تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲:۲۷

تهران-ایرنا- معاون امنیتی وزیر كشور گفت: زائران اربعین حسینی برای بازگشت عجله نكنند ،10 روز فرصت دارند و برای اسكان آنها نیز مشكلی نیست.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، حسین ذوالفقاری روز شنبه در نشست خبری به منظور بازگشت زائرین با اعلام این مطلب افزود: پس از افزایش تعداد زایرین شورای امنیت كشور ستاد عالی را برای سازماندهی و هماهنگی زائران كربلای معلی ایجاد كرد و همه دستگاه ها به كمك سازمان حج و زیارت آمدند تا مشكلی برای زوار ایرانی پیش نیاید.

وی ادامه داد: سازمان حج و زیارت مسوولیت هماهنگی داخل عراق و خدمات و اسكان و تغذیه زائران در مرزها را برعهده دارد و وزارت راه و شهرسازی نیز با همكاری تمام شهرداری ها مسوولیت حمل و نقل زائران را برعهده گرفته است.

ذوالفقاری گفت: نیروی انتظامی مسوول نظم، امنیت و ترافیك را بر عهده دارد كه در این باره وزارت اطلاعات ، سپاه و بسیج نیز همكاری های لازم را با ناجا انجام می دهند.

وی با بیان فعالیت مثمر ثمر وزارت بهداشت و تاسیس بیمارستان های صحرایی گفت: روزانه 20 هزار نفر مراجعه كردند و البته هلال احمر نیز فعالیت مناسبی در این باره داشته است.

اوحدی رییس سازمان حج و زیارت نیز در این نشست خبری توصیه كرد كه زائران بازگشت خود را مدیریت كرده و به تدریج به كشور بازگردند.

نامبرده ادامه داد: تمام امكانات و تسهیلات لازم برای زایران ایرانی اربعین حسینی تدارك دیده شده است و بحث تغذیه، بهداشت و حمل و نقل آنها در خاك عراق و مرزها نیز مورد اهتمام سازمان حج و زیارت قرار گرفته است.

وی تاكید كرد: زائران 10 روز فرصت دارند تا به كشور بازگردند و به همین جهت در بازگشت خود عجله نكنند.

معاون امنیتی و انتظامی وزارت كشور آخرین آمار حضور زائران كشورمان در خاك عراق را حدود 1 میلیون و پانصد هزار نفر دانست و گفت: در حال حاضر 375 دستگاه اتوبوس در داخل خاك عراق فعالیت دارند و 500 دستگاه نیز سازمان حج و زیارت اجاره كرده و 1000دستگاه اتوبوس نیز از سوی شهرداری‌ها به كشور عراق منتقل می شود.

ذوالفقاری افزود: تمام امكانات برای تسهیل حال زائران اربعین حسینی فراهم است و در عین حال تقویت حمل و نقل ریلی كشور نیز در این ایام انجام می گیرد.

وی با بیان اینكه از ابتدای این ایام 500 هزار جلد گذرنامه منتشر شده است، گفت: این بی‌سابقه بوده است و در جهت تسهیل حال زائران انجام شده است.

معاون امنیتی و انتظامی وزارت كشور خاطر نشان كرد: ما در حال حاضر مشكل كمبود سوخت هم نداریم و تعدادی خودروی سیار حامل سوخت در ایلام و خوزستان استقرار می‌یابند تا مشكلی برای زائران پدید نیاید.

ذوالفقاری با اشاره به اینكه 130هزار اسكان موقت در داخل عراق در نظر گرفته شده است، گفت: حدود 30 موكب نیز در نظر گرفته شده كه كار تغذیه زائران را در این كشور برعهده دارد.

وی با تأكید بر اینكه زائرانی كه در كشور عراق هستند برای بازگشت عجله نكنند، افزود: افراد سفر كرده به هیچ عنوان عجله در برگشت نكنند و با توجه به تمهیدات دستگاه دیپلماسی و مسوولان عراقی 10 روز زمان برای بازگشت در نظر گرفته شده است.

معاون امنیتی وزیر كشور درباره كسانی كه به خاك عراق رفته‌اند، گفت: افراد بدون ‌گذرنامه و كسانی كه گذرنامه‌ شان نیز مفقود شده نگران نباشند چرا كه آنها به مرز انتقال داده می‌شوند و در آنجا اقدامات مربوط به هویتشان صورت خواهد گرفت.

