همدان - ایرنا- سفیر جمهوری اسلامی ایران در كشور روسیه گفت: دولت روسیه فرصت طلایی را برای صادركنندگان مواد غذایی، لبنی، گوشتی و آبزیان ایران فراهم كرده است.

'مهدی سنایی' روز پنجشنبه در حاشیه همایش بین المللی فرصت های سرمایه گذاری استان همدان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: صادركنندگان ایرانی باید از این ظرفیت ایجاد شده استفاده لازم را ببرند چرا كه روسیه در مجموع 40 میلیارد دلار در سال میوه و تره بار و محصولات لبنی وارد می كند.

وی اضافه كرد: بخش قابل توجهی از محصولات لبنی و میوه و تره بار روسیه از آمریكا، اروپا، استرالیا و كانادا تامین و به این كشور وارد می شد اما اكنون با ممنوعیت هایی از سوی مقامات روس نسبت به تحریم كنندگان این كشور مواجه شده و تصمیم گیرندگان دولت این كشور تمایل خود را برای افزایش صادرات از ایران به صورت رسمی اعلام كرده اند.

سنایی بیان داشت: در راستای تمایلات اعلام شده ، طی ماه های اخیر ملاقات های متعدد با حضور وزیر كشاورزی، بازرگانان ایرانی و شركت های بزرگ تولید مواد لبنی در این كشور داشته ایم.

وی با اشاره به این كه فرصتی برای افزایش صادرات میوه و تره بار از ایران به روسیه ایجاد شده است، گفت: استان ها از این ظرفیت استفاده كنند و تولید كنندگان و صادركنندگان اصلی كشور در عرصه محصولات لبنی، میوه و تره بار، مواد غذایی، آبزیان و تولید مرغ استفاده كنند چرا كه اكنون فرصت مطلوبی در روسیه پدید آمده و سفارتخانه ایران نیز همكاری و مكاتبات لازم را انجام خواهد داد.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در كشور روسیه در خصوص حجم مبادلات اقتصادی بین دو كشور اظهار كرد: حجم مبادلات اقتصادی ایران و روسیه در پایان سال میلادی استخراج می شود اما به صورت كلی تا سال 1390 مبادلات دو كشور به بالای چهار میلیارد دلار رسیده بود كه بر اثر تحریم ها و مشكلاتی كه پیش آمد به كمتر از نصف كاهش یافت.

وی تصریح كرد: البته از سال قبل با روی كار آمدن دولت جدید و تغییراتی كه در عرصه سیاست خارجی صورت گرفت و زمینه همكاری بیشتر با كشور روسیه، روند نزولی متوقف شده و امیدوار هستیم طی شش ماه آینده كه حجم مبادلات استخراج می شود، شاهد رشد این مبادلات باشیم.

وی ادامه داد:انعقاد یادداشت تفاهم اقتصادی در حوزه مبادلات صنعتی و اقتصادی و انرژی صورت گرفته كه كمیسیون مشترك اقتصادی مجموعه پروژه هایی كه در چارچوب این تفاهم نامه باید اجرا شود را 70 میلیارد دلار اعلام كرده كه از سال جاری وجود دارد و امیدواریم به سرعت شاهد اجرای همه این تعهدات باشیم.

وی افزود: هفته قبل نیز یادداشت تفاهم همكاری های صلح آمیز هسته ای و همچنین قرارداد نیروگاه شماره دو و سه بوشهر منعقد شد كه ارزش اقتصادی قابل توجهی دارد و اجرای این پروژه ها حجم مبادلات بین دو كشور را متحول خواهد كرد.

وی خاطر نشان كرد: تفاهم نامه میان ایران و روسیه، اراده دو كشور را برای تولید سوخت در آینده ایران را نشان می دهد و دو كشورهمكاری مشترك برای تولید سوخت در ایران دارند.



* روسیه تراورس های مورد نیاز خود را از همدان تامین می كند

رییس سازمان صنعت، معدن تجارت استان همدان گفت: اتحادیه ریلی روسیه قسمت اعظمی از 'تراورس های' بتنی مورد نیاز خود را از شركت 'بتن صنعت بریس' این استان تامین می كند.

'حمید رضا متین' در حاشیه همایش دو روزه بین المللی فرصت های سرمایه گذاری در همدان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تیم تجاری روسیه به انعقاد چنین تفاهم نامه ای با شركت های همدانی باور نداشتند.

وی توضیح داد: بعد از برگزاری پنل صنعت معدن تجارت، تیم تجاری روسیه از شركت 'بتن صنعت بریس' بازدید كردند و از تجهیزات و امكانات و تولیدات این شركت مطلع شدند كه به گفته 'یوری بوسیجین' رییس اتحادیه ملی خطوط ریلی روسیه، نظر آنها از 25 درصد مشاركت بعد از بازدید به 95 درصد افزایش یافت.

وی بیان كرد: شش تفاهم نامه در بخش صنعت و معدن تجارت منعقد شده است و علاوه بر آن در پنل تخصصی صنعت معدن و تجارت چهار قرار داد و تفاهم نامه بین سرمایه گذاران با تیم اقتصادی عراق بسته شد.

رییس سازمان صنعت معدن تجارت استان همدان خرید 'لوله پلی اتلین' و 'پی وی سی' از واحدهای صنعتی استان همدان را از جمله قراردادهای منعقد شده در این پنل برشمرد.

وی بیان كرد: چهار جواز تاسیس همزمان در پنل تخصصی صنعت معدن، تجارت صادر و شش درخواست جواز تاسیس نیز بررسی شد.

وی گفت: پنل صنعت معدن تجارت با حضور 300 سرمایه گذار برگزار شد كه به تنهایی به یك همایش تبدیل شده بود كه در حاشیه آن بیش از 200 كارت ویزیت بین سرمایه گذاران رد و بدل شد.

48 فقره تفاهم نامه و قرارداد با سرمایه گذاران در بخش های مختلف در همایش بین المللی فرصت های سرمایه گذاری همدان منعقد شد.

همایش دو روزه بین المللی فرصتهای سرمایه گذاری در همدان با حضور 500 میهمان و سرمایه گذار داخلی و خارجی امروز پنجشنبه به پایان رسید.

7525/576/7520