تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۳ - ۱۴:۴۲

شيراز - ايرنا - سرپرست جهاد كشاورزي شهرستان خنج گفت:برداشت دانه روغني كنجد از سطح يك هزار و 650 هكتار و برداشت خيار پاييزه از سطح 453 هكتار از اراضي كشاورزي اين شهرستان آغاز شد.

بستان اسلامي ، سه شنبه در گفت و گو با ايرنا بيان داشت:پيش بيني مي شود از اين ميزان سطح زير كشت كنجد با ميانگين توليد دو تن در هكتار ، 33 هزار تن محصول برداشت و به بازار مصرف استان هاي فارس و هرمزگان عرضه شود.

وي افزود:شهرستان خنج قطب توليد دانه روغني كنجد در استان فارس محسوب مي شود و توانسته با توليد دو هزار و 300 كيلو در هكتار رتبه نخست ميزان توليد در هكتار و كيفيت را در كشور به خود اختصاص دهد.

اسلامي اظهار كرد:دانه روغني كنجد به علت كاربردهاي فراوان در تغذيه انسان، و صنايع روغن كشي از جايگاه ويژه اي در بين محصولات كشاورزي برخوردار است .

سرپرست جهاد كشاورزي شهرستان خنج افزود:با هدف صرفه جويي در مصرف آب ، امسال تلاش بر اين بود بيشتر اراضي كه به كشت اين محصول تخصيص داده شده است به روش نوين قطره اي آبياري شود.

اسلامي اظهار كرد: برداشت دانه روغني كنجد از آبان در شهرستان خنج آغاز مي شود و تا اوايل آذر ادامه دارد.

وي افزود:دانه روغني كنجد براي تهيه ارده و روغن گيري، صنايع حلواسازي وشيريني پزي و ديگر صنايع غذايي در استان فارس و خارج از اين استان مورد استفاده قرار مي‏گيرد.

اسلامي با اشاره به اين كه در ميان دانه هاي روغني بيشترين ميزان روغن از كنجد استحصال مي شود ، بيان داشت:بخشي از كنجد توليدي فارس براي روغن گيري استفاده مي شود و اين روغن در بين ساير روغن‌هاي خوراكي به ملكه روغن‌ها مشهور است.

سرپرست جهاد كشاورزي شهرستان خنج ادامه داد:روغن كنجد به عنوان يك روغن با قيمت و كيفيت بالا شناخته شده و اين روغن بيشترين مقاومت و ماندگاري را در بين روغن‌هاي خوراكي با درصد بالاي چربي غير اشباع دارد.

نوع ليگنان و آنتي اكسيدان‌هاي طبيعي موجود در دانه روغني كنجد باعث بروز مقاومت بسيار بالا در برابر اكسيداسيون و خواص فيزيولوژيكي ارزشمند روغن كنجد شده است.

تركيب اسيدهاي چرب روغن كنجد به گونه‌اي است كه براي هر سه مصرف سرخ كردن، پخت و پز و سالاد قابل استفاده است.



** برداشت خيار سبز

سرپرست جهاد كشاورزي شهرستان خنج ادامه داد:همچنين برداشت خيار سبز پاييزه از سطح 450 هكتار از اراضي باز و سه هكتار از گلخانه هاي اين شهرستان آغاز شده و تا نيمه دوم آذر ادامه دارد.

اسلامي افزود:ميانگين برداشت خيار سبز در شهرستان خنج بين 25 تا 30 تن در هكتار است و پيش بيني مي شود در مجموع از اين ميزان سطح زير كشت 10 هزار تن محصول خيارسبز برداشت و به بازار مصرف داخلي عرضه شود.

او بيان كرد:سطح زير كشت اين محصول در شهرستان خنج امسال در مقايسه با سال 92 به دليل افزايش توليد اين محصول در كشور ، نبود بازار مناسب عرضه و تقاضا و صرفه جويي در مصرف آب تا 30 درصد كاهش يافت .

سرپرست جهاد كشاورزي شهرستان خنج گفت:اين شهرستان تامين كننده عمده محصولات خيار سبز پاييزه مورد نياز شركت هاي توليد خيار شور طرف قرارداد در فارس و استان اصفهان است .

اسلامي بيان كرد: محصول اين شهرستان در سه ارقام ممتاز ،نول و ويژه براي توليد خيارشور در اختيار شركت هاي مورد نظر قرار مي گيرد و مازاد آن به ميدان هاي ميوه وتره بار شيراز و شهرستان هاي همجوار خنج عرضه مي شود .

شهرستان خنج در فاصله 265 كيلومتري جنوب شيراز واقع شده است.ك/3

7367 /679