جمهوریخواهان با عنوان «تحریم های مهلك» علیه ایران افزود: آنها دو سال پیش این طرح را به مجلس برده بودند و تلاش كردند تا تصویب كنند ،اما دموكرات ها در پرتو توافق ژنو آن را متوقف كردند.

این كارشناس مسایل بین الملل خاطرنشان كرد:بدون تردید كار برای حزب دموكرات و شخص اوباما سخت تر خواهد شد.

این استاد دانشگاه پیش بینی كرد كه با پیروزی جمهوری خواهان در انتخابات مجلس سنای آمریكا، فضای سیاست خارجی این كشور به سمت تندروی برود و دولت دموكرات نتواند مانند گذشته عمل كند.

به گفته این تحلیلگر مسایل سیاسی، به طور كلی جمهوری خواهان مخالف توافق هسته ای با ایران هستند، در حالیكه دموكرات ها به جای درگیری سیاسی و تحریم خواهان همكاری بیشتر با كشورها از جمله ایران هستند.

این دیپلمات سابق وزارت امورخارجه گفت: از سوی دیگر پیروزی جمهوریخواهان در انتخابات میان دوره ای مجلس سنا و افزایش تعداد آنها درعرصه سیاسیت آمریكا بر سیاست خارجی آمریكا نه تنها در قبال ایران بلكه در مواجهه با شرایط خاورمیانه، عراق، سوریه و فعالیت تروریست های داعش نیز تاثیر خواهد داشت.



به گزارش ایرنا،حزب جمهوریخواه آمریكا در رقابت برای كرسی‌های مجلس سنا توانست در ایالت ‌های آركانزاس، كلرادو، آیوا، مونتانا، كارولینای شمالی، داكوتای جنوبی و ویرجینای غربی به پیروزی برسد و كنترل مجلس سنا را از دموكرات‌ها خارج كند.

برای اولین بار از سال ۲۰۰۶ به این سو، جمهوریخواهان كنترل مجلس سنا و مجلس نمایندگان آمریكا را در دست گرفته‌اند.

سیام**9173**1553