يزد - ايرنا - مدير منطقه ويژه اقتصادي يزد گفت: اين منطقه رتبه نخست را در جذب سرمايه گذاران صنعتي در بين شهركها و نواحي صنعتي اين استان را كسب كرده است.

'مجيد حسن پور' روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا، با بيان اينكه هم اكنون 30 شهرك و ناحيه صنعتي مصوب در استان وجود دارد، افزود: از اين تعداد 14 شهرك صنعتي مصوب و 16 ناحيه صنعتي در زمينه هاي شيميايي، نساجي، فلزي، غذايي، كاني غيرفلزي، سلولزي، برق و الكترونيك فعاليت مي كنند.

وي، وسعت منطقه ويژه اقتصادي استان را 570 هكتار بيان و اظهار كرد: از مجموع مساحت مصوب منطقه ويژه، 285 هكتار فنس كشي و به لحاظ گمرگي عملياتي شده كه از اين رقم پروژه هاي عمراني در فاز عملياتي اول به مساحت 150 هكتار اجرا شده است.

به گفته اين مسوول، تاكنون 65.4 هكتار آن به سرمايه گذاران داخلي و خارجي واگذار شده است و سرمايه گذاران خارجي از كشورهاي ايتاليا، چين و تركيه و داخلي از استانهاي مشهد، اصفهان، تهران، كرمان و يزد است.

وي، استقبال سرمايه گذاران صنعتي در اين منطقه را خوب ارزيابي كرد و افزود: تاكنون در مجموع بالغ بر 200 ميليارد ريال صرفا در محدوه منطقه جهت ايجاد زيرساختهاي داخلي هزينه شده است.

حسن پور با بيان اينكه منطقه ويژه اقتصادي يزد شامل سه بخش صنعت، بازرگاني و خدمات است اظهار كرد: تاكنون 111 مورد عقد قرارداد سرمايه گذاري انجام شده كه 25 واحد صنعتي آن به بهره برداري رسيده است.

مدير منطقه ويژه اقتصادي يزد تصريح كرد: در اين واحدها براي يكهزار و 61 نفر اشتغال مستقيم ايجاد شده است.

وي اضافه كرد: واگذاري زمين در اين منطقه بصورت 30 درصد نقد با شش ماه تنفس و مابقي طي 12 قسط سه ماهه واگذار مي شود.

اين مسوول خاطرنشان كرد: از سال 87 تا كنون 679 مورد واردات مواد اوليه در حوزه صنعت به ارزش 56 ميليون و 496 هزار و 634 دلار و همچنين در همين مدت 200 مورد صادرات به ارزش 29 ميليارد و 207 هزار و 364 دلار در اين بخش صورت گرفت.

به گفته وي، در حوزه تجارت در مدت ياد شده نيز يكهزار و 933 مورد واردات به ارزش 127 ميليارد و 646 ميليون و 81 هزار دلار انجام شد.

***توسعه صادرات و ورود به بازارهاي رقابتي جهاني از اهداف منطقه ويژه اقتصادي است

حسن پور گفت: اين منطقه در سال 1379 بر اساس تبصره 25 قانون برنامه دوم توسعه توسط 'شواريعالي مناطق آزاد تجاري - صنعتي' به منظور فعاليت در حوزه نساجي مورد تصويب قرار گرفت.

وي با بيان اينكه در شهريور ماه 86 اين منطقه رسما به بهره برداري رسيد تصريح كرد: توسعه صادرات و ورود به بازارهاي رقابتي جهاني از طريق كاهش هزينه‌هاي توليد، بهره گيري از امكانات جهاني جهت رشد و تحرك اقتصاد ملي و منطقه اي ، ارايه تسهيلات قانوني جهت واردات و صادارت كالاهاي تجاري و صنعتي از اهداف منطقه ياد شده است.

اين مسوول، گسترش صنعت ترانزيت، صادرات مجدد و انتقال كالا ، جلب و تشويق سرمايه گذاري داخلي و خارجي و ايجاد اشتغال مولد را از ديگر اهداف منطقه مورد اشاره بيان و تصريح كرد: مجاورت با مركز استان ، فرودگاه بين المللي يزد، مجاورت با جاده دو بانده ترانزيت تهران- بندرعباس ،خطوط راه آهن سراسري و قرارگرفتن در مركز كشور و در كريدورهاي (شمال-جنوب) و (شرق-غرب) از مزيتهاي منطقه ويژه اقتصادي استان است.

حسن پور، تاسيسات آبرساني و شبكه هاي توزيع آب، تامين 10 ليتر بر ثانيه آب كيفي و دو ليتر بر ثانيه آب فضاي سبز با اجراي خطوط انتقال، شبكه هاي توزيع برق و ساختمان اداري از جمله امكانات زيربنايي فراهم شده در اين منطقه اعلام كرد.

وي افزود: مبادلات بازرگاني منطقه با خارج از كشور و يا با ساير مناطق ويژه اقتصادي و مناطق آزاد تجاري- صنعتي پس از ثبت در گمرك از حقوق گمركي، سود بازرگاني و تمام عوارض ورود و صدور تحت هر عنوان معاف و مشمول محدوديتها و ممنوعيت هاي قانوني و شرعي نمي شود.

مدير منطقه ويژه اقتصادي يزد اضافه كرد: تمام سرمايه‌گذاران مي توانند بدون هيچ گونه محدوديتي نسبت به تأسيس شركت در منطقه به هر ميزان سهم براي مشاركت با خارجيان، اقدام كنند.

وي ادامه داد: تمام سرمايه‌گذاران خارجي و يا ايرانيان مقيم خارج مي توانند براساس قانون تشويق و جذب سرمايه‌گذاري خارجي مصوب اسفند ماه 1380 در منطقه اقدام به سرمايه‌گذاري نمايند. ك/3

7546/616