تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۳ - ۱۸:۴۴

تهران - ايرنا - سايت خبر آنلاين مينويسد:ميلي منفرد، فرجي دانا و نيلي احمد آبادي نام هايي هستند كه نمايندگان براي تصدي وزارت علوم روي نام آن ها خط قرمز كشيده است و حالا نوبت به فخرالدين احمدي دانش آشتياني شانس خود را امتحان كند.

امروز وزير پيشنهادي روحاني براي وزارت علوم ، تحقيقات و فناوري به سياق پيشينيان خود به مجلس رفت و در جمع فراكسيون رهروان ولايت كه اكثريت كرسي هاي مجلس را در اختيار دارند برنامه ها و سوابق خود را توضيح داد. بعد از اين هم برخي از نمايندگان سوالاتي از او پرسيدند و در نهايت مقرر شد كه روز سه شنبه فراكسيون رهروان نظر خود را درباره وزير پيشنهادي علوم اعلام كند.

چه برچسب هايي به وزراي پيشنهادي زده شده است؟

پيش از اين مجيد انصاري معاون پارلماني رئيس جمهور درباره دانش آشتياني با بيان اينكه هيچ حاشيه منفي نسبت به احمدي‌دانش آشتياني وجود ندارد، گفته بود: در طول سال‌هاي گذشته فخر‌الدين احمدي‌دانش آشتياني از تمام حواشي سياسي كه مجلس بر آن‌ها حساسيت دارد به دور بوده است.

اما واقعا مشكل نمايندگان با حواشي سياسي وزراي معرفي شده است؟ در جلسه راي اعتماد به ميلي منفرد و نيلي احمدآبادي و نيز در جريان استيضاح فرجي دانا، مخالفان بيش از آنكه به برنامه ها يا عملكرد وزراي مورد نظر روحاني توجه كنند به جهت گيري هاي سياسي او توجه مي كردند و اكثرا آن ها را به حوادث پس از انتخابات رياست جمهوري سال 88 و در برخي موارد به حوادث سال 78 ربط و نسبت مي دادند. روح الله حسينان نماينده تهران درباره آخرين گزينه روحاني براي وزارت علوم هم چنين چيزي را مطرح كرده است و گفته است: رويكرد مجلس نسبت به وزير پيشنهادي علوم مثبت نيست. سوابق سياسي احمدي‌دانش آشتياني در سال 78 بيشترين علل مخالفت نمايندگان را در بردارد.

انتقاداتي كه امروز به وزير پيشنهادي گفتند

در جلسه امروز فراكسيون رهروان نيز اين مسايل مطرح شده است. وزير پيشنهادي علوم نيز در خصوص امضاي نامه در مجلس ششم، معاونت وزارت علوم در زمان معين، عضويت در ستادهاي انتخاباتي در سال 88 و عضويت در حزب مشاركت، به ابهامات نمايندگان پاسخ داد. در اخباري كه امروز از نشست فراكسيون وزير علوم درباره نامه مجلس ششم گفته است كه اين نامه را امضا نكرده و در آن زمان از وزارت علوم جدا شده بوده است. وزير پيشنهادي علوم در خصوص عضويتش در حزب مشاركت نيز اعلام كرد كه عضويتش در اين حزب به عنوان ابزاري براي حضور در فعاليت‌هاي دولت بوده و در ابتداي دولت به اين حزب پيوسته است و در ادامه با مشاهده تندروي‌ها، از حضور در جلسات حزب خودداري كرده و كم‌كم جدا شده است.

اعضاي فراكسيون رهروان ولايت كه اكثريت مجلس را تشكيل مي دهند سعي مي كنند موضعي بينابيني بگيرند. البته در جريان استيضاح فرجي دانا و راي نياوردن نيلي احمدآبادي اعضاي اين فراكسيون با اقليت اصولگرايان همسو شده بودند. بهروز نعمتي از اعضاي هيئت رئيسه فراكسيون رهروان ولايت درباره وزير پيشنهادي جديد گفته است: هيچ موضوعي نمي تواند خللي به تعامل دولت و مجلس وارد كند. درباره گزينه جديد وزارت علوم، تحقيقات و فناوري نيز نبايد عجولانه تصميم گرفت.

پاسخ هايي به انتقادات مخالفان

با توجه به اين مسايل به نظر مي رسد كه در جريان انتخاب وزير علوم مجلس و به خصوص افرادي كه سردمدار استيضاح فرجي دانا بودند در حال لجبازي با دولت هستند و اين مسئله كاملا سياسي است. در اين صورت برنده نهايي چه دانش آشتياني راي بياورد و چه راي نياورد دولت است. مسئله ديگري كه امروز در جلسه فراكسيون رهروان مطرح شد، معاونت دانش آشتياني در زمان وزارت مصطفي معين بود. دانش آشتياني در خصوص معاونت معين در دولت اصلاحات نيز گفت كه در زمان فرهادي به معاونت وزارت علوم منصوب شده است و زماني كه معين وارد وزارت علوم شده، وي به تقاضاي معين در اين پست باقي مانده است. اما حتا اگر اينچنين هم نبود نمي توان به اين خاطر برچسبي به كسي زد. مصطفي معين در دوره اي وزير علوم جمهوري اسلامي بوده است و همكاري با او دليل بر پذيرش همه نظرات او نمي شود.

رئيس جمهور معتقد است كه نبايد در وزارت علوم سياسي كاري كرد و گزينه اي را هم كه انتخاب كرده است ، گزينه اي است غير سياسي و كاملا اجرايي. دانشگاه ها هم نيازمند يك مدير اجرايي قوي هستند. دانش آشتياني خواستگاهي از درون وزارت علوم دارد و پيشينه او كاملا اجرايي و علمي است. سياست دولت هم در قبال استيضاح فرجي دانا و وزراي پيشنهادي قبلي كه راي نياوردند هم تمكين سياسي و جلوگيري از ايجاد فضاي قطبي و افراط گرايانه است.

منبع/ خبر آنلاين

اول **