تهران - ایرنا - معاونان پژوهشی دانشگاه ها و مراكز پژوهشی و فناوری كشور ضمن ابراز نگرانی عمیق نسبت به كمبود اعتبارات پژوهشی از قوای سه گانه خواستند كه با توجه به اسناد بالادستی از انجام اقدامات پراكنده، ناهماهنگ و موازی خودداری كنند.

به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، چهل و ششمین اجلاس معاونان پژوهش و فناوری دانشگاهها، مؤسسات، مراكز آموزشی و پژوهشی و پارك های علم و فناوری كشور شامگاه سه شنبه با صدور بیانیه ای به كار خود پایان داد.

شركت كنندگان در این گردهمایی كه همزمان با روز ملی پژوهش و با حضور دكتر وحید احمدی معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم برگزار شد به ارائه سخنرانی های كلیدی درباره مقوله توسعه كشور از منظر پژوهش، فناوری و تجاری سازی دستاوردهای پژوهش و فناوری پرداختند.

معاونان پژوهشی دانشگاه ها و پژوهشگاه های كشور در بیانیه پایانی اجلاس خود از شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) خواستند تا وظیفه تدوین، برنامه ریزی برای تامین منابع مالی و نظارت بر اجرای برنامه توسعه ملی بر پایه نوآوری را به صورت جدی تر دنبال كند.

آنها همچنین از قوای سه گانه كشور درخواست كردند تا اجرای برنامه های مصوب ملی و اسناد بالادستی را در دستور كار خود قرار داده و از انجام اقدامات پراكنده، ناهماهنگ و موازی خودداری كنند و در انجام این امر پیشنهاد كردند شورای عتف ، توان كارشناسی و تخصصی خود را با استفاده از ظرفیت دانشگاه ها، موسسات پژوهشی و پارك های علم و فناوری صنایع و شركت های پیشرو در بخش های خصوصی و دولتی تقویت كند.

معاونان پژوهشی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی و پارك های علم و فناوری در آستانه تدوین برنامه ششم، آمادگی خود را برای مشاركت فعال در تدوین برنامه های روشمند و عالمانه و روز آمد اعلام داشتند.

معاونان پژوهشی ضمن ابراز نگرانی عمیق خود از كمبود اعتبارات پژوهشی دانشگاه ها و مراكز پژوهشی و پارك های علم و فناوری به نقش كلیدی تجهیزات علمی در انجام فعالیت های نوآورانه كه زیر بنای اصلی توسعه اقتصاد دانش بنیان به شمار می رود اشاره كرد و قول دادند در صورت تامین اعتبارات كافی، تمامی مساعی خود را در جهت بهره برداری بهینه از تجهیزات علمی در قالب آزمایشگاه های مركزی به كار گیرند.

شركت كنندگان در این اجلاس همچنین از قوای سه گانه درخواست داشتند تا در جهت رفع معضلات دانشگاه ها، مراكز پژوهشی و پارك های علم و فناوری كشور در برقراری تعاملات علمی سازنده با مراكز معتبر علمی بین المللی تمام مساعی خویش را به كار گیرند.

آنها همچنین از وزارت علوم تقاضا كردند در راستای سیاست های دولت تدبیر و امید در جهت ارتقای كیفی دانشگاه ها و با تاكید بر پژوهش های فناورانه و كاستن از توسعه بی رویه كمی آموزش عالی تلاش و امكانات خود را به كار گیرد.

حمایت مالی از دانشجویان تحصیلات تكمیلی، بازنگری آیین نامه ها به ویژه آیین نامه ارتقا و مقررات منطبق با اهمیت فعالیت های كاربردی و نوآورانه و تصویب و ابلاغ آیین نامه های لازم جهت ایجاد شركت های دانش بنیان دانشگاهی به منظور افزایش مشاركت دانشگاه ها در تكمیل چرخه تبدیل علم به فناوری و فناوری به تجاری سازی از دیگر تاكیدات معاونان پژوهشی دانشگاه ها و پژوهشگاه ها دراین اجلاس بود.

شركت كنندگان در این اجلاس همچنین یادآور شدند كه همكاری های فرا رشته ای در حوزه علم و فناوری می تواند به حل بسیاری از معضلات چندوجهی اجتماعی از جمله تقویت رابطه میان دانشگاه ها، پژوهشگاه ها، موسسات، مراكز آموزشی و پژوهشی، پارك های علم و فناوری و صنعت، سلامت اجتماعی و افزایش اقتدار ملی مدد رساند بنابراین مسوولان آموزش عالی باید در سیاست گذاری ها و برنامه ریزی ها به این مهم توجه كنند.

تشكیل شبكه مستقل علوم انسانی در كنار شبكه های هشت گانه موجود و افزایش تعامل وزارتخانه های علوم و كار و تعاون به منظور حل مشكلات مربوط به بیمه و مالیات طرح های پژوهشی از دیگر پیشنهادات معاونان پژوهشی دانشگاه ها و مراكز پژوهشی و فناوری كشور در این اجلاس بود.

چهل و ششمین اجلاس معاونان پژوهش و فناوری دانشگاهها، مؤسسات، مراكز آموزشی و پژوهشی و پارك های علم و فناوری كشور در محل سالن اجلاس سران همزمان با هفته پژوهش برگزار شد.

هفته پژوهش سال 93 با شعار ' پژوهش و فناوری، پیشران اقتصاد دانش بنیان' از 23 آذرماه آغاز شده و امروز 26 آذر پایان خواهد یافت.

علمی (3)**1055**1599