به گزارش ايرنا دكتر سيد امير علي انوار، از رساله دكتري خود تحت عنوان طراحي كيت نانوبيو سنسور براي تشخيص باكتري سالمونلا تايفي عامل بيماري حصبه و مقايسه آن با كيت الايزا دفاع كرد.
وي با بيان اين مطلب كه عامل بيماري حصبه (تب روده) باكتري سالمونلا تايفي و عامل انتقال اصلي آن به انسان از طريق آبهاي آلوده است گفت: در روش هاي سنتي و رايج تشخيص عامل بيماري ( محيطهاي كشت ميكروبي) حداقل چندين روز زمان نياز است، تا بدانيم نمونه آب داراي عامل بيماري است يا خير از طرفي كيت هاي الايزا جهت تشخيص آنتي بادي در نمونه خون و سرم كارايي دارند در صورتيكه در مواد غذايي كيت الايزا مي بايست براي تشخيص آنتي ژن طراحي شود.
انوار افزود :اين تحقيق براي تشخيص عامل بيماري حصبه در دو فاز مجزا از هم براي نخستين بار در كشور صورت پذيرفت. فاز اول با طراحي كيت نانو بيو سنسور بر پايه واكنش بين آنتي ژن آنتي بادي مبتني بر فلورسانس موفق به تشخيص جرم باكتري عامل حصبه در ميزان بسيار پايين تر از دوز عفوني از غلظت 10 عدد سلول باكتري در هر ميلي ليتر تا 108 عدد سلول باكتري در هر ميلي ليتر در آب آلوده شد.
عضو هيات علمي واحد علوم و تحقيقات با بيان اين مطلب كه كيت نانو بيو سنسور طراحي شده بر اساس روش پليمر قالب مولكولي ميكروكانتكت كه جديد ترين روش در دنيا است طراحي شده است افزود : اين كيت توانايي تشخيص باكتري سالمونلا تايفي در دو دقيقه را دارد. طراحي اين كيت گامي مثبت در جهت تسريع روند تشخيص در مقايسه با روش هاي سنتي است كه نياز به چندين روز زمان دارد.
وي با بيان اينكه طراحي اين كيت با توجه به فقدان استانداردسازي بين المللي، از موارد تحقيقاتي و اجرايي نادر در كشور و منطقه است، تصريح كرد : اين كيت در طراحي هاي بين المللي فقط در نمونه هاي خوني، كاربرد داشته است و بررسي در مواد غذايي اقدامي نو محسوب مي شود.
انوار از انجام دو ثبت اختراع در مرحله فايلينگ، در طراحي نانوبيو سنسور و كيت الايزا در پي انجام اين طرح گفت: تاكنون يك مقاله ISI در مورد اين طرح منتشر شده و يك مقاله علمي پژوهشي پذيرش و در دست انتشار است. اقدامات براي انتشار يك مقالهISI ديگر و يك مقاله علمي پژوهشي در حال انجام است.
لازم به ذكر است ، اين طرح حاصل فعاليت دو ساله دكتر انوار با همكاري اساتيدي چون دكتر ودود رضويلر (استاد راهنما و مدير گروه تخصصي بهداشت) دكتر بهروز اكبري ، دكتر عباسعلي مطلبي (عضو هيات علمي وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكي) و دكتر حامد اهري (عضو هيات علمي دانشكده علوم و صنايع غذايي واحد علوم و تحقيقات) است .
علمي **1354**1599
تاریخ انتشار: ۲ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۳
تهران - ايرنا -عضو هيأت علمي واحد علوم و تحقيقات، براي نخستين بار در كشور، موفق به طراحي كيت نانوبيو سنسور براي تشخيص باكتري سالمونلا تايفي عامل بيماري حصبه بر اساس واكنش بين آنتي ژن و آنتي بادي شد.