قم- ايرنا - مديركل دفتر سلامت جمعيت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت: ايران به دليل روند رو به كاهش رشد جمعيت با تهديد جمعيتي روبرو است.

به گزارش ايرنا،'محمد اسماعيل مطلق' روز سه شنبه در نشست كشوري آموزش

'ازدواج مناسب در جوانان' با حضور كارشناسان سلامت جوانان از 57 دانشگاه و دانشكده علوم پزشكي كشور درقم افزود: در تمام جوامع زماني كه ميزان باروري به زير دو درصد مي رسد، از اين وضعيت به تهديد جمعيتي تعبير مي كنند و تمام اقدامات لازم جهت خروج از اين بحران را انجام مي دهند.

وي با اشاره به اشاره به چالش ها و عوامل تاثيرگذار در بعد جمعيتي و ازدواج، گفت: درسال 1362، نرخ باروري درجامعه ما، 6.8 درصد بوده كه با كاهش در سال 1380 به 2.1 درصد رسيده است.

وي با بيان اينكه درحال حاضر ميزان باروري كلي در كشور 1.8 درصد است و سالانه 440 هزار فرصت فرزندآوري را در كشور از دست مي دهيم، گفت: 410 هزار مورد در زنان ازدواج نكرده، 10 هزار مورد بر اثر فوت همسر و 20 هزار بر اثر طلاق فرصت فرزندآوري را از دست مي دهند.

اسماعيلي مطلق ادامه داد: شش ميليون و 660 هزار زن در سنين 15 تا 49 سال در كشور ازدواج نكرده اند.

وي افزايش سن ازدواج را يكي از عوامل كاهش نرخ باروري عنوان و بيان كرد: 11 ميليون جوان در آستانه ازدواج در كشور وجود دارد كه بخش قابل توجهي از آن ها در حال پشت سرگذاشتن سن مناسب ازدواج و باروري هستند.

وي با بيان اينكه از سال 85 تا 92 شاهد كاهش ازدواج در كشور بوده ايم، گفت: به عنوان مثال آمار ازدواج در سال 92 نسبت به سال قبل از آن، 62 هزار مورد كاهش يافته است.

وي افزود: متاسفانه شاهد رشد آمار طلاق هستيم، به طوريكه در سال گذشته، ‌155 هزار و 369 مورد طلاق در كشور ثبت شده است.

مديركل دفتر سلامت جمعيت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي تصريح كرد: سال 1392، در هر ساعت، 18 مورد طلاق و در سال 1391 در هر ساعت 16 مورد طلاق در كشور ثبت شده است.

وي با بيان اينكه 80 درصد مطلقه ها زير 30 سال سن دارند، گفت: 14.2 درصد طلاق ها مربوط به سال اول زندگي و 50 درصد مربوط به پنج سال اول زندگي است.

وي گفت: استان قم در سال 92 نسبت به سال ماقبل آن، 18.6 درصد كاهش ازدواج و در مقابل، 22.3 درصد كاهش طلاق داشته است.

اسماعيلي مطلق به آمار ديگري نيز در اين رابطه اشاره كرد و گفت: نيم درصد از جامعه به هپاتيت C، دو درصد به هپاتيت B و بيش از 27 هزار نفر مبتلا به ويروس ايدز هستند.

وي افزود: 11 درصد از معتادان در سنين بين 15 تا 19 سال و 58 درصد معتادان در سن كمتر از 35 سال هستند.

وي افزايش طول عمر را از مزيتهاي ازدواج عنوان و بيان كرد: سلامت روان، شادابي، ارتباطات اجتماعي مناسب، احساس امنيت و دوري از رفتارهاي مخاطره آميز از ديگر فوايد ازدواج است.

مديركل دفتر سلامت جمعيت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي خواستار اهتمام و هماهنگي دستگاه هاي مرتبط با موضوع ازدواج جوانان شد و افزود: اين باور اشتباهي است كه مسائل مرتبط با جوانان را بر عهده تنها يك دستگاه بدانيم.‌

وي تاكيد كرد: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي فرمايشات رهبر معظم انقلاب را به عنوان مبناي اساسي كار خود در زمينه سلامت و بهداشت خانواده و مسائل مرتبط با افزايش جمعيت و ازدواج قرار داده است.

دراين نشست ، كارشناسان به ارائه راهكارهاي گسترش ازدواج درميان جوانان و افزايش جمعيت در كشور پرداختند.ك/2

/7404/ 550/