دوشنبه - ایرنا - 'والری دیل' معاون نخست‌وزیر قرقیزستان در دیدار با هیأت اقتصادی استان مازندران گفت: بیشكك و تهران زمینه های خوبی برای همكاری در بخش های مختلف اقتصادی دارند.

به گزارش روز شنبه روابط عمومی سفارت جمهوری اسلامی ایران در بیشكك، معاون نخست وزیر قرقیزستان با بیان اینكه امروزه هیچ مانع سیاسی برای توسعه همكاری‌های دو كشور وجود ندارد، افزود: باید بازرگانان دو كشور ارتباطات بیشتری با یكدیگر داشته باشند.

والری دیل، توانمندی های ایران و قرقیزستان را در زمینه های برقابی، معدنی ، كشاورزی دامداری، ساخت‌وساز و مهندسی را خوب بیان كرد و گفت: این بخش ها زمینه بسیار مناسبی برای همكاری‌های دو كشور است.

در این نشست 'نظرعلی عارف‌اف' نماینده پارلمان قرقیزستان و رئیس گروه دوستی ایران و قرقیزستان نیز ضمن اشاره به پیشرفت‌های خوب ایران در سال‌های اخیر، تصریح كرد: دو طرف باید وارد گام‌های عملی در زمینه تقویت همكاری‌ها شوند و شرایط را برای فعالیت تجار فراهم كنند.

وی همچنین پیشنهاد كرد یك مركز تجاری و یا یك گروه مشترك متشكل از تجار ایرانی و قرقیز تشكیل شود.

در دیدار هیئت اقتصادی استان مازندران به ریاست 'ربیع فلاح' استاندار این استان با 'تالای‌بیك حیدرعلی اف ' وزیر كشاورزی قرقیزستان، طرفین بر وجود ظرفیت‌های بالا برای همكاری در حوزه كشاورزی، دامپروری و پرورش طیور و ماهی، تأكید كردند.

در این ملاقات، حیدرعلی اف با بیان اینكه مردم قرقیزستان همواره از محصولات ایرانی بهره‌مند شده و از آنها استقبال می‌كنند، تصریح كرد: من اولین فعال اقتصادی بودم كه در سال‌های آغازین استقلال از ایران مركبات وارد بازار قرقیزستان كردم.

وی در ادامه اظهار داشت، وزارت كشاورزی قرقیزستان تلاش می‌كند كه همواره اقدامات مربوطه را انجام دهد تا همكاری‌های دو كشور در این حوزه ثمرات مثبتی را در پی داشته باشد.

استاندار مازندران همچنین در دیدار با معاون اول نخست وزیر قرقیزستان از آمادگی این استان برای برقراری مبادلات 100 میلیون دلاری با این كشور در گام‌های نخستین همكاری خبر داد.

در این جلسه، طرفین مسائل مربوط به تقویت توسعه تجارت و تقویت همكاری‌های اقتصادی و فرهنگی بین مناطق دو كشور را مورد بحث و تبادل‌نظر قرار دادند.

در این ملاقات به طور خاص در مورد مسئله ایجاد همكاری مشترك بین منطقه 'ایسیك‌كول' قرقیزستان و استان مازندران گفت‌وگو شد.

'نسوب علی ف' رئیس منطقه آزاد تجاری 'سز' نیز در دیدار با هیأت اقتصادی مازندران، قیمت اندك انرژی و نیروی كار ارزان را از جمله مزیت‌های سرمایه‌گذاری در قرقیزستان برشمرد.

استاندار مازندران در جمع اعضای اتاق بازرگانی قرقیزستان نیز گفت: هیچ مانعی برای توسعه روابط میان دو كشور وجود ندارد و همكاری های دو طرف در زمینه های اقتصادی، گردشگری و علمی به نفع دو كشور و دو ملت است.

در این نشست شارشكی اف رئیس اتاق بازرگانی و صنایع قرقیزستان ایران نیز گفت: حجم مبادلات دو كشور می تواند افزایش یابد و فعالان اقتصادی بیشكك علاقمندند بسترهای افزایش حجم مبادلات دو طرف فراهم شود.

آساق5**1663**1446