ذوالفقاری به حضور بدون گذرنامه افراد و برخی كسانی كه گذرنامه خود را گم كرده اند، اشاره كرد و گفت: این افراد تنها می توانند از مرز چزابه وارد كشور شوند و سایر مرزها پذیرای آنها نیست كه البته این كار هم برای تسهیل عبور و مرور آنها و همچنین ایجاد نشدن مشكلات امنیتی است.

وی در پاسخ به پرسشی درباره خمپاره‌های اصابت شده در كربلا نیز گفت: خمپاره در خانه‌ای از روستاهی اطراف بوده و یك شهید و چند مجروح داشته اما اینكه این شهید زائر بوده یا خیر، هنوز اثبات و اعلام نشده است.

معاون امنیتی وزیر كشور درباره تأمین امنیت و حضور داعش در عراق نیز یادآور شد: داعش تهدیدی جدی بود اما وزارت كشور عراق مسئول تأمین امنیت زائران است و پلیس آن كشور مسئولیت كار را بر عهده گرفت، علاوه بر آن نیز وزارت كشور عراق از نیروهای ویژه خود برای تامین امنیت استفاده كرد و ما هم شاهد تهدید خاصی نبوده‌ایم.

ذوالفقاری همچنین درباره بیماری خاصی كه در این سفرها انتشار یافته باشد، ‌گفت: تا كنون موردی را نشنیده‌ ایم و اگر هم باشد اقدامات لازم صورت خواهد گرفت.

وی همچنین با بیان اینكه همه زائران تحت درمان رایگان قرار دارند، اظهار كرد: تعدادی خودپرداز نیز در مرزها نصب شده كه در صورت نیاز تعداد آنها را افزایش می‌ دهیم.

معاون امنیتی وزیر كشور از هموطنان خواست تا به دلیل حجم سنگین ترافیك مردم به استقبال زائران نروند تا انتقال زائران به سهولت انجام شود.

ذوالفقاری درباره تأمین امنیت زائران نیز گفت: وزارت كشور عراق مسئول تأمین امنیت عزاداران بود و در این مدت حدود 17 تا 20 میلیون زائر به كربلا رفته‌اند كه نیروهای امنیتی چند لایه امنیتی را از فواصل دور تا كربلا پیش ‌بینی كرده‌اند.

وی افزود: لایه‌های امنیتی در فاصله ده‌ها كیلومتری ایجاد شد و در واقع ما با تهدید اثرگذاری روبرو نبودیم و امنیت كاملا برقرار بوده است.

معاون امنیتی و انتظامی وزیر كشور در باره اینكه آیا قاچاقچی و یا افراد مظنونی هنگام ورود به خاك كشور دستگیر شده اند یا خیر؟ گفت: خیر هیچ مورد امنیتی نبوده و كارهای انتظامی در وروردی به داخل با جدیت انجام می گیرد و تنها ما در مرزها چند دستگاه گیرنده ماهواره و همچنین مقداری تخم گوجه فرنگی از مسافرانی كه قصد ورود داشتند، كشف كردیم.

ذوالفقاری خاطرنشان كرد: حدود 20 تا 30 هزار افغان ساكن كشور نیز به عراق رفته‌اند كه ما اسامی كسانی را كه اجازه اقامت مجاز داشته‌اند، ثبت كرده‌ایم و هیچ تبعه غیرمجازی وارد یا خارج نشده است.

وی همچنین به مذاكرات ایران و عراق اشاره كرد و گفت كه از نظر دیپلماتیك اقدامات لازم از سوی وزارت خارجه صورت گرفته بود.

معاون امنیتی و انتظامی وزیر كشور درباره كسانی كه به زائران در بحث كرایه ها اجحاف می كنند، گفت: دستگاه‌های مرتبط در مرزها استقرار یافته‌اند و اگر زائرین با چنین مواردی برخورد كردند حتماً به سازمان حمل و نقل و دستگاه مرتبط در آنجا اطلاع ‌رسانی كنند گرچه مردم در خدمت‌دهی به زائران كم نگذاشته‌اند.

ذوالفقاری با بیان اینكه از استانداری‌های مختلف برای كمك در این امر اعلام آمادگی كرده‌اند، گفت:‌ برخی روزها شاهد بودیم به یكباره 50 هزار نفر در لحظه در داخل پایانه برای خروج از كشور حضور می‌یافتند و همه تلاش می‌كردند كه خدمات‌دهی داشته باشند.

وی در پایان گفت: حضو زائران ایرانی نسبت به سال گذشته افزایش چشمگیری داشته و 3 برابر سال قبل بود كه امیدواریم تمامی زائران به سلامت به میهن بازگردند و تمهیدات لازم برای آسایش انها دیده شده است.

سیام**7261**1058**1436