تهران- ایرنا- معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی همزمان با هفته ملی پژوهش از اجرای طرح كوهورت ثبت بیماری ها در 10 استان بزرگ كشور خبر داد و افزود: بر اساس این طرح تاكنون 20 بیماری ثبت شده است.

دكتر رضا ملك زاده روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا در مورد این طرح توضیح داد: برنامه ثبت ملی بیماری ها به عنوان یكی از مهمترین زیرساخت های توسعه پژوهش های اپیدمیولوژی به منظور ارایه آمار دقیق بروز و شیوع بیماری ها و سیاست گذاری در زمینه پیشگیری و كنترل بیماری ها در سال جاری به عنوان یكی از برنامه های این معاونت اجرا شده است.

وی افزود: تشكیل دبیرخانه برنامه توسعه ثبت در حوزه سلامت، بهره گیری از مدل های موفق ملی و بین المللی و تدوین 20 برنامه و ارایه حمایت های مادی و معنوی به منظور تحقق این برنامه تاكنون اجرا شده است.

ملك زاده توضیح داد: 30 درصد افراد بالای 30 سال كشور به بیماری های مزمن بدون علامت مبتلا هستند كه در این برنامه تلاش شده است در زمینه ثبت این گونه بیماری ها اقدامات لازم صورت گیرد.

وی ادامه داد: در این برنامه 20 بیماری مزمن مانند بیماری های قلبی عروقی، سرطان ها، بیماری های كبدی ثبت شده است.



** راه اندازی 10 آزمایشگاه

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت همچنین به راه اندازی 10 آزمایشگاه در دانشگاه های علوم پزشكی سراسر كشور اشاره كرد و گفت: تلاش شده است با راه اندازی این آزمایشگاه ها زیرساخت ها و امكانات لازم برای تحقیق و پژوهش دانشجویان دوره های مختلف پزشكی فراهم شود.



** گسترش همكاری های بین المللی

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت از گسترش همكاری های بین المللی دانشگاه های علوم پزشكی با دانشگاه های سایر كشورها به عنوان یكی دیگر از اقدامات صورت گرفته در حوزه پژوهش نام برد.

ملك زاده اظهار كرد: در چارچوب اجرای این طرح تلاش شده است با شناسایی دانشمندان ایرانی مقیم خارج از كشور و دعوت از آنها بتوان از دانش و اطلاعات به روز آنها در انجام طرح های پژوهشی استفاده كرد.

وی گفت: این برنامه با هدف توسعه تحقیقات و پژوهش های علمی حوزه علوم پزشكی صورت می گیرد و طی آن تاكنون 150 نفر از دانشمندان ایرانی مقیم خارج كشور شناسایی شده اند و اقدامات اولیه برای دعوت از آنها صورت گرفته است.

ملك زاده همچنین از اجرای برنامه هایی برای استفاده از دانش دانشمندان جوان كشور به منظور توسعه فناوری و ارتقای پژوهش به عنوان دیگر برنامه های این معاونت یاد كرد.



** پزشك پژوهشگر

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت اظهار كرد: برنامه دیگر این معاونت اجرای برنامه های آموزشی برای تربیت محققان با عنوان 'پزشك پژوهشگر' است كه از سال جاری آغاز شده است.

ملك زاده توضیح داد: بر اساس این برنامه از 200 نفر از محققان جوان، 200 نفر از محققانی كه از نظر علمی برجسته بودند و 20 نفر از محققانی را كه جزو یك درصد برتر جهان بودند، حمایت های ویژه ای با پرداخت یك گرنت تحقیقاتی به عمل آمده است.

وی ادامه داد: همچنین در راستای اجرای برنامه های تشویقی و حمایتی از تعدادی دانشجویان PHD و محققان جوان و برتر حمایت های تشویقی صورت گرفته است.

علمی(3)1834**1599