همدان- ايرنا- رييس كميسيون فرهنگي و اجتماعي شوراي اسلامي شهر همدان گفت: توسعه فرهنگي و اجتماعي كشور در گرو ترويج مطالعه و فرهنگ كتابخواني است.

به گزارش ايرنا 'علي رضايي' روز دوشنبه در جلسه كميسيون فرهنگي اجتماعي شوراي اسلامي شهر همدان با مديركل كتابخانه‌هاي عمومي استان افزود: توسعه هر جامعه‌اي در گرو مطالعه، توليد اطلاعات و استفاده از اطلاعات به دست آمده است.

وي اعتلاي فرهنگ عمومي جامعه را نيز وابسته به مطالعه دانست و يادآور شد: جامعه‌اي كه با كتابخواني به آرامش برسد هرگز اين آرامش از آن سلب نمي‌شود، چرا كه مردم آن جامعه با كتاب انس يافته‌اند.

وي با بيان اهميت مطالعه از منظر قرآن كريم، اظهار كرد: 255 بار در كتاب آسماني ما بر مطالعه، بيش از 500 بار به كلمه علم و 2 بار نيز به قلم اشاره شده است كه اين نشان از اهميت و نقش كتابخواني در جامعه دارد.

رضايي اضافه كرد: در راستاي اعتلاي فرهنگ عمومي و افزايش سرانه كتاب بايد فرهنگ كتابخواني در جامعه نهادينه شود.

رييس شوراي اسلامي شهرستان همدان هم با انتقاد از اينكه فرهنگ مطالعه و كتابخواني در جامعه ما بسيار ضعيف است، گفت: ضروري است در راستاي افزايش سرانه و فرهنگ كتابخواني در جامعه همت و تلاش بسياري صورت پذيرد.

سيد احمد حسني‌حلم اضافه كرد: بايد در راستاي تشويق شهروندان به مطالعه و كتابخواني تمامي اقشار و سنين مختلف مورد توجه قرار گيرند.

حسني‌حلم با اشاره به ترويج فرهنگ اهداي كتاب در جامعه اظهار كرد: شورا و شهرداري تا حد امكان آمادگي كمك و همكاري با كتابخانه‌هاي عمومي را دارد.

مديركل كتابخانه‌هاي عمومي استان همدان نيز گفت: توسعه فرهنگي زيربناي مباحث توسعه در هر جامعه‌اي است كه مطالعه از پايه و ستون‌هاي ارتقاي فرهنگي محسوب مي‌شود.

'ارشاد استعدادي' با ارايه گزارشي از عملكرد كتابخانه عمومي استان همدان، اضافه كرد: تمامي كتابخانه‌هاي عمومي استان تحت وب قرار دارد.

وي منابع كتابخانه مركزي همدان را 115 هزار نسخه اعلام كرد و افزود: 11 هزار و 800 نفر عضو فعال كتابخانه مركزي همدان هستند كه به 80 درصد اعضاي آن به صورت رايگان خدمات ارائه مي‌شود.

وي با بيان اينكه زيربناي كتابخانه‌هاي استان همدان در حال حاضر 40 هزار و 80 مترمربع است، افزود: سرانه زيربنا به ازاي هر 100 نفر در استان دو و 28 صدم مترمربع و سرانه شهرستان همدان دو و 76 صدم مترمربع است.

مديركل كتابخانه‌هاي عمومي استان همدان با اشاره به نياز كتابخانه‌هاي استان به ابزار تبليغاتي براي ترويج فرهنگ كتابخواني اظهار كرد: عدم تبليغات مناسب از مشكلات حوزه كتاب و كتابخواني به ويژه در بخش تازه‌هاي كتاب است كه بايد در اين راستا از ابزار اطلاع‌رساني و تبليغاتي به نحو مطلوب بهره گرفت.

ارشاد استعدادي همچنين نبود آسفالت محوطه و نبود آسانسور را از مشكلات كتابخانه مركزي همدان برشمرد.

7529/2624