نيويورك-ايرنا-شوراي امنيت سازمان ملل با استناد به فصل هفتم منشور اين سازمان وبا صدور قطعنامه جديدي خواستار اقدامات گسترده تر كشور هاي جهان براي مقابله با دزدي دريايي بويژه در سواحل كشور سومالي شد.

شوراي امنيت سازمان ملل ضمن محكوم ساختن دزدي هاي دريايي و حملات مسلحانه در سواحل كشور سومالي از كشور هاي جهان خواست تا براي مقابله با انچه كه اعضاي اين شورا آن را تهديدي عليه ثبات و امنيت اين كشور خواندند بر تلاش هاي خود بيافزايند.

در قطعنامه امروز شوراي امنيت سازمان ملل بر ضرورت مشاركت همه كشور هاي عضو اين سازمان در واكنش جامع و همه جانبه نسبت به دزدي هاي دريايي از طريق حضور نظامي دائمي در آب هاي اين منطقه تاكيد شده است.

اين شورا بااستناد به فصل هفتم منشور سازمان ملل كه استفاده از زور براي مقابله با هر گونه تهديدي عليه ثبات و امنيت جهان را مجاز مي شمارد، بار ديگر از همه كشورهاوسازمان هاي منطقه خواسته است تا با استفاده از تسليحات لازم، هواپيما ها وكشتي هاي جنگي و يا حمايت از نيروهاي مبارزه با دزدي دريايي در اين امر جهاني مشاركت نمايند.

دراين قطعنامه همچنين مجوز توقيف و مصادره هر گونه ابزار وتجهيزاتي كه از سوي دزدان دريايي براي حمله به كشتي ها در آبراه هاي سواحل كشور سومالي مورد استفاده قرار مي گيرد و يا حتي ظن چنين استفاده هايي را بر مي انگيزد، صادر شده است.

طبق آخرين گزارش هاي كميته مبارزه با مواد مخدر و جرائم سازمان ملل درحال حاضر بيش از صد نفر از خدمه ومسئولين كشتي هاي مختلف تجاري درخشكي و دريا در اسارت دزدان دريايي به سر مي برند.

دزدي دريايي از سال 2006 تاكنون علاوه بر اثرات زيانباري كه بر صنايع گردشگري در جهان داشته سالانه بالغ بر 18 ميليارد دلار بر هزينه هاي مربوط به تجارت دريايي افزوده است.

بر اساس گزارش مشترك كميته مقابله با جرائم سازمان ملل ،بانك جهاني و پليس بين المللي، دزدان دريايي در فاصله 7 سال گذشته بالغ بر 413 ميليون دلار از كشور هاي مختلف غرامت جنگي و يا فديه دريافت كرده اند.

اعضاي شوراي امنيت سازمان ملل با صدور اين قطعنامه همچنين از دولت سومالي خواسته اند تا از هيچ تلاشي براي به مجازات رساندن دزدان دريايي و گروه هاي وابسته به آن ها دريغ نكنند.

اروپام-4-541 **1917