دكتر 'نفيسه خسروي ' روز يكشنبه در گفت وگو با ايرنا اظهار كرد: بسياري از خانواده ها برحسب عادت يا توصيه هاي ديگر به محض علايم يك بيماري بلافاصله به خوراندن دم كردهها يا جوشانندههاي گياهي به بيمار روي مي آورند.
وي بيان كرد: مردم بايد بدانند همانطور كه مصرف خودسرانه داروهاي شيميايي براي سلامتي زيانبار است ، داروهاي گياهي هم وضعيتي مشابه دارند.
خسروي با اشاره به اينكه بعضي از افراد اين تصور را دارند كه داروهاي گياهي به نسبت داروهاي شيميايي آسيب كمتري به بدن وارد ميكند، افزود: برخي از گياهان مانند شوكران، خرزهره، تاتوره، گل انگشتانه و كرچك قادر به ايجاد مسموميتهاي شديد و حتي كشنده در انسان هستند كه اين امر خود نياز به انجام اقدامات درماني فوري و ويژه و انتقال سريع بيمار مسموم به يك مركز درماني دارد.
وي اظهار كرد: در بسياري از موارد مسموميت با گياهان از نظر شدت از نوع خفيف يا متوسط بوده و داراي ماهيت محدود شونده است.
خسروي خاطرنشان كرد: شدت مسموميتهاي گياهي بستگي به عوامل متعددي نظير خصوصيات گياه مانند جنس و گونه گياه، سن گياه، شرايط آب و هوايي، محل رويش گياه، قسمتهاي مصرف شده گياه و همچنين خصوصيات بيمار مانند سن، جنس، سابقه بيماريهاي زمينهاي و خصوصيات ژنتيكي دارد كه با در نظر گرفتن تمام اين موارد نوع درمان نيز متفاوت خواهد بود.
وي گفت: با توجه به انواع مسموميتهاي داروهاي گياهي نمي توان داروهاي گياهي را در تمام موارد جايگزين داروهاي شيميايي كرد، اما ميتوان به عنوان طب مكمل و همراه ديگر داروهاي شيميايي استفاده و به اين ترتيب بخشي از مصرف داروهاي شيميايي را كم كرد.
وي اظهاركرد: آموزش و اطلاعرساني در خصوص نحوه و چگونگي استفاده از گياهان دارويي تاثير بسزايي در كاهش مسموميتهاي ناشي از آن دارد لذا بايد با برنامهريزي در راستاي تحقق اين مهم گام برداشت كه آموزش عطاران نخستين گام براي رسيدن به اين هدف به شمار ميرود.ك/3
7411/ 691
تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۲
كرج-ايرنا- عضوهيات علمي دانشگاه علوم پزشكي البرز، استفاده خودسرانه از داروهاي گياهي براي سلامتي زيانباردانست.