به گزارش ایرنا، این مسائل اصل فوتبال زنان را تحت الشعاع قرار داده و تا آنجا گسترش یافته كه برخی سایت ها و شبكه های اجتماعی حتی تصاویری از دختران فوتبالیست ایران را با لباس های پسرانه به نمایش گذاشته و ضمن زدن تیترهای جنجالی، اسامی برخی از این بازیكنان را نیز منتشر كرده اند.
دامنه این مساله به همین جا ختم نمی شود و تعدادی از مربیان و فعالان حوزه فوتبال زنان مدعی حضوربیش از 10فوتبالیست باجنسیت مبهم در این لیگ شده و حتی مدعی هستند كه برخی مربیان نیز خود جنسیت مبهم دارند.
این افراد شاهد می آورند كه این بازیكنان از هورمون استفاده می كنند و اگر كمیته پزشكی كنترل دقیق روی بازیكنان باجنسیت مبهم دارد، چرا با این افراد برخوردی نمی شود و هنوز آنان در عرصه فوتبال زنان فعال هستند.
این درحالی است كه موضوع اصلی فوتبال زنان ایران یعنی شركت دررقابت های انتخابی بازیهای المپیك 2016 به فراموشی سپرده شده و برغم تشكیل نشدن تیم و مشخص نبودن مربی آن، بحث دختران با جنسیت مبهم (دو جنسه ها) در فوتبال زنان هر روز رونق بیشتری می گیرد.
این موضوع دستمایه گفت و گویی با دكتر احمد هاشمیان رییس كمیته پزشكی فدراسیون فوتبال شد تا واقعیت ها در این زمینه را از او سوال كنیم.
رئیس كمیته پزشكی فدراسیون فوتبال ضمن رد مجدد مطالب این چنینی گفت: متاسفانه برخی افراد درحوزه هایی كه تخصص ندارند، اظهار نظر می كنند و این اظهار نظرها نه تنها مشكلی را حل نمی كند، حتی می تواند با ایجاد حاشیه یك رشته ورزشی را از حركت در مسیر درست دور كند.
وی ادامه داد:همانطور كه بارها تاكیدكرده ام ازشش سال پیش تاكنون براساس آئین نامه ای كه تدوین شده است باشگاه ها و تیم ها مكلف هستند فرم های تعیین جنسیت را پر كرده و نسخه ای از آن را در اختیار كمیته پزشكی قرار دهند و نسخه دوم در پرونده بازیكنان نگهداری می شود تا در صورت حضور سر زده نماینده كمیته پزشكی و درخواست این برگه ارایه شود و درصورتی كه باشگاه یا تیمی نتواند این فرم را ارایه كند با باشگاه و تیم برخورد شده و حتی جریمه و تعلیق برای آنان در پی دارد.
وی تصریح كرد: پس از اجرای این آئین نامه هفت بازیكن به دلیل جنسیت مبهم شناسایی شدند كه پس از درمان و جراحی احتمالی فعالیت ورزشی خود را ادامه دادند.
رئیس كمیته پزشكی فدراسیون فوتبال گفت: برخی افراد بدون توجه به موقعیت اجتماعی این بازیكنان مطالبی را مطرح می كنند كه به دور از واقعیت بوده و جز خدشه دار كردن حیثیت اجتماعی این ورزشكاران و لطمه روحی بر آنان و حاشیه های بی ارزش چیز دیگری در پی ندارد.
وی ادامه داد: برخی افراد كم اطلاع یا ناآگاه جنسیت مبهم و اختلالات هورمونی را كه دو مقوله مختلف است باهم یكی دانسته وبدون اینكه دراین زمینه توانایی داشته یا صاحب نظر باشند به اظهار نظر تخصصی می پردازند.
هاشمیان تصریح كرد: برخی از فوتبالیست ها اعم از زن یا مرد مانند ورزشكاران سایر رشته ها اختلالات هورمونی دارند كه با مصرف دارو قابل درمان است.
وی ادامه داد:اسامی تعدادی از فوتبالیست های زن در حالی به عنوان بازیكنان باجنسیت مبهم دربرخی سایت هامنتشرشده كه این افراد تنهااختلال هورمونی داشته و با مجوز پزشكی در حال درمان هستند.
رئیس كمیته پزشكی فدراسیون فوتبال ادعای حضور دو جنسیتی ها در لیگ فوتبال زنان را بی اطلاعی پزشكی عنوان كردوادامه داد:البته استفاده از هورمون بدون داشتن اختلالات هورمونی یك تخلف دوپینگی محسوب می شود و همانطور كه یك ورزشكار مرد از هورمون ها برای افزایش قدرت بدنی استفاد می كند زنان نیزممكن است از هورمون هایی برای این منظور استفاده كنند كه درهردو صورت تخلف محسوب خواهد شد.
وی یادآوری كرد: استفاده از هورمون هیچ تغییری در جنسیت ورزشكار ایجاد نمی كند و فقط تخلف دوپینگی محسوب می شود.
وی ادامه داد:سال گذشته مینا قنبرزاده بازیكن ملوان بندر انزلی در بازی فینال از هورمون تستسترون استفاده كرده بود كه با توجه به اینكه ازبازیكنان تست دوپینگ گرفته شد، پس از محرز شدن تخلفش دوسال از فوتبال محروم شد.
وی تصریح كرد:همه این حاشیه ها از یك تفكر غلط آغاز می شود و در حالی كه فدراسیون فوتبال جدای از اینكه طی این شش سال وضعیت تمام بازیكنان فعال در فوتبال زنان را بررسی كرده،بلكه تمامی ورودی های این رشته را تحت كنترل درآورده ایم و باغربالگری و تست های لازم جنسیت آنان پیش از ورود كاملا تعیین می شود.
هاشمیان گرفتن تست دوپینگ از فوتبالیست های تیم شهرداری بم را در همین راستا عنوان كردوگفت:دو هفته پیش قبل از دیدار این تیم ازبیش از شش بازیكن ان تست دوپینگ گرفته شد و نتایج آن كمتر ازیك ماه دیگر مشخص خواهد شد.
ورزشی (5)**1828**1590
تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۳۹۳ - ۰۸:۱۵
تهران - ایرنا - چند سالی است كه موضوع حضور بازیكنانی با جنسیت مبهم در فوتبال زنان ایران مطرح بود، اما چند ماهی است كه این موضوع كهنه با طرحی نو خواسته یا ناخواسته در فضای رسانه ای جار وجنجالی ایجاد كرده تا آنجا كه رسانه های خارجی نیز با فرصت طلبی به آن دامن زده اند.