به گزارش روزشنبه روابط عمومی سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان، داود شهركی افزود: وجود اندیس های مختلف معدنی در منطقه بیانگر معدنی بودن استان است.
وی افزود: 13 فقره گواهی كشف برای انواع مواد معدنی بامجموع ذخایر قطعی بیش از 128 میلیون تن در شش ماه نخست امسال صادر شده است.
شهركی، مواد معدنی كشف شده را شامل آهن، آهن فلزی، آهن پلاسری، خاك صنعتی، مس و عناصر وابسته، منیزیت، منگنز، سنگ لاشه و گرانیت ذكر كرد و گفت: این معادن در شهرستانهای ایرانشهر، دلگان و زاهدان است.
معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان در خصوص پروانه های اكتشاف صادر شده بیان كرد: 50 فقره پروانه اكتشاف با هزینه اكتشاف 48 میلیون ریال برای شهرستانهای ایرانشهر، چابهار، دلگان، زابل، زابلی (مهرستان)، زاهدان، سیب سوران و نیكشهر صادر شد.
شهركی خاطر نشان كرد: پروانه های اكتشافی صادر شده مربوط به مواد و كانی های معدنی آهن، آهن فلزی، آهن پلاسری، شن و ماسه، شیل، مس و عناصر وابسته، مرمریت تزئینی و نما، كرومیت، آنتیموان، كائولن فلزی، منگنز، منیزیت و تیتانیوم فلزی است.
تا پایان شهریور ماه امسال میزان ذخایر معدنی كشف شده در مناطق مختلف سیستان و بلوچستان یك میلیارد و 91میلیون و 104هزار تن است كه شامل مس، آهن و آهن پلاسری، تیتانیوم، منگنز، آنتیموان، طلا ، كرومیت، سنگ های تزئینی، منیزیت و املاح گرفته شده از آب دریا است.
بر اساس گواهی كشف شده 28ماده معدنی در استان شناسایی شده است كه بیشترین ماده معدنی با 312 میلیون تن به آهك و كمترین آنها با 15هزار تن به دو ماده معدنی 'لوماشل' و 'گل سفید' اختصاص دارد.
سیستان و بلوچستان با ذخیره احتمالی افزون بر دو میلیارد و 500 میلیون تن مواد معدنی، در شرق كشور با عنوان رنگین كمان معادن مشهور است.
2047/
تاریخ انتشار: ۱ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۴
زاهدان - ایرنا - معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان گفت: سرمایه گذاری در بخش معدن و صنایع معدنی استان علاوه بر سوددهی لازم برای سرمایه گذار، سبب افزایش اشتغال و رونق اقتصادی می شود.